Boek vóór 31 augustus en ontvang EUR 100,- korting!


Reisschema

Dag 1Amsterdam - Delhi
Dag 2Delhi - Corbett
Dag 3Corbett (Dhikala Forest Lodge)
Dag 4Corbett
Dag 5Corbett - Pangot
Dag 6Pangot
Dag 7Pangot
Dag 8Pangot - Sat Tal
Dag 9Sat Tal- Mathura
Dag 10Mathura - Chambal - Bharatpur
Dag 11Bharatpur
Dag 12Bharatpur - Ranthambhore
Dag 13Ranthambhore
Dag 14Ranthambhore
Dag 15Delhi (Okhla River)
Dag 16Delhi - Amsterdam

Inbegrepen

Vlucht, luchthavenbelasting, alle overnachtingen, alle maaltijden, vervoer ter plaatse (incl treinreizen), lokale gidsen

Niet inbegrepen

Visum, drank, fooien, entree Taj Mahal (c EUR 15,- per persoon), entrees van de nationale parken (c EUR 75,- per persoon), gebruik camera in enkele parken, uitgaven van persoonlijke aard. De boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking

Extra

Toeslag eenpersoonskamer EUR 495,-

Prijs

EUR 3495,-

Reisbegeleiding

Nederlandstalige reisleider

Aantal deelnemers

Minimaal 6, Maximaal 12

Accommodatie

Hotels, meestal met eigen toilet en badkamer

Zwaarte reis

Lichte wandelingen

Klimaat

Over het algemeen tussen de 25 en 30 graden Celsius. Avonden en nachten koel. In de bergen beduidend koeler met kans op nachtvorst

India - vogels en tijgers

Reisroute India Vogels en Tijgers
Duur:16 dagen
Vertrek:23-11-2018
Prijs: EUR 3495,-
Reisleider:Nederlandstalige reisleider
Code: G18158

India is een land met een ongeëvenaarde hoeveelheid culturen, landschappen en vogels. Het is tevens een overbevolkt land (meer dan een miljard mensen!). Toch heeft India een prachtige en indrukwekkende natuur met meer dan 1200 vogelsoorten. Tijdens deze reis nemen we u mee naar de vruchtbare gronden van de Ganges - het meest typische (en dichtbevolkte!) deel van het Indiase landschap - maar ook naar de voet van de Himalaya met zijn schitterende rivierlandschappen en bossen. De diversiteit aan soorten is hier enorm. Het laatste deel van reis brengen we door in de woestijnachtige landschappen van Rajasthan met een compleet andere set aan vogelsoorten. Daarnaast mag een bezoek aan de Taj Mahal natuurlijk niet te ontbreken en doen we een serieuze poging om Tijger te zien te krijgen in Corbett National Park en Ranthambhore National Park.

De eerste dag rijden we naar het schitterende Corbett National Park, aan de voet van de Himalaya. In dit park, gelegen op 400 - 1200 meter hoogte, bevinden zich de jachtgronden van Witbandzeearend en Lesser Fish Eagle maar ook van Tawny en Brown Fish Owls. Vanuit onze accommodatie in Dhikala (binnen de grenzen van het nationale park) gaan we met behulp van jeeps op zoek naar Tijger en de zeldzame Hodgon's Bushchat.

De volgende dagen bezoeken we gebieden rondom Corbett en gaan we bij Kumeria op zoek naar Little Forktail, Brown Dipper maar ook Ibisbill hoewel die de laatste jaren minder trefzeker is geworden. Na Corbett rijden we via Corbett Falls (Slaty-backed Forktail) naar het koelere Pangot waar we de hoger gelegen delen van de Himalaya gaan verkennen. Rondom onze accommodatie op 2000 m hoogte zien we Black-headed Jay en Rusty-cheeked Scimitar Babbler, gewoon vanaf de veranda! Maar ook verschillende soorten laughingthrushes die zo typisch zijn voor bergachtige gebieden in Azië. Andere te verwachten soorten hier zijn Rufous-bellied Woodpecker, Kalij Pheasant en Pink-browed Rosefinch. We gaan hier ook op zoek naar Long-billed Thrush, Koklass Pheasant, Scarlet Finch, Altai Accentor en de zeldzame Cheer Pheasant en Grey-crowned Prinia.

Vervolgens reizen we af naar het lager gelegen Sat Tal met stops onderweg voor Chestnut-headed Tesia en Scaly-breasted Wren Babbler. De schitterende Golden Bush Robin overwintert in dichte begroeiing in de omgeving en Black-throated en Rufous-breasted Accentors bevinden zich op loopafstand van de lodge. Vanuit Sat Tal nemen we de nachttrein naar Mathura om vervolgens in de ochtend verder te reizen naar Chambal River Sanctuary. Hier zullen we tijdens een ontspannen tocht over de rivier op zoek gaan naar Indische Schaarbek, Black-bellied Tern, River Tern, Great Stone-Curlew en River Lapwing. De omgeving van de accommodatie aldaar is eveneens erg soortenrijk.

Vervolgens rijden we via de Taj Mahal in Agra naar Bharatpur (het park heet eigenlijk Keoladeo Ghana National Park), een van de ornithologische wonderen van de wereld! Hoewel het waterpeil nogal kan wisselen van jaar tot jaar (dit is afhankelijk van de hoeveelheid regen die valt tijdens de moesson) is de diversiteit aan soorten enorm. We gaan hier op zoek naar Dusky Eagle Owl, de zeldzame Marshall's Iora, maar ook naar Saruskraanvogel, de vele roofvogels waaronder Indische Schreeuwarend en watervogels zoals Oriental Darter en Black Bittern. In de droge delen van het park maken we kans op Indian Courser en Steppekievit. Dagen met meer dan 100 soorten zijn meer regel dan uitzondering!

Vervolgens rijden we naar Ranthambhore National Park (5 uur) in de ochtend, met een stop bij Bund Baretha. De volgende dagen gaan we met zogenaamde canters (open trucks) het park in op zoek naar Tijger en vogels. De omgeving van het park is eveneens erg rijk aan vogels met ondermeer Painted Spurfowl, Painted Sandgrouse, Jungle Bush-Quail maar ook veel zangvogels in de bosrijke omgeving van het fort. Vanuit Ranthambhor nemen we de trein terug naar Delhi waar we 's avonds aankomen.

De volgende dag bezoeken we Okhla River, gelegen aan de rand van Delhi. Deze plek is typisch voor het noorden van India: ondanks de druk vanuit de stad en de omgeving is het hier fantastisch vogelen! Vogels zijn tam en algemeen, en enkele te verwachten soorten hier zijn Painted Stork, Goudsnip, White-tailed Stonechat en Rosy Pipit.

Vanuit Delhi nemen we het vliegtuig terug naar Amsterdam