Gegarandeerd vertrek!


Reisschema

Dag 1Vertrek vanuit Ushuaia
Dag 2Drake Passage
Dag 3Drake Passage
Dag 4Antarctica
Dag 5Antarctica
Dag 6Antarctica
Dag 7Antartica
Dag 8Antarctica
Dag 9Drake Passage
Dag 10Drake Passage
Dag 11Ushuaia

Inbegrepen

Alle overnachtingen, alle maaltijden incl. koffie, thee en snacks, alle landingen en zodiac cruises, het gebruik van (sneeuw)laarzen, alle lezingen

Niet inbegrepen

Internationale vlucht van Amsterdam naar Argentiniƫ vv, drank, fooien en uitgaven van persoonlijke aard

Prijs

Vierpersoonshut
EUR 6350,-

Driepersoonshut
EUR 7150,-

Tweepersoonshut deluxe
EUR 8750,-

Tweepersoonshut patrijspoort
EUR 7850,-

Tweepersoonshut raam
EUR 8150,-

Superior hut
EUR 9350,-

Reisbegeleiding

Nederlands- of Engelstalige expeditieleider

Aantal deelnemers

Minimaal 1, Maximaal 20

Accommodatie

Hut met eigen toilet en douche

Zwaarte reis

Een gemiddelde conditie is vereist in verband met het in- en uitstappen van de zodiacs. Lichte wandelingen aan land

Klimaat

Houd rekening met lage temperaturen die in combinatie met de wind lage gevoelstemperaturen zal geven. Poolkleding is daarom vereist.

Expeditie Antarctica

Antarctica, Drake Passage en Antarcisch Schiereiland
Duur:11 dagen
Vertrek:06-02-2019
Prijs: vanaf EUR 6350,-
Reisleider:Nederlands- of Engelstalige expeditieleider
Code: C1907

Vele soorten pinguïns, zeevogels en zeezoogdieren, winterse oerlandschappen met huizenhoge ijsbergen die verstild lijken in verlaten baaien en mythische verhalen van expedities en overlevingstochten. Antarctica is een bestemming die bij iedereen zeer tot de verbeelding spreekt. Zelfs op het koudste en meest verlaten continent op aarde vindt men een grote variëteit aan natuurschoon. Tijdens deze tiendaagse expeditie proberen we hier zo veel mogelijk van te zien te krijgen. 
 
Onze reis begint in Ushuaia, de meest zuidelijke stad op aarde gelegen op Vuurland in Argentinië. Hier gaan we in de middag aan boord van m/v Plancius. Gedurende de eerste drie dagen varen we door de Drake Passage op weg naar het Antarctisch Schiereiland. Onderweg maken we kans op Wandering, Grey-headed en Black-browed Albatross die samen met Antarctic Petrel, Pintado Petrel en Black-bellied Stormpetrels afkomen op het plankton dat omhoog komt bij de zogenaamde Antarctic Convergence. Dit is het gebied waar het warme water uit de Atlantische Oceaan botst met het koude water van de Zuidpool. 

 

Dag tot dag schema

 

Dag 1: Ushuaia
In de namiddag schepen we in bij Ushuaia, Tierra del Fuego, Argentinië, de meest zuidelijke stad ter wereld en gesitueerd aan het Beagle kanaal. We varen via deze schilderachtige waterweg gedurende de rest van de avond richting de Drake Passage.


Dag 2-3: Drake Passage

Gedurende deze twee dagen varen we over de Drake Passage. Wanneer we de Atlantische Convergentie oversteken komen we in de circum-Antarctische upwelling-zone. In deze oceanografische overgangszone kan de water temperatuur in slechts enkele uren tijd sterk dalen. Koud, voedselrijk water wordt aan het oppervlak gebracht door de botsende zeestromingen en dit trekt veel zeevogels naar het schip. Onder andere: Wandering Albatross, Grey-Headed Albatross, Black-browed Albatross, Light-mantled Sooty Albatross, Cape petrels, Southern Fulmars, Wilson’s Storm petrels, Blue Petrels en Antarctic Petrels. Bij de South Shetland Islands zien we mogelijk al de eerste ijsbergen.


Dag 4 - 8: Antarctica

We zullen direct naar "Hoog Antarctica" varen, we passeren de Melchior Eilanden en het Schollaert Kanaal tussen Brabant en Anvers Island. Op Cuverville Island, een klein steil eiland, gelegen tussen de bergen van het Antarctisch Schiereiland en Ronge Island, maken we kans op een grote kolonie Gentoo Pinguïns en broedparen van Brown jagers. Als we landen op Orne Island kunnen we Kinbandpinguïns en eventueel Weddell en Crabeater zeehonden observeren. In Neko Harbour zullen we de kans hebben om te voet het Antarctische continent te verkennen en te genieten van het landschap tijdens zodiac cruises.
Tijdens het varen naar Paradise Bay, met zijn talloze ijsbergen en diepe  fjorden, zullen we de mogelijkheid hebben de baaien binnnen te varen. In dit gebied hebben we een goede kans om bultruggen en dwergvinvissen te zien. We varen noordwaarts door Neumayer Channel, en hopen het voormalige Britse onderzoek station en postkantoor te bezoeken, dat nu een museum is. Dicht bij Port Lockroy kunnen wij ook een landing maken op Jougla Point met Gentoo pinguïns en Blue-eyed Shags. We varen door het spectaculaire Lemaire Kanaal naar Pléneau Island en Petermann Island waar we Adelie pinguïns en Blue-eyed aalscholvers kunnen vinden. In dit gebied zijn er goede kansen om bultruggen, dwergvinvissen en gewone vinvissen tegen te komen. Verder naar het zuiden kunnen we een bezoek brengen aan de Oekraïense Vernadsky Station, waar we een warm welkom zullen ontvangen van de station bemanning. We varen noordwaarts door Gerlache Strait en komen bij de Melchior eilanden met een zeer mooi landschap met ijsbergen, waar we Zeeluipaarden, Krabeter Zeehonden en walvissen kunnen tegenkomen. Een bezoek aan een van de onderzoekstations in Antarctica geeft je een idee over het leven van modern Antarcticabewoners die werken op het witte continent. 

 

Dag 9-10: Drake Passage

Op onze weg naar het noorden zullen we weer gevolgd worden door een grote selectie van zeevogels tijdens het oversteken van de Drake Passage.


Dag 11: aankomst Ushuaia 
We komen in de ochtend aan in Ushuaia en ontschepen na het ontbijt.

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.