Reisschema

Dag 1Hengelo naar Diepholz
Dag 2 omgeving Diepholz
Dag 3Diepholz naar Hengelo

Inbegrepen

Vervoer per minibus, 2 overnachting, alle maaltijden en BirdingBreaks reisleider

Niet inbegrepen

Drank, fooien en overige uitgaven van persoonlijke aard. Boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking

Extra

Toeslag eenpersoonskamer EUR 60,-

Prijs

EUR 420,-

Reisbegeleiding

Theo Admiraal

Aantal deelnemers

Minimaal 4, Maximaal 14

Accommodatie

Hotel met eigen toilet en badkamer

Zwaarte reis

Lichte wandelingen

Klimaat

Houd rekening met wisselende weersomstandigheden

Kraanvogels in Diepholz!

Duur:3 dagen
Vertrek:08-11-2019
Prijs: EUR 420,-
Reisleider:Theo Admiraal
Code: K1904

De Kraanvogeltrek is een ongekend fenomeen in Europa. Elk najaar trekken honderdduizenden Kraanvogels van hun broedgebied in Scandinavië en de Baltische Staten naar hun overwinteringsgebied in Zuid-Frankrijk en Spanje. In Nederland is vooral in het zuidoosten van het land met gunstige weersomstandigheden wat te zien van deze trek, maar vlak over de grens is de massale trek pas echt goed te zien!

Hoogtepunten van deze reis:

  • 3-daagse Kraanvogel-excursie in Diepholz!
  • Begeleiding van een ervaren vogelgids
  • Inclusief vervoer, accommodatie en alle maaltijden

Rondom het plaatsje Diepholz in Duitsland ligt een hoogveen en akkergebied met een oppervlakte van zo’n 24.000 hectare. De Kraanvogels gebruiken dit gebied als een rustplek tijdens de trek. Ze foerageren hier op de akkers en gaan ’s avonds slapen in de veengebieden. Begin november zitten hier op het hoogtepunt ruim 50.000 Kraanvogels; ook in het voorjaar komen zulke aantallen voor! Vooral de trek van het foerageergebied naar de slaapplaats is erg spectaculair om te zien! Grote wolken Kraanvogels vliegen dan al trompetterend over de observatiepunten naar het veengebied. Ook overdag zijn de Kraanvogels mooi waar te nemen als ze massaal op de akkers foerageren. Ze vetten hier op totdat ze genoeg energie hebben om hun trektocht naar het zuiden te vervolgen. Het akkerland rondom Diepholz is niet alleen een interessante plek voor de Kraanvogels. Ook soorten als Velduil, Klapekster, Blauwe Kiekendief, Wilde Zwaan en Zeearend worden hier regelmatig gezien. 

We verzamelen aan het eind van de ochtend in Hengelo (station Hengelo of Carpoolplaats Delden-Hengelo A35) om vervolgens in een kleine twee uur door te rijden naar Diepholz. Hier zullen we de akkers bezoeken en op zoek gaan naar groepen Kraanvogels. Aan het einde van de middag begeven we ons naar een uitkijkpunt waar we goed zicht hebben op de slaaptrek. We zullen hier genieten van een spectaculair schouwspel van overvliegende Kraanvogels. Vervolgens begeven we ons naar ons hotel in Diepholz, waar we twee nachten verblijven en heerlijk zullen dineren.

De volgende ochtend gaan we op een strategische plek staan om de imposante Kraanvogeltrek van de slaapplaats naar de akkers goed te zien. Overdag rijden we langs de akkers om de Kraanvogels en andere akkervogels te bekijken. Er zal voldoende ruimte zijn om de Kraanvogels mooi te fotograferen. We eindigen deze dag in ons inmiddels bekende hotel, waar weer een heerlijk diner staat te wachten.

De volgende ochtend blijven we in omgeving Diepholz, op zoek naar nog meer Kraanvogels en andere soorten. U heeft gelegenheid om rustig te fotograferen en de kraanvogels te bestuderen. Aan het eind van de middag rijden we terug naar Hengelo waar een einde zal komen aan deze indrukwekkende ervaring!

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.