Gegarandeerd vertrek!


Reisschema

Dag 1Anadyr
Dag 2Anadyrskiy Bay
Dag 3Yttygran, Nuneangan en Arakamchechen Islands
Dag 4Cape Dezhnev en Uelen Village
Dag 5Kolyuchin Island
Dag 6Wrangel en Herald Islands
Dag 7Wrangel en Herald Islands
Dag 8Wrangel en Herald Islands
Dag 9Wrangel en Herald Islands
Dag 10Wrangel en Herald Islands
Dag 11Noord-Siberische kust
Dag 12Kolyuchin Inlaag
Dag 13Beringzee en kust van Chukotka
Dag 14op zee
Dag 15Anadyr

Inbegrepen

Alle overnachtingen aan boord van de Spirit of Enderby, alle excursies aan land, maaltijden incl. koffie, thee en snacks. Transfer van en naar het vliegveld

Niet inbegrepen

Internationale vlucht van / naar Anadyr, landing fees (USD 500,- pp), visum, drank, fooien en uitgaven van persoonlijke aard. De boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking.

Extra

Let op: de prijzen zijn gebaseerd op een koers van 1 EURO = USD 1,18. Op deze reis zijn meerdere huttypen beschikbaar variërend in luxe en prijs. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Prijs

Tweepersoonshut gedeelde faciliteiten
EUR 8850,-

Superior
EUR 9700,-

Superior plus
EUR 10550,-

Mini suite
EUR 10960,-

Heritage suite
EUR 11650,-

Reisbegeleiding

Engelstalige expeditieleider

Aantal deelnemers

Minimaal 1, geen maximum aantal deelnemers zolang er plaats aan boord is

Accommodatie

Variërend van een hut met gedeelde faciliteiten tot een superior suite

Zwaarte reis

Een gemiddelde conditie is vereist in verband met het in- en uitstappen van de zodiacs. Lichte wandelingen aan land

Klimaat

Houd rekening met wisselende weersomstandigheden. Adequate wind en waterdicht kleding is vereist

Beringzee en Wrangel Island

Route Bering zee en Wrangel Island
Duur:15 dagen
Vertrek:20-08-2018
Prijs: vanaf EUR 8850,-
Reisleider:Engelstalige expeditieleider
Code: C1841

Deze unieke expeditie passeert de poolcirkel en omvat de geïsoleerde en ongerepte Wrangel en Herald Eilanden en een belangrijk deel van de wilde Noordoost-Siberische kust . Deze reis is pas sinds kort mogelijk door de verbeterde politieke situatie van de regio en door het terugtrekken van het pakijs in de zomer in de Chukchi Zee. De zeer kleine afstand tussen Rusland en de VS langs dit grensgebied werd bekend als het ijsgordijn, waarachter zowel toen als nu een van de laatste grote onontdekte wildernissen van de wereld ligt. De reis voert door de nauwe Beringstraat, die Rusland scheidt van Amerika, en koerst vervolgens in westelijke richting langs de kust van Chukotka om vervolgens via de De Long Strait naar Wrangel Eiland. Daar zullen we vier tot vijf dagen doorbrengen onder begeleiding van lokale beheerders van dit prachtige natuurgebied. Onaangetast door gletsjers tijdens de laatste ijstijd, is dit eiland een schat van arctische biodiversiteit en is misschien het best bekend om de vele ijsberen die zich hier voortplanten. We hopen op meerdere waarnemingen van deze soort. Het eiland herbergt ook 's werelds grootste populatie Pacific Walrus en ligt in de buurt van belangrijke voedselgebieden voor de Grey Whales die duizenden kilometers naar het noorden migreren van hun broedgebieden in Baja, Mexico. Verder landinwaarts kunnen we Rendier, Muskusos en Sneeuwgans tegenkomen. Ook staat een bezoek aan de enorme vogelkliffen in de omgeving van Herald Island op het programma. Het 'mammoth steppe' vegetatietype, een rijk en gevarieerd overblijfsel uit het Pleistoceen, omvat meer dan 400 plantensoorten en blijft bezoekers verbazen door hun sublieme schoonheid. Het aantal endemische plantensoorten, de diversiteit binnen plantengemeenschappen, de aanwezigheid van relatief recente Mammoetslagtanden en Mammoetschedels, een scala aan terreintypes en geologische formaties in een klein gebied zijn allemaal zichtbaar bewijs van Wrangels rijke natuurlijke historie en de unieke evolutionaire status binnen de Noordpool. De menselijke geschiedenis van Wrangel Island is op zichzelf fascinerend. Hoogtepunten zijn onder andere een 3400 jaar oud Palo Eskimo kamp in Krassin Bay, controverse over de ontdekking en eigendom van het eiland, het verbazingwekkende verhaal van de overlevenden van de Karluk, Ada Blackjack de heldin van het eiland, de Sovjet-bezetting en meer recent, de oprichting van dit wereldklasse natuurgebied. Een groot aantal soortgelijke boeiende verhalen zijn te vertellen over optionele landingsplekken langs de noordelijke kusten van Chukotka. Ons deskundige expeditieteam neemt u mee op begeleide wandelingen, Zodiac cruises en geeft lezingen om dit unieke hoog-arctische landschap beter te begrijpen en waarderen. Een unieke reis is een unieke wereld!

