Prachtige beschermingsreis i.s.m. Vogelbescherming Nederland!


Reisschema

Dag 1Amsterdam-Marrakech
Dag 2Marrakech (Hoge Atlas)
Dag 3Marrakech
Dag 4 Marrakech - Boumalne
Dag 5Boumalne (steenwoestijn)
Dag 6Boumalne - Merzouga
Dag 7Merzouga (Sahara)
Dag 8Merzouga - Ouarzazate
Dag 9Ouarzazate - Taroudant
Dag 10Taroudant - Agadir
Dag 11Agadir
Dag 12Agadir - Amsterdam

Inbegrepen

Vlucht, luchthavenbelasting, alle overnachtingen, alle maaltijden, vervoer ter plaatse, lokale gidsen, jeepsafari in Merzouga

Niet inbegrepen

Drank, fooien en uitgaven van persoonlijke aard. Boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking

Extra

Toeslag eenpersoonskamer EUR 295,-

Prijs

EUR 2125,-

Reisbegeleiding

Nederlandstalige reisleider

Aantal deelnemers

Minimaal 10, Maximaal 16

Accommodatie

Middenklasse hotels met eigen toilet en badkamer

Zwaarte reis

Over het algemeen lichte wandelingen

Klimaat

Droog en zonnig met kleine kans op een bui. Overdag over het algemeen rond de 20 graden Celsius. In bergachtige gebieden is het aanmerkelijk koeler met kans op sneeuw bij Oukaimeden

Marokko, beschermingsreis ism Vogelbescherming Nederland EASY BIRDING

Marokko
Duur:12 dagen
Vertrek:17-10-2018
Prijs: EUR 2125,-
Reisleider:Nederlandstalige reisleider
Code: G18136

Deze bijzondere reis naar Marokko bieden we aan in samenwerking met Vogelbescherming Nederland en GREPOM, de vogelbeschermingsorganisatie van Marokko en BirdLife Partner. Bij het boeken van deze reis helpt u de vogels in Marokko, want een deel van de opbrengst gaat rechtstreeks naar een beschermingsproject. Hoe indrukwekkend de jaarlijkse trektocht van miljoenen vogels eraan toegaat, ervaart u tijdens deze reis naar Marokko. We bezoeken het land tijdens een prachtige tijd van het jaar: de najaarstrek is in volle gang. Vogels staan voor de uitdaging om in Marokko op te vetten voordat ze de lange tocht over de Sahara moete volbrengen. Een reis met gevaren want droogte, hitte en zandstormen liggen op de loer! Op tal van locaties betrappen we ze tijdens hun barre trektocht naar het zuiden. Ziet u in Nederland gele kwikstaarten, boerenzwaluwen en bonte vliegenvangers, dan kent u hun verhaal. Ook de Marokkaanse specialiteiten komen tijdens deze reis uitgebreid aan bod, en dat alles tegen een decor van vaak adembenemende landschappen.

 

We besteden natuurlijk aandacht aan de vogels, maar ook aan het schitterende landschap en de bijzondere cultuur. En dit alles in een tempo dat u de gelegenheid geeft om uitgebreid van alles te genieten. 

 

Highlights van deze reis:
- prachtige rondreis met een schitterende diversiteit aan landschappen, vogels en culturen! 
- uitgekiend en verbeterd reisschema met twee volle dagen bij de zandduinen van Merzouga, inclusief landroverexcursies
- u helpt de trekvogels want een deel van de reissom wordt besteed aan het internationale beschermingswerk van Vogelbescherming Nederland!
- inclusief tijd ter vrije besteding in het bijzondere Marrakech

 

Besneeuwde toppen van de Hoge Atlas

Onze eerste volle dag begint in het besneeuwde hooggebergte van de Hoge Atlas rond het skidorp van Oukaimeden waar we vogels zien zoals Afrikaanse Bergvink, Atlasstrandleeuwerik en misschien Seebohms Tapuit. Het zijn typische Marokkaanse soorten van het hooggebergte. In dit schitterende montane landschap gaan we verder op zoek naar Waterspreeuw, Zwarte Roodstaart, Grote Lijster, Rotsmus, groepen Alpenkauwen en Alpenkraaien en zien we mogelijk de Alpenheggenmus. Zodra we het hoge plateau verlaten en afdalen in de Ourikavallei komen we door boomgaarden met een verscheidenheid aan soorten waaronder Atlasarendbuizerd, Levaillants Specht, Diadeemroodstaart, Atlasvink en Grijze Gors. 

 

Uitgestrekte steenwoestijn
In de uitgestrekte en fraaie steenwoestijn boven Boumalne gaan we op zoek naar Renvogels, Roodstuittapuiten en Temmincks Strandleeuweriken. Verder hebben we hier een goede kans op Diksnavel- en Witbandleeuweriken en Brilgrasmus. Talrijk zijn Theklaleeuweriken  en in sommige jaren Kleine Kortteenleeuweriken. Als het al een paar uur licht is, zullen groepjes Zwartbuikzandhoenders langs vliegen en soms ook Kroonzandhoenders. Het terrein herbergt veel knaagdieren en die trekken Atlasarendbuizerden en Lannervalken aan. Dit is ook een van de weinige gebieden waar wel eens een Kraagtrap wordt gezien. Daarna trekken we langzaam oostwaarts door een steeds zandiger wordende woestijn. Hier kunnen we witte Zuidelijke Klapeksters, Woestijnvinken, Rosse Woestijnleeuweriken en Lannervalken verwachten. 
 
Dieper de woestijn in
We overnachten middenin de woestijn bij Merzouga en proberen 's avonds een Egyptische Nachtzwaluw te zien. Met behulp van four-wheel drives rijden we dieper de woestijn in en gaan in de zandwadi's op zoek naar Woestijngrasmussen. Hier zien we ook typische woestijnsoorten als Witbandleeuwerik en Witkruintapuit. Rond groepen kamelen proberen we Woestijnmussen en Bruinnekraven te vinden. 
Palmbomen en struiken trekken in het najaar talloze trekvogels aan op weg naar het zuiden, zoals Gele Kwikstaarten, Bergfluiters en Baardgrasmussen. Marokko is een welkome en relatief groene tussenstop voor de Sahara. Als het heeft geregend, vormt zich bij Merzouga een meer dat een verbazende verscheidenheid aan watervogels aantrekt, zoals Casarca's en Marmereenden. Vanuit Merzouga rijden we via het bijzondere woestijnstadje Ouarzazate terug naar Marrakech waar we nog tijd hebben om deze schitterende historische stad te verkennen. Na al deze fantastische indrukken is het tijd om afscheid te nemen en vliegen we terug naar Amsterdam.

 

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.