Gegarandeerd vertrek!


Reisschema

Dag 1Invercargill
Dag 2The Snares – North East Island
Dag 3Auckland Islands – Enderby Island
Dag 4Auckland Islands – Carnley Harbour
Dag 5Campbell Island – Perseverance Harbour
Dag 6Campbell Island – Perseverance Harbour
Dag 7Op zee
Dag 8 Invercargill

Inbegrepen

Overnachting in hotel in Invercargill op basis van gedeelde kamer (incl. diner en avondeten). Transfer van hotel in Invercargill naar het schip, transfer van het schip in Invercargill, alle landingen en Department of Conservation gelden en vergunningen, alle landexpedities zoals deze in de beschrijving staan, alle overnachtingen en maaltijden.

Niet inbegrepen

Internationale vlucht, landing fees (USD 400,- per persoon), drank, fooien en uitgaven van persoonlijke aard. Boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking.

Extra

Let op: de prijzen zijn gebaseerd op een koers van 1 EURO = USD 1,18.

Prijs

Driepersoonshut gedeelde faciliteiten
EUR 3900,-

Tweepersoonshut gedeelde faciliteiten
EUR 4670,-

Superior
EUR 4930,-

Superior plus
EUR 5430,-

Mini suite
EUR 5730,-

Heritage suite
EUR 5890,-

Reisbegeleiding

Engels sprekende reisbegeleider

Engelstalige expeditieleider

Aantal deelnemers

Minimaal 1, geen maximum aantal deelnemers zolang er plaats aan boord is

Accommodatie

Hut met gedeeld toilet en douche. Superior met en suite faciliteiten

Zwaarte reis

Een gemiddelde conditie is vereist in verband met het in- en uitstappen van de zodiacs. Lichte wandelingen aan land

Klimaat

Houd rekening met wisselende weersomstandigheden. Adequate wind- en waterdichte kleding is vereist

Vergeten eilanden van de zuidelijke oceaan

Galapagos zuidelijke oceaan
Duur:8 dagen
Vertrek:04-01-2019
Prijs: vanaf EUR 3900,-
Reisleider:Engels sprekende reisbegeleider
Code: C1901

Dit is zonder twijfel een van de meest inspirerende en informatieve reizen of expedities naar het Zuidelijke Oceaan ecosysteem ter wereld. Reeds lang erkend voor hun rijke biodiversiteit, de Subantarctische eilanden die ten zuiden van Nieuw-Zeeland liggen zijn UNESCO World Heritage sites. Zodoende maken zij onderdeel uit van het selecte gezelschap van 180 natuurgebieden die zijn aangewezen als 'de belangrijkste en meest waardevolle natuurlijke habitats' op onze planeet. Ze hebben dan ook de hoogste beschermingsstatus van de Australische en Nieuw-Zeelandse regering, en de eilanden zijn alleen toegankelijk met een vergunning. Op deze expeditie bieden wij u de unieke kans om deze geweldige plekken te verkennen, te fotograferen en te begrijpen in het gezelschap van een aantal van de meest deskundige en gepassioneerde gidsen. De naam van deze reis, ‘de Galapagos in de Zuidelijke Oceaan’ geeft de verbazingwekkende natuurlijke biodiversiteit en het belang van deze eilanden als een natuurreservaat weer. (Het boek 'Galapagos of the Antarctic' geschreven door Rodney Russ en Aleks Terauds beschrijft al deze eilanden in detail). Alle eilanden liggen in de koele gematigde zone met een uniek klimaat en zijn de thuisbasis van een enorm scala aan dieren waaronder albatrossen, pinguïns, stormvogels, pijlstormvogels en mariene zoogdieren zoals zeeleeuwen, pelsrobben en zeeolifanten. De flora is even fascinerend; de meerderheid is, net als de vogels, endemisch voor de eilanden. Deze expeditie omvat vier van de Subantarctische Eilanden, de Snareseilanden, Auckland, Macquarie en Campbell. Ieder eiland is anders en ieder eiland is uniek, net als deze expeditie.

Dag 1: Invercargill

Wij brengen u naar de haven van Bluff, waar het personeel u welkom heet aan boord van de Spirit of Enderby en terwijl u uw hut verkent begint ons avontuur.

Dag 2: Snareseilanden - North East Island

North East Island is het grootste van de Snareseilanden en verbluffend genoeg wordt van dit eiland beweerd dat het meer zeevogels herbergt dan het gehele Verenigd Koninkrijk bij elkaar. Terwijl we met een Zodiac langs de ruige kustlijn varen leren we hoe de eilanden hun naam kregen en ontmoeten we Snares Crested Penguins, Cape Petrels en Buller's Albatross op de imposante kliffen. Wij treffen waarschijnlijk ook Antarctic Terns, White-fronted Terns, Red-billed Gulls, Tomtits en Fernbirds.

Dag 3: Aucklandeilanden - Enderby-eiland

Genoemd naar dezelfde bekende scheepsfamilie als onze eigen schip en een van de mooiste eilanden in de groep, dit is een geweldige vogelplek met kans op soorten als de beroemde Southern Royal Albatross en Northern Giant Petrel tot parkieten, Bellbirds en de endemische kuifaalscholver, taling en snip. Sandy Bay is een van de drie broedplaatsen op de Aucklandeilanden van de zeldzame Hooker’s of New Zealand Sea Lion.

Dag 4: Aucklandeilanden - Carnley Harbour

Deze eilanden zijn in vervlogen tijden getuige geweest van vele schipbreuken. De eilanden zijn vol historie, over schipbreukelingen, edelmetaal en kustwachten, tot aan de hedendaagse onderzoekers.

Vandaag doen we Carnley Harbour aan en als het weer en de zee het toelaten bezoeken we de Shy Mollymawk kolonie op de South West Cape, mocht het weer niet meewerken kiezen we een van de andere mogelijkheden die we tot onze beschikking hebben.

Dag 5 en 6: Campbell-eiland – Perseverance Harbour

We nemen twee dagen de tijd om het eiland te voet te verkennen en te genieten van de panorama’s van rotskusten en steile rotseilandjes; ooit het eenzame domein van kolonisten en zeehondenjagers en nu teruggegeven aan de natuur. Geniet van een korte wandeling naar de nestplek van Southern Royal Albatross op Col Lyall, of loop door de heuvels naar Northwest Bay en bewonder de vreemde en prachtige reuzenkruiden die op de heuvels groeien. Deze enorme roze en gele wilde bloemen zijn goed aangepast aan de barre omstandigheden. We ontdekken ook andere dieren zoals Campbell Island Shags, Light-mantled Sooty Albatross en op de stranden daarachter jonge mannelijke zeeleeuwen die testen hoe sterk ze zijn.

Dag 7: Op zee

Neem op zee, onderweg terug, de tijd om te ontspannen en na te genieten van een geweldige ervaring. We zullen de hoogtepunten van onze expeditie samen vatten en we genieten vanavond van een afscheidsdiner, terwijl we de laatste zeemijlen van onze reis afleggen.

Dag 8: Invercargill

We arriveren in de vroege ochtend in de haven van Bluff. Na het ontbijt, douaneformaliteiten en een laatste gelegenheid om afscheid te nemen van uw expeditie-team, gaat u van boord en kunt u gebruik maken van onze gratis bus transfer naar het centrum van Invercargill of naar Invercargill Airport.

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.