 

Dag 1: Anadyr

Alle expeditieleden zullen aankomen in Anadyr. Afhankelijk van uw aankomsttijd heeft u misschien de mogelijkheid om Anadyr te verkennen, voordat u uw collega reizigers en expeditieteam leert kennen aan boord van de Spirit of Enderby. We zullen vertrekken als iedereen aan boord is.

Dag 2: Anadyrskiy Bay

De gehele dag op zee. Er zullen er een aantal briefings en ​​lezingen zijn, er is mogelijkheid om zeevogels en walvisachtigen te kijken en u kunt wennen aan het leven op een schip. In de namiddag zijn we van plan met een Zodiac een aantal spectaculaire vogelkliffen in Preobrazheniya Bay te bezoeken.

Dag 3: Yttygran, Nuneangan en Arakamchechen Islands

Yttygran Island is de thuisbasis van een monumentale oude aboriginal plaats, bekend als Whale Bone Alley. Walvisbotten bezaaien het strand voor bijna een halve kilometer. Grey Whales worden vaak gezien rond het eiland, en we varen langs Nuneangan en Arakamchechen Islands waar zeevogels nestelen en waar soms de Walrus wordt waargenomen.

Dag 4: Cape Dezhnev en Uelen Village

Als de zee het toelaat, landen we vroeg in de morgen op Cape Dezhnev. Dit is het noordoostelijkste punt van Euraziatische continent, soms is het zelfs mogelijk om de kust van Amerika te zien vanaf deze afgelegen en eenzame plek. Een paar mijl ten westen van Kaap Dezhnev bezoeken we Uelen Village, het meest noordoostelijke dorp van Rusland. De bevolking bestaat overwegend uit Tsjoektsjen en het dorp is een van de grootste centra voor traditionele Tsjoektsjen en Inuit kunst in de wereld. We zullen worden vermaakt door dorpelingen en bezoeken een botkerf-workshop tijdens ons bezoek.

Dag 5: Kolyuchin Island

Dit kleine eiland was ooit een belangrijk Russisch pool onderzoeksstation, een van de stations die verspreidt in het arctische gebied staan. In de buurt van de vervallen gebouwen zijn enkele van de meest spectaculaire vogelkliffen in het Noordpoolgebied waar papegaaiduikers, zeekoeten en meeuwen van dichtbij kunnen worden waargenomen en gefotografeerd.

Dagen 6 tot 10: Wrangel en Herald Eilanden

Als ijs-en weersomstandigheden het toelaten, verblijven we de volgende paar nachten op Wrangel Island en proberen we ook om een bezoek aan nabijgelegen Herald Island te brengen. We kunnen vele landingen maken op zoek naar wild, wilde bloemen en arctische landschappen. IJsbeer staat hoog op de verlanglijst en met een beetje geduld worden we beloond met een aantal waarnemingen. Muskusossen en Rendieren werden in 1975 en 1948 geïntroduceerd op het eiland, maar het aantal Rendieren is laag. We hebben ook de kans om Dragi Harbour te bezoeken waar overlevenden van de Karluk, een schip dat door ijs werd vernield in 1914, aan wal klauterde en leefde tot ze werden gered. Wrangel Island is een Russisch natuurreservaat van internationale betekenis, vooral omdat het een belangrijk gebied voor IJsbeer is. Ook migreren hier elke zomer duizenden vogels naar toe om te broeden waaronder Sneeuwgans, Sneeuwuil, Noordse Stern, Ross' Meeuw, Vorkstaartmeeuw en Ivoormeeuw.

Dag 11: Noord-Siberische kust

Begrensd door smalle zandruggen met talrijke lagunes en inhammen, biedt dit gebied tal van landingsplaatsen om deze uitgestrekte kustlijn te verkennen. We gaan op zoek naar walvissen, Walrussen en andere wild. We komen Tsjoektsjendorpen tegen waarvan de inwoners overleven in een meedogenloos klimaat, en nog op zeehonden en walvissen jagen net als hun voorouders deden.

Dag 12: Kolyuchin Inlet

Zo groot dat het zichtbaar is vanaf satellietfoto's, deze inham bevat enorme aantallen watervogels en steltlopers. We concentreren ons bezoek aan de Belaka Spit in de buurt van de monding van de inham. Het is een wild, desolaat landschap van mystieke schoonheid. Wij zoeken in de duinen en getijdengebieden naar vogels waaronder Emperor Goose en de sterk bedreigde Lepelbekstrandloper. Grey Whales worden hier regelmatig gezien, soms slechts enkele meters uit de kust.

Dag 13: Beringstraat en Chukotka Coast

Vroeg in de ochtend varen we langs de Diomede Eilanden, ook wel Morgen Eiland en Gisteren Eiland genoemd omdat de internationale datumgrens ertussen loopt. Hier zijn Rusland en Amerika slechts door 2,3 zeemijl oceaan van elkaar gescheiden. We blijven in Russisch territoriale wateren ten zuiden van de eilanden varen. Later deze middag maken we een expeditielanding op de kust van Chukotka, onze laatste kans om van de natuur en het toendralandschap te genieten.

Dag 14: Op zee

We ontspannen terwijl we via Anadyrskiy Bay richting Anadyr varen.

Dag 15: Anadyr

Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen. Er is een gratis transfer naar de luchthaven of naar een hotel in het centrum. Hier eindigt deze bijzondere cruise.

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.