Nieuwe reis!


Reisschema

Dag 1Amsterdam - Douala
Dag 2Douala en omgeving - Campo Ma'an National Park
Dag 3Campo Ma'an National Park
Dag 4Campo Ma'an National Park - Buea
Dag 5 Mount Cameroon
Dag 6Mount Cameroon - Mundemba
Dag 7Mundemba - Chimpanzee Camp
Dag 8Chimpanzee Camp
Dag 9Chimpanzee Camp
Dag 10Chimpanzee Camp
Dag 11Chimpanzee Camp - Mundemba
Dag 12Mundemba - Mount Kupe
Dag 13Mount Kupe
Dag 14Mount Kupe
Dag 15 Mount Kupe - Bamenda
Dag 16 Bamenda - Lake Awing - Mankon Secret forest
Dag 17 Mankon Secret forest - Douala - Amsterdam
Dag 18 Aankomst Amsterdam

Inbegrepen

Vlucht, luchthavenbelasting, alle overnachtingen, alle maaltijden, vervoer ter plaatse, entrees van de nationale parken, lokale gidsen, Nederlandse reisbegeleiding

Niet inbegrepen

Visum, drank, fooien en uitgaven van persoonlijke aard. Boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking

Extra

Toeslag eenpersoonskamer EUR 395,-

Prijs

EUR 4695,-

Reisbegeleiding

Sander Bot

Aantal deelnemers

Minimaal 6, Maximaal 10

Accommodatie

Hotels en lodges met eigen toilet en badkamer. Op afgelegen plekken eenvoudige accommodatie en gedeelde faciliteiten.

Zwaarte reis

Over het algemeen lichte wandelingen, soms iets langere wandelingen op oneven terrein. Door de warmte kunnen deze wat zwaarder aandoen

Klimaat

Over het algemeen warm en zonnig maar ook kans op enkele stevige buien. Temperaturen tussen 25 en 35 graden Celsius. In de bergen is het minder warm.

Kameroen

Kameroen
Duur:18 dagen
Vertrek:25-03-2018
Prijs: EUR 4695,-
Reisleider:Sander Bot
Code: G18030

De Republiek Kameroen, zoals het land officieel heet, bestrijkt  475.650 km2 (zo’n elf keer Nederland) en is gelegen op de grens van West- en Centraal-Afrika - net boven de evenaar. Het wordt in het westen begrens door Nigeria, in het noorden door het gigantische Tsjaadmeer, in het oosten door Tsjaad zelf en de Centraal-Afrikaanse Republiek en in het zuiden door drie landen: de Republiek Kongo, Gabon en het kleine Equatoriaal-Guinea. De locatie, topografie en het klimaat delen het land op in vier geografische (eco)zones: laaglandbos, Mount Cameroon en het westelijke hoogland, het Adamaoua plateau en Noord-Kameroen. Het land wordt daarom ook wel ‘Klein-Afrika’ genoemd, omdat er bijna alle denkbare natuur in Afrika te vinden is: van halfwoestijn (Sahel) in het noorden tot tropisch regenwoud en nevelwouden in het zuiden. Niet verwonderlijk dat er meer dan 900 vogels (700 standvogels) zijn vastgesteld, veruit het hoogste aantal van alle West-Afrikaanse landen. Onder deze 900 soorten zo’n 25 endemen en bijna 40 soorten worden wereldwijd bedreigd. Het land is dan ook al jaren mateloos populair onder vogelaars en het niet voor niets dat BirdingBreaks deze reis dit jaar voor het eerst aanbiedt!

De reis begint in de hoofdstad Douala waar we in de buurt op zoek gaan naar Hartlaub’s Duck en op de Sanaga rivier kijken we uit naar African Finfoot, Preuss’s Cliff Swallow en Grey Pratincole. Onze eerste bestemming is Campo Ma’an National Park waar we de beste kans hebben op de bijzondere Red-headed Picathartes - ook wel Grey-necked Rockfowl genaamd. Vervolgens begeven we ons naar Mount Kameroen - één van de twee Endemic Bird Areas (EBAs) in Kameroen. Deze berg is met 4095m de hoogste in Centraal-Afrika en er zijn zo’n 210 soorten vastgesteld op deze berg, waaronder endemen als Cameroon Olive Pigeon, Cameroon Scrub-Warbler, Mount Cameroon Francolin (lastig), Shelly’s Oliveback, Mount Cameroon Speirops, Mountain Robin Chat en Mountain Saw-wing.

Al vogelend vervolgen we onze reis naar Mount Kupe waar we ondermeer hopen op Bar-tailed Trogon, Yellow Longbill, Grey-headed Greenbul, Crossley’s Ground Thrush, White-tailed en Black-capped Woodland Warbler, White-throated Mountain Babbler, Ursula’s Sunbird en Grey-headed Broadbill. De echte specialiteit hier is de pas in 1998 ontdekte Mount Kupe Bush-Shrike en natuurlijk gaan we onze uiterste beste doen om deze zeldzaamheid te vinden. We vogelen daarom niet alleen op Mount Kupe, want deze soort werd eigenlijk in de nabij gelegen Bakossi Mountains ontdekt en hier gaan we ook op zoek naar twee andere bijzondere bush-shrikes in deze regio: Fiery-breasted en Many-coloured Bush-Shrike - beide soorten met een verbrokkelde verspreiding in West-Afrika. Hier worden soms ook Chimpansees gezien.

Onze laatste bestemming zijn de Bamanda Highlands in het noordwesten van Kameroen. Tot de endemische soorten behoren hier Bamenda Apalis, Bannerman’s Turaco, Bangwa Forest Warbler, Cameroon Mountain Greenbul en Bannerman’s Weaver.  Tot de specialiteiten hier behoren zeker ook Bate’s Weaver, Oriole Finch, Green Longtail, Grey-chested Babbler, Yellow-breasted en Mountain Boubou, Green-breasted Bush-Shrika, Brown-backed Cisticola en Cameroon Sunbird. Na deze mooie bestemming keren we terug naar de hoofdstad Douala en vliegen we later die dag terug naar Nederland.

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.