Gegarandeerd vertrek!


Reisschema

Dag 1Ushuaia
Dag 2Drake Passage
Dag 3Drake Passage
Dag 4Antarctica
Dag 5Antarctica
Dag 6Antarctica
Dag 7Antarctica
Dag 8Antarctica
Dag 9Antarctica
Dag 10Drake Passage
Dag 11Drake Passage
Dag 12Ushuaia

Inbegrepen

Cruise, alle overnachtingen, alle maaltijden inclusief snacks, thee en koffie, zodiac excursies ter plaatse, lezingen van de begeleidende staf, ervaren expeditieleider

Niet inbegrepen

Retourvlucht Amsterdam - Ushuaia, drank, fooien en uitgaven van persoonlijke aard. Boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking

Extra

LET OP: het reisschema is een voorgesteld reisschema. Uiteindelijk bepaalt de expeditieleider de route.

Prijs

Vierpersoonshut
EUR 6350,-

Driepersoonshut
EUR 7150,-

Tweepersoonshut deluxe
EUR 8750,-

Tweepersoonshut patrijspoort
EUR 7850,-

Tweepersoonshut raam
EUR 8150,-

Superior hut
EUR 9350,-

Reisbegeleiding

Nederlands- of Engelstalige expeditieleider

Engelstalige reisbegeleiding

Aantal deelnemers

Minimaal 1, geen maximum aantal deelnemers zolang er plaats aan boord is

Accommodatie

Twee- of vierpersoonshut met eigen toilet en badkamer

Zwaarte reis

Goede fysieke conditie is vereist in verband met wandelingen over geaccentueerd en glad terrein wanneer het mogelijk is om aan land te gaan

Klimaat

Het weer gedurende de cruise is lastig te voorspellen maar houd rekening met koude en wisselende weersomstandigheden. Adequate kleding is vereist.

Antarctica, Poolcirkel en het Antarctisch Schiereiland

Antarctica en Poolcirkel
Duur:12 dagen
Vertrek:28-02-2019
Prijs: vanaf EUR 6350,-
Reisleider:Nederlands- of Engelstalige expeditieleider
Code: C1911

Vele soorten pinguïns, zeevogels en zeezoogdieren, winterse oerlandschappen met huizenhoge ijsbergen die verstild lijken in verlaten baaien en mythische verhalen van expedities en overlevingstochten. Antarctica is een bestemming die voor iedereen zeer tot de verbeelding spreekt. Zelfs op het koudste en meest verlaten continent op aarde vindt men een grote variëteit aan natuurschoon. Tijdens deze twaalfdaagse expeditie proberen we hier zo veel mogelijk van te zien te krijgen.

Onze reis begint in Ushuaia, de meest zuidelijke stad op aarde gelegen op Vuurland in Argentinië. Hier gaan we in de middag aan boord van m/v Plancius.

Gedurende de eerste twee volle dagen varen we door de Drake Passage op weg naar het Antarctisch Schiereiland. Onderweg maken we kans op Wandering, Grey-headed en Black-browed Albatross die samen met Antarctic Petrel, Cape Petrel en Black-bellied Storm-petrels afkomen op het plankton dat omhoog komt bij de zogenaamde Antarctic Convergence. Dit is het gebied waar het warme water uit de Atlantische Oceaan botst met het koude water van de Zuidpool. In de buurt van de South Shetland islands nemen we voor het eerst ijsbergen waar.

Afhankelijk van de omstandigheden varen we door de English Strait tussen Robert Island en Greenwich Island of we nemen de Mc Farlane Strait tussen Greenwich Island en Livingston Island.

We beginnen onze eerste dag in Antarctica met een landing op Hannah Point, waar we Southern Giant Petrels, Gentoo en Chinstrap Penguins zullen tegenkomen. Hier liggen ook de eerste Zuidelijke Zeeolifanten te rusten op het strand. Op Deception Island zullen we ook proberen te landen. Deception Island zelf is een half verzonken krater met een opening naar zee wat een natuurlijke haven voor het schip creëert. Hier vinden we warmwaterbronnen, een verlaten walvisstation, duizenden Cape Petrels, vele Kelp Gulls, Brown en South Polar Skua’s en Antarctic Terns. Wilson's Stormvogeltje en Black-bellied Storm-petrel nestelen in de ruïnes van het walvisstation in Whalers Bay.

Wandelaars met een goede conditie kunnen over de rand van de krater van Baily Head naar Whalers Bay wandelen, terwijl het schip de krater van Deception Island binnenvaart door de spectaculaire Neptune’s Bellow.

Op onze weg naar het zuiden varen we naar de Orne Islands met grote kolonies van Chinstrap Penguins, en wat een prachtig uitzicht over de Gerlache Strait biedt, of we varen naar Cuverville Island. Dit is een kleine steil eiland, gelegen tussen het gebergte van het Antarctisch Schiereiland en Danco Island. Als we een landing op Danco Island maken kunnen we Chinstrap Penguins zien en mogelijk Weddell en Crabeater Seals.

In Neko Harbour hebben we de gelegenheid om voet aan wal te zetten op het Antarctisch continent in een prachtig landschap met hoge ijsbergen. We bewonderen het landschap vanuit de Zodiac boten. Als we naar Paradise Bay varen, met zijn onvoorstelbare ijsbergen en diepe fjorden, hebben we de mogelijkheid van een zodiac cruise tussen de ijsbergen midden in de fjorden. Hier maken we een goede kans op het zien van Bultrug en Dwergvinvis.

We varen vervolgens door het spectaculaire Lemaire Channel naar Petermann Island waar we Adelie Penguins en Antarctic Shags kunnen tegenkomen. We proberen om te landen op Pleneau Island waar Zuidelijke Zeeolifanten voorkomen. Ook hier maken we een goede kans op het zien van Bultrug, Gewone en Dwergvinvis.

We varen vervolgens verder naar het zuiden langs de Argentine Islands naar Crystal Sound, ten zuiden van de poolcirkel. Het landschap is zeer indrukwekkend met hoge besneeuwde bergen en enorme gletsjers. Bij de Fish Islands landen we op één van de zuidelijkste Adelie Penguins en Antarctic Shags kolonies op het Antarctisch Schiereiland.

Op Detaille Island, ten zuiden van de poolcirkel, in de Crystal Sound bereiken we waarschijnlijk onze zuidelijkste plek van deze bijzondere reis.

We varen hierna weer terug naar noorden door het Neumayer Channel en de Gerlache Strait. We komen aan bij de Melchior Islands midden in een heel indrukwekkend landschap met ijsbergen. Hier kunnen we Leopard en Crabeater Seals en walvissen tegenkomen.

De volgende dagen varen we terug richting Ushuaia. Bij het passeren van de Drake Passage en de Arctic Convergence maken we weer kans op vele zeevogels. Op de twaalfde dag komen we vervolgens aan in Ushuaia.

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.