Reisschema

Dag 1Vielsalm
Dag 2Vielsalm
Dag 3Vielsalm
Dag 4Vielsalm
Dag 5Vielsalm

Inbegrepen

Alle overnachtingen, ontbijt en diner.

Niet inbegrepen

Lunch, fooien en uitgaven van persoonlijke aard. Vervoer naar België. In België zelf zal er van een carpool systeem gebruik gemaakt worden om naar de locaties te rijden. Boekingskosten bedragen EUR 15,-.

Extra

Toeslag eenpersoonskamer EUR 125,-

Prijs

EUR 625,-

Reisbegeleiding

Michaël Abts

Aantal deelnemers

Minimaal 6, Maximaal 12

Accommodatie

Hotel met eigen toilet en badkamer

Zwaarte reis

Lichte wandelingen

Klimaat

Houd rekening met wisselende weersomstandigheden.

Ardennen in het najaar

Ardennen
Duur:5 dagen
Vertrek:27-10-2018
Prijs: EUR 625,-
Reisleider:Michaël Abts
Code: G18138

Vielsalm is de gemeente van hout, water en steen. Deze heuvelrijke gemeente is gelegen in het uiterste noordoosten van de Belgische provincie Luxemburg en omvat maar liefst 23 pittoreske dorpen. Je kan hier eindeloos veel wandelplezier beleven door de uitgestrekte rivierbossen en valleien. Van moerassen in Commanster tot het fascinerende Grand Bois, van veengebied tot steengroeven en bloemrijke weilanden. Kortweg verscheidene biotopen met elk een bijzondere biodiversiteit.

In de gemeente Vielsalm vind je tevens het derde hoogste punt van België, namelijk de Baraque de Fraiture op zo’n 651 m hoogte. Het is een onderdeel van de Hoge Ardennen omdat het ten noorden ligt van de Ourthe. De plaatselijke natuurfanaat en gids woont in Petit-Thier in de vallei tussen het heuvelland van Mont-le-Soye en Burtonville. De omgevende groene zones zoals Grand Bois en het natuurreservaat Grand Fond herbergen een fascinerende soortenrijkdom.

Tijdens dit meerdaags avontuur staat de kraanvogeltrek centraal. Tussen half oktober en begin november trekken deze majestueuze vogels met tienduizenden over de vallei van Petit-Thier. Met prima weersomstandigheden kan je in alle rust genieten van dit spektakel en biedt het fraaie kansen voor natuurfotografie. Naast kraanvogels maken wij ook kans op één van de meest bijzondere Belgische broedvogels alsook de meest aantrekkelijke Europese kraaiachtige, de notenkraker. Vervolgens maken glanskoppen, matkoppen, raven, kruisbekken en vele andere avifauna de trip compleet.

Tijdens deze reis maken wij meerdere wandelingen door verscheidene biotopen en kunnen waterspreeuw, klapekster, kleine barmsijs of taigaboomkruiper ons steeds verrassen.

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.