Aanbieding: inclusief gratis hotelovernachting o.b.v. een gedeelde tweepersoonskamer. Gegarandeerd vertrek!


Laatste plaatsen!


Reisschema

Dag 1Sakhalin Island
Dag 2Kunashir Island
Dag 3Iturup Island
Dag 4Chirpoy en Urup Islands
Dag 5Simushir en Yankicha Islands
Dag 6Ekarma en Toporkovy Islands
Dag 7Second Kuril Strait, Atlasova en Onekotan Islands
Dag 8Buktha Russkaya
Dag 9Zhupanova River, Kamchatka
Dag 10Commandeur Eilanden
Dag 11 Commandeur Eilanden
Dag 12op zee
Dag 13Petropavlovsk - Kamchatskiy

Inbegrepen

Alle overnachtingen aan boord van de Spirit of Enderby, alle excursies aan land (maar let op de landing fees), Engelstalige expeditieleider, maaltijden incl. koffie, thee en snacks.

Niet inbegrepen

Internationale vlucht naar Yuzhno-Sakhalinsk en terug vanaf Petropavlovsk, landing fees (USD 500,- pp), visum, drank, fooien en uitgaven van persoonlijke aard. Boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking

Extra

Prijs is berekend op een wisselkoers van EUR 1,- = USD 1,18. Er zijn meerdere hut typen beschikbaar, informeer naar de mogelijkheden! Nederlandse reisleider bij 8 รก 10 deelnemers

Prijs

Driepersoonshut gedeelde faciliteiten
EUR 6150,-

Tweepersoonshut gedeelde faciliteiten
EUR 7150,-

Superior
EUR 7750,-

Superior plus
EUR 8250,-

Mini suite
EUR 8600,-

Heritage suite
EUR 9300,-

Reisbegeleiding

Laurens Steijn

Aantal deelnemers

geen opgave

Accommodatie

Hut met gedeeld toilet en douche. Superior met en suite faciliteiten

Zwaarte reis

Een gemiddelde conditie is voldoende. Lichte wandelingen aan land

Klimaat

Houd rekening met wisselende weersomstandigheden. Het kan in deze tijd van het jaar nog koud zijn. Temperatuur tussen c 8 en 18 graden Celcius

Kamtsjatka, de Commandeureilanden en de Koerilen

Duur:13 dagen
Vertrek:14-06-2018
Prijs: vanaf EUR 6150,-
Reisleider:Laurens Steijn
Code: C1824

 

Deze unieke expeditiecruise brengt ons naar de prachtige Kommandeur Eilanden, de Koerilen en de schitterende landschappen van Kamtsjatka, het meeste oostelijke deel van Rusland. We maken tijdens deze reis maar liefst kans op 16 verschillende soorten alkachtigen waaronder Tufted en Horned Puffins, Parakeet, Whiskered en Rhinoceros Auklets maar ook Spectacled en Pigeon Guillemots! Andere zeevogels die we met regelmaat tegenkomen zijn Laysan Albatross, Fork-tailed Storm-Petrel, Red-faced Cormorant, Red-legged Kittiwake en Aleutian Tern waardoor deze reis werkelijk een must is voor de liefhebber van zeevogels! De Koerilen strekken zich uit over een baan van meer dan 1000 km, beginnend bij het Kamtjsatka schiereiland en eindigend in Japan. De eilandketting is ontstaan na een botsing tussen twee tectonische platen waardoor een schakel van meer dan 30 vulkanische eilanden is ontstaan en een oceaantrog die op plekken meer dan 8000 meter diep is. 

De combinatie van het diepe zeewater en het koudere water uit de zee van Okhotsk dat gemengd raakt met het warmere water uit de Stille Oceaan, zorgt voor een unieke en één van de meest voedselrijke wateren op aarde, ideaal voor zeevogels dus! Maar het zijn niet alleen zeevogels die onze aandacht trekken. Wat te denken van de indrukwekkende Steller’s Zeearend maar soorten als Rock Sandpiper, Mongoolse Plevier, Pechora Pieper, Japanese Robin, Roodkeelnachtegaal, Blauwstaart, Langstaartroodmus en Maskergors. De wateren waarin we ons bevinden zijn eveneens rijk aan zeezoogdieren en op recente expedities werden hier onder andere Blauwevinvis, Gewone vinvis, Potvis, Bultrug en Grijze walvis gezien, naast Orka’s, Baird’s Beaked Whale en Dall’s Porpoise. De combinatie van vogels, zeezoogdieren, flora en fauna in een schitterend en vaak dramatisch landschap maken dit gebied absoluut uniek. Deelname aan deze expeditiecruise geeft u een unieke kans om een gebied te bezoeken dat nog als zeer wild beschouwd mag worden en waar slechts weinigen u voorgingen. Hieronder vindt u het dag-tot-dag schema van de expeditiecruise.

 

Dag 1: Sakhalin Island

Na aankomst op Sakhalin Island is er een transfer naar de haven en gaan we aan boord van onze boot, de Spirit of Enderby. 

Dag 2: Kunashir Island

Kunashir is het grootste eiland van de Koerillen. We proberen een landing te maken in het Kurilsky Reserve en vogelen in een uitgestrekt bosgebied. Als we weer op zee zijn is er tijd om te vogelen.

Dag 3: Iturup Island

Deze ochtend maken we een landing bij het kleine plaatsje van Kurilsk waarvandaan lokale bussen en vrachtwagens ons naar de thermale baden in de vulkanische hooglanden brengen. Mogelijke soorten hier zijn Brown Dipper, Arctic Warbler, Japanese Robin, Pine Grosbeak en Japanese Grey Bunting.

