Gegarandeerd vertrek!


Reisschema

Dag 1Amsterdam - Yangon
Dag 2Aankomst Yangon
Dag 3Hlawa Park - Yangon - Bagan
Dag 4Bagan - Ayeyarwaddy River
Dag 5Bagan - Kazunma - Kanpalat
Dag 6Mt. Victoria
Dag 7Mt. Victoria
Dag 8Mt. Victoria
Dag 9Mt. Victoria
Dag 10Kanpalat - Saw - Bagan
Dag 11Bagan - Heho - Lake Inle
Dag 12Lake Inle - Kalaw
Dag 13Kalaw
Dag 14Kalaw - Heho - Yangon - Moeyingyi
Dag 15Moeyingyi - Yangon
Dag 16Yangon - Amsterdam

Inbegrepen

Vlucht, luchthavenbelasting, alle overnachtingen, vervoer ter plaatse, binnenlandse vluchten, alle maaltijden, lokale gidsen

Niet inbegrepen

Visum, drank, fooien en uitgaven van persoonlijke aard. Een reis- en annuleringsverzekering. Boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking.

Extra

Toeslag eenpersoonskamer is EUR 495,-.

Prijs

EUR 3895,-

Reisbegeleiding

Laurens Steijn

Aantal deelnemers

Minimaal 6, Maximaal 12

Accommodatie

Hotels met eigen toilet en badkamer

Zwaarte reis

Over het algemeen lichte wandelingen

Klimaat

Over het algemeen warm en zonnig met temperaturen tussen de 20 en 30 graden. Na zonsondergang kan het flink afkoelen.

Myanmar

Reisroute Myanmar
Duur:16 dagen
Vertrek:07-12-2018
Prijs: EUR 3895,-
Reisleider:Laurens Steijn
Code: G18164

Myanmar, het voormalige Birma, is pas de laatste jaren open voor toeristen. Het is het grootste land in Zuidoost-Azië en herbergt ruim 1000 vogelsoorten. Het centrale laagland wordt in het westen en noorden grotendeels omringd door hooggebergte (uitlopers van de Himalaya) en in het oosten door een hoogvlakte. Deze bergen worden gekenmerkt door vooral eiken- en dennenbossen, terwijl het zeer droge binnenland bestaat uit acacia’s en cactussen. Het zuidelijke, langgerekte Tenasserim wordt tot slot getypeerd door tropisch regenwoud. Terwijl nog steeds grote delen van Myanmar ontoegankelijk zijn voor toeristen, bevinden de ‘droge’ endemen zich op de laagvlakte bij de voormalige hoofdstad Bagan. Hier zullen we natuurlijk ook de meer dan 3000 tempels uit de 11de tot 13de eeuw niet ongemoeid laten. Ook de westelijk gelegen Chin Hills, een geïsoleerde bergketen, zijn toegankelijk voor toeristen en worden vaak door vogelaars bezocht. Deze zuidelijke uitloper van de oostelijke Himalaya herbergt een groot en groeiend aantal regio-endemen en specialiteiten. De laatste reeks endemen en goede soorten bevinden zich oostelijker op de centrale laagvlakte, bij Lake Inle en de beboste heuvels rondom het oude Brits-koloniale Kalaw.

Na aankomst in de hoofdstad Rangoon zullen we onze reis beginnen in het Hlawga Wildlife NP. Dit park, even ten noorden van Rangoon, is een uitstekende plek om je de typische vogelfamilies van Zuidoost-Azië (weer) eigen te maken. Hierna zullen we afreizen naar het centrale deel van het land, en vliegen we op het oude Bagan. In het typische droge habitat zullen we op zoek gaan naar de 4 endemen: Burmese Bushlark, Jerdon’s Minivet, Hooded Treepie en White-throated Babbler. Typische soorten hier zijn verder Rain Quail, Laggar Falcon en Eurasian Collared Dove xanthocycla (met gele oogring!). We speuren de oevers van de Irriwaddy rivier af voor Sand Lark, Small Pratincole en River Lapwing. De volgende dag zullen we al vogelend door droge laaglandbossen onze reis westwaarts vervolgen richting de Chin Hills. Onderweg zullen we meermaals stoppen en maken we een goede kans op White-rumped Falcon, Pale-headed Woodpecker en Burmese Nuthatch. Ook maken we een goede kans op maar liefst 4 soorten parkieten! In de avond zullen we arriveren in Pine Wood Villa – onze uitvalsbasis voor de komende vier dagen.

Deze vier dagen zullen we in de Chin Hills, rondom de hoogste berg Mount Victoria (3095m.), op zoek gaan naar typische Himalaya-soorten en endemen zoals White-browed Nuthatch, Mount Victoria Babax en Burmese Tit. Endemisch voor de regio zijn Chin Hills Wren-Babbler, Buff-breasted Parrotbill en Spot-breasted Scimitar-Babbler. Verder zullen we op zoek gaan naar specialiteiten als Broad-billed Warbler, Slender-billed Scimitar-Babbler, Streak-throated Barwing, Grey Sibia, Manipur Treecreeper en maar liefst 3 soorten laughingthrushes: Striped, Brown-capped en Assam Laughingthrush. Tot de algemenere soorten behoren ook wijder verbreide soorten als Himalayan Cutia, Black-headed Shrike-Babbler, Crested Finchbill, Chestnut-headed Tesia, Red-billed Leiothrix en Rufous-bellied Woodpecker. Door de jacht en ontbossing in het gebied hebben we een kleine kans op patrijzen en fazanten, maar Mrs. Hume’s Pheasant, Kalij Pheasant en Blyth’s Tragopan behoren allen tot de mogelijkheden. Tot slot zullen we ‘s avonds op zoek gaan naar Hodgson’s Frogmouth.

Na ons bezoek aan de Chin Hills zullen we, wederom al vogelend, naar Bagan afreizen. Vanaf hier vliegen we op Heho vanwaar we naar Lake Inle rijden. Hier hopen we al snel Collared Myna, Jerdon’s Bushchat en watervogels bij te kunnen schrijven en kunnen we ons verwonderen over de typische roeiwijze van de lokale vissers. Sinds een paar jaar is het hier ook mogelijk Chinese Grassbird te zien te krijgen en  we maken een kleine kans op de sterk afnemende en met uitsterven bedreigde Baer’s Pochard. Hierna zullen we doorreizen naar Kalaw, waar in de beboste heuvels van het Yay Ayekan Reservoir onze voornaamste doelsoort de bijna-endemische Burmese Yuhina zal zijn. Andere specialiteiten hier zijn Black-headed Greenfinch (rondom het dorp), Brown-breasted Bulbul, Spectacled Barwing en Dark-backed Sibia. Ook maken we een goede kans op soorten als White-capped Redstart, Silver-eared Laughingthrush en Silver-breasted Broadbill. Tot slot zullen we net buiten het bos proberen Black-tailed Crake te zien te krijgen alvorens we onze reis verder vervolgen naar Heho. Vanaf Heho vliegen we terug op Rangoon om vanaf hier verder terug te vliegen naar Amsterdam.

 

NB. er is een mogelijkheid om voorafgaand aan de tour een tweedaags bezoek te brengen aan Pak Thale in Thailand (niet ver van Bangkok) voor het zien van Lepelbekstrandloper, Asian Dowitcher, Nordmann's Greenshank en Chinese Egret. De kosten bedragen EUR 550,- pp incl 2 overnachtingen, transport, alle maaltijden, entreegelden, gids en een boottochtje. Minimum aantal deelnemers is 5

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.