Gegarandeerd vertrek, nog enkele plaatsen beschikbaar


Reisschema

Dag 1Harstad
Dag 2Harstad - Tysfjord
Dag 3Tysfjord - Skrova
Dag 4Skorva - Kabelvåg
Dag 5Kabelvåg - Svolvær
Dag 6Svolvær - Trollfjord - Tranøy
Dag 7Tranøy - Harstad
Dag 8Harstad uitschepen

Inbegrepen

Alle overnachtingen, alle maaltijden incl. koffie, thee en snacks, alle landingen en excursies

Niet inbegrepen

Vlucht, (alcoholische) drank, fooien en uitgaven van persoonlijke aard. Boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking.

Prijs

Tweepersoonshut gedeelde faciliteiten
EUR 1850,-

Reisbegeleiding

Nederlands- of Engelstalige expeditieleider

Nederlands- of Engelstalige expeditieleider

Aantal deelnemers

Minimaal 1, Maximaal

Accommodatie

Twee persoonshut met gedeelde faciliteiten

Zwaarte reis

Een gemiddelde conditie is voldoende. Lichte wandelingen aan land

Klimaat

Houd rekening met lage temperaturen die in combinatie met wind lage gevoelstemperaturen zal geven. Warme wind- en waterdichte kleding wordt daarom aanbevolen

Lofoten, Noorwegen - Noorderlicht en walvissen

Reisroute Lofoten Cruise
Duur:8 dagen
Vertrek:24-11-2018
Prijs: vanaf EUR 1850,-
Reisleider:Nederlands- of Engelstalige expeditieleider
Code: C1861

De Lofoten is een eilandengroep in het noorden van Noorwegen. De eilanden, zo'n 80 in totaal, liggen boven de poolcirkel. De meeste van de eilanden zijn bergachtig, de hoogste piek (Higravstinden) meet 1161 meter. Lofoten strekt zich uit als een muur van bergen, de "Lofoten Muur". Tussen het vasteland en de Lofoten ligt Vestfjord. Een van de grote attracties van het Lofoten gebied is het Noorderlicht. Niet veel mensen weten dat de eilanden precies op de juiste breedtegraad liggen voor het zien van de Aurora Borealis. Het Noordelicht worden veroorzaakt door uitbarstingen op de zon en kan alleen gezien worden als het donker is. De vrij lange periodes van duisternis in november en december zorgen ervoor dat zich tijdens de Lofoten expedities de ideale gelegenheid om dit ongelooflijke fenomeen te bewonderen voordoen. Bovendien kan het Noorderlicht alleen gezien worden wanneer er weinig licht storing is, iets dat wordt gegarandeerd op de Lofoten.

Dag 1: Inscheping in Tromsø
De reis begint in de Noorse stad Tromsø, ook wel het “Parijs van het noorden” genoemd, vanwege de gezellige atmosfeer in het oude centrum. In de bij het centrum gelegen haven ligt de meer dan 100 jaar oude schoener Noorderlicht op ons te wachten. In de avond is er tijd om het stadje te verkennen.

Dag 2: Zeilen door de Langsundet
We vertrekken vroeg in de ochtend en zeilen richting het noordoosten, door de Langsundet. In deze schitterende fjord hebben we een landing gepland bij het dorpje Hansnes, van waaruit we naar de 306 meter hoge top van de heuvel Storheia willen wandelen om van het mooie uitzicht over de fjorden te kunnen genieten. We verwachten de nacht door te brengen in de Dyrsfjorden, bij de noordelijke punt van het eiland Ringvassøya.

Dag 3 – 5: Orka’s, Bultruggen en een goede kans op het zien van Zeearenden
De komende drie dagen brengen we door in de Vengsøyfjorden en Kaldfjorden, waar we op een eerdere reis de walvissen hebben gezien. Naast Orka’s en Bultruggen is er ook een goede kans op het zien van Zeearenden, die ook op de haring afkomen. De Zeearend komt hier het hele jaar voor en wordt vanwege zijn grote spanwijdte ook wel de “vliegende deur” genoemd. In de namiddag, wanneer het daglicht is verdwenen, willen we korte wandelingen maken in de omgeving en ’s avonds hopen we op een heldere hemel om het poollicht te kunnen aanschouwen.

Dag 6 - 7: Goede kans om noorderlicht 'Aurora Borealis' te kunnen zien
We vervolgen onze rondtocht rond Kvaløya en zeilen naar het kleine eiland Sommarøy. Er is een goede kans om vanaf dit eiland het noorderlicht te kunnen zien. Omdat het eiland ook goede wandel mogelijkheden biedt brengen we een groot deel van de laatste dag van de reis hier op het eiland door en verkennen de mooie kust met de witte stranden. Misschien klimmen we wel naar de top van het eiland, de 211 meter hoge berg Hillesøya, om vanaf daar het spectaculaire uitzicht over de ruige kust te kunnen zien. In de middag, wanneer het weer donker wordt, varen we terug naar Tromsø en beëindigen daar onze rondtocht rondom Kvaløya. We brengen de nacht door aan boord in de haven van Tromsø.

Dag 8: Ontscheping in Tromsø
Na het ontbijt ontschepen en vertrek per lijnvlucht vanuit Tromsø naar Oslo.

 
De Lofoten reizen vindt plaats in de late herfst, als de dagen kort zijn in Noord-Noorwegen. We kunnen dan ook de eerste sneeuwbuien verwachten en soms komen de temperaturen net boven het vriespunt. De herfstkleuren zullen prachtig zijn overdag. ‘s Nachts, wanneer er sprake is van een heldere hemel maken we kans om de Aurora Borealis (Het Noorderlicht) te bewonderen. De Lofoten reis is erg afhankelijk van het weer, dat kan vrij ruw zijn. Daarom is het programma van de reis zoals hierboven uiteengezet is, slechts een richtlijn.

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.