Dag 4: Chirpoy and Urup Islands

Deze ochtend maken we of een Zodiac cruise of een landing op Chirpoy Island waar het dramatische vulkanische landschap gevuld is met broedende zeevogels. De middaglanding op Urup Island geeft de kans om de benen te strekken en tijdens een wat langere wandeling te zoeken naar Zeeotters en vogels in het bos achter het strand.

Dag 5: Yankicha en Simushir Islands

Het bezoek aan Yanchika Island zal ongetwijfeld één van de hoogtepunten worden van de reis omdat hier werkelijk onwaarschijnlijk grote hoeveelheden alkachtigen broeden (100.000-en) met spectaculaire aantallen Crested en Whiskered Auklets. Daarnaast zouden we hier ook de Parakeet Auklet, Horned Puffin en Pigeon Guillemot moeten kunnen zien. Aan de noordkant van Simushir Island bezoeken we een ondergelopen vulkaankrater waar ooit een Sovjet onderzeeër basis was die nu verlaten is. In de omgeving zien we waarschijnlijk soorten als Roodkeelnachtegaal, Notenkraker, Haakbek en Japanese Grey Bunting.

Dag 6: Ekarma and Toporkovy Islands

Tijdens een vroege Zodiac excursie bij Ekarma Island maken we kans op verschillende alkachtigen, met close-up waarnemingen van Tufted Puffin en Whiskered Auklet.  Deze middag zoeken we bij Toporkovy Island in de schaduw van de actieve Matua Island vulkaan naar Harlequin Ducks, Red-faced Cormorants, Tufted Puffins en Brunnich’s Guillemots. Aan land komen Grey-tailed Tattler, Middendorff’s Grasshopper Warbler en Black-faced Bunting voor. 

Dag 7: Second Kuril Strait, Atlasova en Onekotan Islands

Bij het eerste licht varen we de wateren in van de Second Kuril Strait die éen van de hoogste dichtheden heeft van Zeeotters in de Koerillen. De landing op Atlasova Island is fantastisch voor zowel vogelaars en niet-vogelaars. Er zijn de overblijfselen van een 'Gulag' om te verkennen en vele soorten om te zien. Op Onekotan Island kunnen we onze benen strekken en wandelen we door een prachtig veld met wilde bloemen naar Black Lake.

Dag 8: Buktha Russkaya

Tijdens onze expeditie in 2009 troffen we in dit fjord enkele paartjes van de kritiek bedreigde Kittlitz’s Murrelet aan alsmede Long-billed Murrelets, we proberen ze beiden te zien te krijgen. Er is hier tenminste één actief nest van de Steller’s Zeearend in de baai en terwijl we aan land zijn zoeken we ook naar Kleine Sprinkhaanzanger, Bosgors en Oriental Greenfinch.  

Dag 9: Zhupanova River

We spenderen vandaag enkele uren in de zodiacs terwijl we over de Zhupanova River varen. De combinatie van rokende vulkanen en uitgestrekte en onaangetaste bossen maken dit gebied erg speciaal. We gaan onder meer op zoek naar de Steller’s Zeearend die vaak te vinden is op een uitkijkpost langs de rivier. Andere interessante soorten hier zijn Pacific Diver, Far Eastern Curlew, Glaucous-winged Gull, Aleutan Tern en Yellow-breasted Bunting (Wilgengors).

Dag 10 en 11: Commandeur Eilanden

De wateren waar we doorheen varen op weg naar de Commandeur Eilanden staan bekend om hun grote hoeveelheden zeezoogdieren en we maken vandaag dan ook kans op het zien van Blue, Fin, Humpback en Sperm Whales. Maar we letten natuurlijk ook op Tufted Puffin, Ancient Murrelet,  Red-legged Kittiwake en Fork-tailed Storm Petrel. Er zijn twee hoofdeilanden in de Commander Islands groep, Bering en Medny, en tijdens ons verblijf hier verkennen we verschillende plekken op beide eilanden. Tijdens ons verblijf aan land maken we een goede kans op het zien van Rock Sandpiper, Mongoolse Plevier, Pechora Pieper en Grey-crowned Rosy-Finch alsmede de endemische ondersoort van de Poolvos. Zodiacexcursies kunnen hier zeer de moeite waard zijn met kans op het zien van Whiskered, Least en Parakeet Auklets en Red-legged Kittiwake met zijn beperkte verspreidingsgebied. Het gebied is zoals gezegd rijk aan zeezoogdieren en tijdens eerder cruises kwamen we hier onder andere Sperm, Humpback, Northern Minke en Baird’s Beaked-Whales maar ook Orka’s, Steller’s Sea Lions, Northern Fur Seals en Zeeotters behoren tot de mogelijkheden.

Dag 12: op zee

We genieten van een dag op zee terwijl we richting het Kamtsjatka schiereiland varen. Vogelen vanaf het dek geeft de mogelijkheid van op Fork-tailed Storm-Petrel en Red-legged Kittiwake.
Dag 13: Petropavlovsk – Kamchatskiy
Na aankomst in Petropavlovsk–Kamchatskiy, de hoofdstad en het administratieve centrum van Kamtsjatka, is er een transfer naar een centraal gelegen hotel en het vliegveld en komt er een einde aan de cruise.

 

Informeer naar de mogelijkheden voor een verlenging! 

 

Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.