profiteer van de vroegboekkorting van maar liefst EUR 100,-!


nog 3 deelnemers voor een gegarandeerd vertrek


Reisschema

Dag 1Amsterdam - San José
Dag 2San José - Laguna de Lagarto
Dag 3Laguna de Lagarto
Dag 4Laguna de Lagarto
Dag 5Laguna de Lagarto - Arenal
Dag 6Arenal
Dag 7Arenal
Dag 8Arenal - Carara
Dag 9Tarcoles River, Carara
Dag 10Carara - Cerro de la Muerte
Dag 11Cerro de la Muerte
Dag 12Cerro de la Muerte
Dag 13Cerro de la Muerte - San José
Dag 14San José
Dag 15San José - Amsterdam
Dag 16aankomst Amsterdam

Inbegrepen

Vlucht, luchthavenbelasting, alle overnachtingen, alle maaltijden, vervoer ter plaatse, toegang tot de fotohutten, bootexcursie Tarcoles rivier

Niet inbegrepen

Drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard. De boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking

Extra

Toeslag eenpersoonskamer EUR 575,-

Prijs

EUR 4595,-

Reisbegeleiding

Karel Mauer

Aantal deelnemers

Minimaal 5, Maximaal 8

Accommodatie

Middenklasse hotels met eigen toilet en badkamer

Zwaarte reis

Over het algemeen lichte wandelingen

Klimaat

Warm en vochtig. Over het algemeen tussen de 25 en 35 graden Celsius. Kans op regenbuien

Costa Rica FOTOREIS

Costa Rica fotoreis
Duur:16 dagen
Vertrek:14-03-2018
Prijs: EUR 4595,-
Reisleider:Karel Mauer
Code: F1808

Costa Rica is natuurlijk goed bekend als fantastische vogelbestemming, maar deze reis is er specifiek één voor vogel- en natuurfotografie! En niet zonder reden! We bezoeken natuurlijk schitterende lodges met geweldige feeders waar kolibries, tanagers, toekans en andere soorten tot op enkele meters afstand te zien en te fotograferen zijn. Maar dat is niet alles, tijdens deze reis bezoeken we ook enkele unieke hutten voor evenzo unieke vogelsoorten. Wat te denken van de haast mythische Koningsgier? Of soorten als Keel-billed Toucan en Montezuma Oropendola? Stuk voor stuk zeer tot de verbeelding sprekende soorten die we hopelijk geweldig voor de lens gaan krijgen. Costa Rica is een land met een enorme biologische diversiteit. Door de variatie aan landschap met hooggebergte, nevelwouden en Caribische laaglanden komen er meer dan een half miljoen verschillende soorten planten en dieren voor. Costa Rica behoort daarmee tot een van de meest biodiverse plekken op aarde. Tijdens deze fotoreis zullen we een kleurenpracht aan verschillende vogelsoorten gaan zien en fotograferen zoals de Resplendent Quetzal, de Scarlet Macaw en de King Vulture (Koningsgier foto: Wim de Groot). 

Na aankomst op het vliegveld van San José zal de eerste nacht worden doorgebracht in Hotel Buena Vista met een schitterend panoramisch uitzicht op drie vulkanen Poas, Barva en Irazú. De volgende ochtend vertrekken we naar de La Paz Waterfall Gardens waar we in de vlindertuin en de kolibrietuin al kunnen genieten van soorten zoals de Violet Sabrewing, de endemische Coppery-headed Emerald en de Green-crowned Briljant. We overnachten drie nachten in de afgelegen Laguna de Lagarto Lodge aan de rand van het laagland regenwoud.

Vanaf hier bezoeken we een platform speciaal ontworpen voor natuurfotografen van waar je op enkele meters afstand en op ooghoogte zicht hebt op een voederstation. Je kan hier enkele van de mooiste vogels van Costa Rica verwachten (en fotograferen!) zoals de Keel-billed Toucan, Montezuma Oropendola, Brown-hooded Parrot en verschillende soorten kleurrijke tangara’s en spechten.  ‘s Nachts wordt je uitgenodigd om deel te nemen aan een fotografiesessie van foeragerende vleermuizen. Het hoogtepunt op deze plek is echter de exclusieve schuilhut waar je oog in oog kan staan met de Koningsgier, een absolute once-in-a-lifetime fotografie ervaring!  

De dagen erna zullen we verblijven rond de actieve Arenal vulkaan. In de afgelegen Arenal Observatory Lodge heb je een fantastisch uitzicht op de bijna geometrisch perfecte Arenal vulkaan die donker afsteekt tegen het omliggende smaragdgroene regenwoud. Rondom de lodge zijn verschillende voederstations waar soorten te zien zijn zoals de Great Currasow, Passerini’s Tanager, Shining Honeycreeper en Golden-hooded Tanager. Hierna vertrekken we naar de Cerro Lodge, een kleine lodge gelegen op een heuvel met panoramisch uitzicht op de mangroves voor de Oceaan en de met regenwoud bedekte heuvels van Parque Nacional Carara aan de andere kant. Op deze plek kunnen we de prachtige Scarlet Macaw fotograferen, die te vinden zijn in de vruchtenbomen op het terrein van de lodge. Vanuit hier maken we een bootexcursies over de Tarcoles rivier waar we kunnen genieten van verschillende watervogels zoals Roseate Spoonbill, Northern Jacana, Brown Pelican, Magnificent Frigatbird en tot wel 5 soorten ijsvogels. Daarnaast zie je hier vaak ook enorme American Crocodiles zonnebadend op de zanderige oevers. De dieren worden tot wel vijf meter lang! 

Hierna rijden we vanaf de kust het hooggebergte in tot de top van de 3400 m hoge Cerro de la Muerte. Op het hoogste punt bevind je je in de paramo: een soort tropische alpenweide bestaande uit lage struiken en mini bamboe. Bij goed weer levert dit spectaculaire vergezichten op de kust en omliggende vulkanen. We overnachten hier in de Quetzal Paradise Lodge, een kleine lodge gerund door de sympathieke Serano familie gelegen aan de rand van het mysterieuze nevelwoud. Vanuit de lodge gaan we op zoek naar de Resplendent Quetzal. Het mannetje van deze trogon-achtige is iridizerend rood-groen en heeft een staart van wel 1 meter lang! Volgens velen is dit de mooiste vogel van het westelijk halfrond… 

Vervolgens rijden we richting San Jose voor een laatste overnachting nabij het vliegveld en vliegen we de volgende dag met een hoop mooie foto’s en een ervaring rijker weer terug.

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.