Gegarandeerd vertrek!


Reisschema

Dag 1Vielsalm
Dag 2Vielsalm
Dag 3Vielsalm
Dag 4Vielsalm

Inbegrepen

Alle overnachtingen, ontbijt en diner.

Niet inbegrepen

Lunch, fooien en uitgaven van persoonlijke aard. Vervoer naar België. In België zelf zal er van een carpoolsysteem gebruik gemaakt worden om naar de locaties te rijden. Boekingskosten bedragen EUR 15,-.

Extra

Toeslag eenpersoonskamer EUR 125,-

Prijs

EUR 495,-

Reisbegeleiding

Michaël Abts

Aantal deelnemers

Minimaal 6, Maximaal 10

Accommodatie

Middenklasse hotel, kamers met eigen toilet en badkamer

Zwaarte reis

Lichte wandelingen

Klimaat

Houd rekening met wisselende weersomstandigheden.

Ardennen in het voorjaar

Ardennen
Duur:4 dagen
Vertrek:22-03-2018
Prijs: EUR 495,-
Reisleider:Michaël Abts
Code: G18040

Vielsalm is de gemeente van hout, water en steen. Deze heuvelrijke gemeente is gelegen in het uiterste noordoosten van de Belgische provincie Luxemburg en omvat 23 pittoreske dorpjes. Je kan hier eindeloos veel wandelplezier beleven in de uitgestrekte rivierbossen en valleien. Van moerassen in Commanster tot het fascinerende Grand Bois, van veengebied tot steengroeven en bloemrijke weilanden, kortweg verscheidene biotopen met elk een bijzondere biodiversiteit.

In de gemeente Vielsalm vind je tevens het derde hoogste punt van België, namelijk de Baraque de Fraiture op zo’n 651 m hoogte. Het is een onderdeel van de Hoge Ardennen dat ten noorden ligt van de Ourthe. De plaatselijke natuurfanaat en gids Michaël woont in Petit-Thier in de vallei tussen het heuvelland van Mont-le-Soye en Burtonville. De omringende groene zones zoals Grand Bois en het natuurreservaat Grand Fond herbergen een fascinerende soortenrijkdom.

 

Tijdens dit meerdaags avontuur maken wij vanuit Vielsalm en omliggende regio verschillende natuurwandelingen. We maken kans op enkele bijzondere vogelsoorten waaronder Oehoes, baltsende Ruigpootuilen, Zwarte Ooievaars, jagende Visarenden, foeragerende Taigaboomkruipers en cirkelende Rode Wouwen. Vervolgens maken Glanskoppen, Matkoppen, Raven, Klapeksters, Kramsvogels, Waterspreeuwen, Zwarte Spechten, Bosuilen en vele andere avifauna het tripje compleet. Kortweg bezoeken wij verscheidene groene parels en halen wij het onderste uit de kan om van al de aanwezige natuurpracht ten volle te kunnen genieten.

 

 

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.