Gegarandeerd vertrek!


Reisschema

Dag 1Ushuaia
Dag 2Drake Passage
Dag 3Drake Passage
Dag 4Antarctica
Dag 5Antarctica
Dag 6Antarctica
Dag 7Antarctica
Dag 8Antarctica
Dag 9Antarctica
Dag 10Drake Passage
Dag 11Drake Passage
Dag 12Ushuaia

Inbegrepen

Cruise, alle overnachtingen, alle maaltijden inclusief snacks, thee en koffie, zodiac excursies ter plaatse, lezingen van de begeleidende staf, ervaren expeditieleider

Niet inbegrepen

Retourvlucht Amsterdam - Ushuaia, drank, fooien en uitgaven van persoonlijke aard. Boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking

Extra

LET OP: het reisschema is een voorgesteld reisschema. Uiteindelijk bepaalt de expeditieleider de route.

Prijs

Vierpersoonshut
EUR 6150,-

Driepersoonshut
EUR 6950,-

Tweepersoonshut deluxe
EUR 8500,-

Tweepersoonshut patrijspoort
EUR 7600,-

Tweepersoonshut raam
EUR 7900,-

Superior hut
EUR 9100,-

Reisbegeleiding

Nederlands- of Engelstalige expeditieleider

Engelstalige reisbegeleiding

Aantal deelnemers

Minimaal 1, geen maximum aantal deelnemers zolang er plaats aan boord is

Accommodatie

Twee- of vierpersoonshut met eigen toilet en badkamer

Zwaarte reis

Goede fysieke conditie is vereist in verband met wandelingen over geaccentueerd en glad terrein wanneer het mogelijk is om aan land te gaan

Klimaat

Het weer gedurende de cruise is lastig te voorspellen maar houd rekening met koude en wisselende weersomstandigheden. Adequate kleding is vereist.

Antarctica, Poolcirkel en het Antarctisch Schiereiland

Antarctica en Poolcirkel
Duur:12 dagen
Vertrek:20-02-2018
Prijs: vanaf EUR 6150,-
Reisleider:Nederlands- of Engelstalige expeditieleider
Code: C1813

Vele soorten pinguïns, zeevogels en zeezoogdieren, winterse oerlandschappen met huizenhoge ijsbergen die verstild lijken in verlaten baaien en mythische verhalen van expedities en overlevingstochten. Antarctica is een bestemming die voor iedereen zeer tot de verbeelding spreekt. Zelfs op het koudste en meest verlaten continent op aarde vindt men een grote variëteit aan natuurschoon. Tijdens deze twaalfdaagse expeditie proberen we hier zo veel mogelijk van te zien te krijgen.

Dag 1: Ushuaia

In de namiddag schepen we in bij Ushuaia, Tierra del Fuego, Argentinië, de meest zuidelijke stad ter wereld en gesitueerd aan het Beagle kanaal. We varen via deze schilderachtige waterweg gedurende de rest van de avond richting de Drake Passage.

Dag 2 - 3: Op zee

Gedurende deze twee dagen varen we over de Drake Passage. Wanneer we de Atlantische Convergentie oversteken komen we in de circum-Antarctische upwelling-zone. In deze oceanografische overgangszone kan de watertemperatuur in slechts enkele uren tijd sterk dalen. Koud, voedselrijk water wordt aan het oppervlak gebracht door de botsende zeestromingen en dit trekt veel zeevogels naar het schip. We kunnen onder andere zien: Grote albatrossen, Grijskopalbatrossen, Wenkbrauwalbatrossen, Roetkopalbatrossen, Kaapse duiven, Zuidelijke stormvogels, Wilson stormvogeltjes, Zwartbuikstormvogeltjes en Antarctische stormvogels. Bij de South Shetland Islands zien we mogelijk al de eerste ijsbergen.

Dag 4 – 9: Antarctica

We varen meteen naar het hart van het westelijke deel van het Antarctic Peninsula, waar we de komende 5 dagen doorbrengen temidden van een spectaculair landschap van steile bergen, gletsjers en ijsbergen. Via de Melchior Islands varen we naar het zuidelijke deel van de Gerlache Strait vanwaar we via het Errera Channel naar de Andvord Bay varen. Hier hebben we bij Neko Harbour de gelegenheid voet te zetten op het Antarctisch Continent in een schitterend landschap van steile bergen en gigantische gletsjers die in de zee afkalven. Er bevindt zich hier een vrij grote kolonie Ezelspinguïns en voor de duikers biedt de met ijs bezaaide baai zeer goede duikopties. In de met recht zo genoemde Paradise Bay komen de liefhebbers van de sportieve activiteiten op deze reis weer volop aan hun trekken in een paradijselijk landschap met vele ijsbergen, omringd door majestueuze bergpieken. In dit gebied zit een grote variëteit aan dieren. Het ook zeer spectaculaire Neumayer Channel brengt ons richting het voormalige Britse onderzoeksstation Port Lockroy, nu een museum en postkantoor. Daarna varen we verder naar het zuiden door het spectaculaire Lemaire Channel, naar Pléneau en Petermann Island. Op het laatste eiland broeden Adéliepinguïns en in de met ijsbergen bezaaide wateren vinden we vaak Zeeluipaarden en walvissen. Weer noordwaarts varend door de Gerlache Strait komen we in Wilhelmina Bay waar we vaak Bultrugwalvissen zien foerageren. Hier bevindt zich ook het scheepswrak van de Guvernøren, een oude walvisvaarder die hier in vlammen opging in 1915. Het wrak ligt gedeeltelijk onder water en biedt een mooie optie om te wrakduiken in een bijzondere omgeving. Wanneer de weersverwachting voor de Drake Passage niet gunstig is plannen we ons vertrek uit het Antarctic Peninsula al rond de middag.

Dag 10 - 11: Op zee

Op onze vaart noordwaarts over de Drake Passage worden we weer gevolgd door een grote variëteit aan zeevogels.

Dag 12: Ushuaia

We komen in de ochtend aan in Ushuaia en ontschepen na het ontbijt.

 

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.