Reisschema

Dag 1Holwerd - Ameland
Dag 2Ameland
Dag 3Ameland - Holwerd

Inbegrepen

Vervoer, twee overnachtingen, maaltijden startend met avondeten op dag 1 en eindigend met lunch op dag 3, boot Holwerd - Ameland

Niet inbegrepen

Drank, fooien en overige uitgaven van persoonlijke aard. Boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking.

Extra

Toeslag eenpersoonskamer EUR 80,-

Prijs

EUR 360,-

Reisbegeleiding

Nederlandstalige reisleider

Aantal deelnemers

Minimaal 6, Maximaal 14

Accommodatie

Hotel met eigen toilet en badkamer.

Zwaarte reis

Lichte wandelingen

Klimaat

Houd rekening met wisselende weersomstandigheden

Weekend Ameland - Waddentour ism met Vogelbescherming

Duur:3 dagen
Vertrek:17-08-2018
Prijs: EUR 360,-
Reisleider:Nederlandstalige reisleider
Code: WW1807

Ameland is vanuit het westen gezien het vierde bewoonde Waddeneiland en na Texel het grootste. Door de noordelijke ligging staat Ameland onder vogelaars vooral bekend om de goede zeevogeltrek.  Vanaf het eiland zijn in de winter vaak soorten zoals Jan-van-Gent, Zeekoet en Drieteenmeeuw te zien. In het zomerseizoen zijn soorten als Dwergstern en Noordse Stern te zien. Voor andere trekvogels zoals zangvogels en steltlopers is het eiland een belangrijk foerageergebied.

BirdingBreaks en Vogelbescherming Nederland
BirdingBreaks en Vogelbescherming Nederland organiseren speciale Waddentours om de unieke Waddennatuur te behouden, te beschermen maar ook te tonen.  Door middel van de Vogelbescherming-BirdingBreaks Waddentours maakt u kennis met de ongekende aantallen en diversiteit van de vogels in ons meest spectaculaire natuurgebied en komt u meer te weten over het beschermingswerk van de Vogelbescherming in het Waddengebied. Daarnaast helpt u met uw deelname mee aan de bescherming van vogels!

Reisroute en praktische informatie
Op vrijdag neemt u in Holwerd de boot naar Ameland om 13:30h. Zondag om 16:30 neemt u de boot terug van Ameland naar Holwerd. Op Ameland fietst u langs de verschillende vogelplekken. Op het eiland zijn waarschijnlijk hoge aantallen steltlopers te zien. De meest algemene zijn meestal Bonte Strandloper, Tureluur en Rosse Grutto. In kleinere aantallen zijn Zilverplevier, Wulp, Kanoet, Scholekster en Bontbekplevier aanwezig en soms ook Krombek- en Kleine Strandloper. Met behulp van een telescoop kunnen we de vogels goed zien en de verschillende soorten determineren. Tijdens dit weekend maakt u kennis met de ongekende aantallen en diversiteit van de wadvogels langs de kust en komt u meer te weten over het beschermingsproject van de Vogelbescherming: “Rust voor vogels, ruimte voor mensen”. Met dit project maakt de Vogelbescherming mooie vogelkijkplekken toegankelijk en geeft het de vogels tegelijkertijd meer rust door de aanleg van nieuwe broed- en rustplekken. Voor meer informatie kunt u alvast een kijkje nemen in de gratis Waddenapp van de Vogelbescherming.

Groene Strand
Eén van de mooiste plekken om vogels te kijken is het Groene Strand. Dit kwelder en natte duingebied is gelegen aan de noordwestkant van het eiland. Hier zijn verschillende leuke soorten te zien zoals Baardmannetjes en Roerdompen in het riet, Brilduikers en Pijlstaarten op de plas en Kleine Strandlopers op het wad. Op deze biodiverse plek zijn al meer dan 230 verschillende vogelsoorten waargenomen!

Polder Nes
Halverwege het eiland aan de zuidkant is polder Nes gelegen. Deze polder vormt het broedgebied voor soorten als Veldleeuwerik, Grutto en Tureluur. Daarnaast is het een foerageergebied voor verschillende soorten ganzen. Er zitten vaak grote groepen Rotganzen en Brandganzen. Ook zeldzame ganzen zoals Roodhalsgans, Zwarte Rotgans en Witbuikrotgans worden hier regelmatig waargenomen.

Het Oerd
In het oosten van het eiland ligt het duingebied het Oerd. Dit duingebied is een goede plek om zangvogels op doortrek te bekijken. Hier zijn schaarse soorten zoals Paapje en Beflijster te zien. Ook vliegt er af en toe een Velduil voorbij!

De Hon
Geheel in het oosten van het eiland ligt een zandplaat genaamd de Hon. Op deze plek zitten vaak duizenden steltlopers zoals Rosse Grutto’s, Kanoeten, Wulpen, Tureluurs, Scholeksters, Bontbekplevieren en Bonte Strandlopers. Ook is dit een goede plek om Strandplevier te zien. In de winter zitten hier ook vaak Sneeuwgorzen en soms IJsgorzen.

 

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.

deze pagina komt uit cache