Reisschema

Dag 1Amsterdam - Manado
Dag 2Manado - Waigeo
Dag 3 Waigeo
Dag 4Waigeo
Dag 5Waigeo
Dag 6Waigeo - Manokwari
Dag 7Manokwari
Dag 8Manokwari
Dag 9Manokwari
Dag 10 Manokwari
Dag 11 Manokwari - Jayapura
Dag 12Jayapura
Dag 13Jayapura
Dag 14Jayapura
Dag 15Jayapura - Amsterdam
Dag 16 aankomst Amsterdam

Inbegrepen

Internationale vlucht en drie binnenlandse vluchten, alle overnachtingen, alle maaltijden, vervoer ter plaatse, entrees van de nationale parken, lokale en Engelssprekende reisbegeleiding

Niet inbegrepen

Drank, fooien en uitgaven van persoonlijke aard. De boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking.

Extra

Toeslag eenpersoonskamer EUR 495,-.

Prijs

EUR 7250,-

Reisbegeleiding

Laurens Steijn

Aantal deelnemers

Minimaal 5, Maximaal 10

Accommodatie

hotels en lodges met eigen toilet en douche op de kamer. In Jayapura en de Arfak Mountains eenvoudige onderkomens met gedeelde faciliteiten

Zwaarte reis

Over het algemeen lichte wandelingen, soms langere wandelingen over oneffen paden. Vanwege de temperatuur en vochtigheid kunnen deze zwaar aandoen.

Klimaat

In het laagland tropisch met temperaturen tussen 25 en 35 graden Celsius. In de bergen koeler. Gedurende de hele reis is er kans op buien

West-Papoea, paradijsvogels!

West Papua
Duur:16 dagen
Vertrek:01-08-2018
Prijs: EUR 7250,-
Reisleider:Laurens Steijn
Code: G18106

Waigeo, de Arfak Mountains en Vogelkop, welhaast mythische plaatsen in West-Papoea. En het leefgebied van ’s werelds meest uitbundige vogelfamilie: de paradijsvogels. Van de 39 soorten zijn er 36 endemisch voor het eiland. Natuurlijk is West-Papoea meer dan paradijsvogels. Het totale aantal vogelsoorten bedraagt iets meer dan 700.  Meer dan de helft van deze soorten is endemisch.  Daarbij zitten aansprekende soorten als Dwarf Cassowary, verschillende soorten grootpoothoenders, paradijsijsvogels en bowerbirds. Daarnaast is het eiland rijk aan cultuur, het land heeft een geschat aantal van 1000 verschillende etnische groepen. Nieuw-Guinea is het op een na grootste eiland ter wereld (na Groenland) en bestaat politiek gezien uit twee delen: het westelijk deel dat onderdeel is van Indonesië (West-Papoea, was Irian Jaya) en het oostelijke deel dat sinds 1975 onafhankelijk is (Papoea Nieuw-Guinea). West-Papoea is heel divers: bergen, valleien, rivieren, nevelwouden, laagland tropische regenwoud, kustvlakten, mangrovebossen en koraaleilanden. Een groot deel van het eiland is bedekt met regenwoud en er zijn zelfs besneeuwde bergtoppen.

Tijdens deze reis zijn er maar liefst 16 verschillende Paradijsvogels en de drieënveertig verschillende soorten papegaaien te zien! Tijdens deze expeditieachtige reis zullen we op zoek gaan naar deze soorten in de prachtige tropische regenwouden.  

HIGHLIGHTS VAN DEZE REIS
- Kans op maarliefst 16 soorten paradijsvogels en 12 soorten ijsvogels!
- Fraaie fotografiekansen van baltsende paradijsvogels vanwege het bezoek aan baltsplaatsen
- Unieke, expeditieachtige reis

Waigeo

De reis begint op het eiland Waigeo, wat net ten westen ligt van het vasteland van West-Papoea. Hier zullen we vijf dagen verblijven in het Waigeo Resort. Waigeo staat bekend om zijn twee spectaculaire endemische paradijsvogels: de Wilson’s Bird-of-Paradise en de Red Bird-of-Paradise. De eerste dag op het eiland zullen we in de hellingbossen op zoek gaan naar de prachtige Wilson’s Bird-of-Paradise, die in deze tijd van het jaar zelfs baltsend te zien en te fotograferen is! De tweede dag gaan we het lager gelegen regenwoud in op zoek naar de Red Bird-of-Paradise. Deze soort zit vaak hoog in de bomen maar vanaf een speciaal platform kunnen we de vogels mooi zien en fotograferen. Naast deze mythische paradijsvogels zijn er ook andere mooie soorten te zien zoals de Rufous-bellied Kookaburra, de Yellow-billed Kingfisher en de Hook-billed Kingfisher. Op de laatste dag richten we ons op de fraaie Papuan Pitta, waarbij we ook kans maken op soorten zoals de Papuan Hornbill, de Eclectus Parrot en de Sulphur-crested Cockatoo.

Arfak Mountains

Vanaf Waigeo maken we een binnenlandse vlucht naar Manokwari op het vasteland van West-Papoea. Vanaf hier trekken we de Arfak Mountains in waar we vijf dagen zullen verblijven. De Arfak Mountains is een zeer steil berggebied met een piek van bijna 3 kilometer hoog. In de bergen kunnen we soorten zien zoals de Masked Bowerbird, Feline Owlet Nightjar en Dwarf Cassowary. Daarnaast kunnen we hier weer enkele fraaie paradijsvogels aan de lijst toevoegen: Black en Black-billed Sicklebill, Arfak Astrapia, Magnificent Bird-of-Paradise en Super Bird-of-paradise. Tijdens het vogelen kunnen we ook verschillende soorten zoogdieren zien zoals de aparte Boomkangoeroe.

Jayapura

Vanaf Manokwari maken we opnieuw een binnenlandse vlucht, dit keer naar Jayapura. De eerste dag zullen we ons richten op het zien en fotograferen van de Lesser Bird-of-Paradise. De twee dagen hierna gaan we op zoek naar de Twelve-wired Bird-of-Paradise en de King Bird-of-Paradise, van beide soorten zijn baltsplaatsen bekend die we zullen bezoeken. Daarnaast zullen we hier ook andere fraaie soorten tegenkomen zoals Magnificent Riflebird. De laatste dag besteden we aan een relaxde dag vogelen bij Lake Sentani, gelegen bij de luchthaven. Op deze plek zien we weer een heel ander scala aan soorten dan in de regenwouden met bijvoorbeeld Papuan Harrier, Pacific Black Duck en verschillende soorten manakins. Vanaf Sentani vliegen we terug naar Amsterdam met een indrukwekkende soortenlijst en fraaie foto’s op zak!

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.