Gegarandeerd vertrek!


Reisschema

Dag 1Invercargill
Dag 2Port of Bluff
Dag 3Snares Islands
Dag 4Auckland Islands
Dag 5Auckland Islands
Dag 6Op zee
Dag 7Macquarie Island
Dag 8Macquarie Island
Dag 9Op zee
Dag 10Op zee
Dag 11Op zee
Dag 12Op zee
Dag 13Antartica's Ross Sea Region
Dag 14Antartica's Ross Sea Region
Dag 15Antartica's Ross Sea Region
Dag 16Antartica's Ross Sea Region
Dag 17 Antartica's Ross Sea Region
Dag 18Antartica's Ross Sea Region
Dag 19Antartica's Ross Sea Region
Dag 20Antartica's Ross Sea Region
Dag 21Antartica's Ross Sea Region
Dag 22Antartica's Ross Sea Region
Dag 23Op zee
Dag 24Op zee
Dag 25Op zee
Dag 26Cambell Island
Dag 27Cambell Island
Dag 28Op zee
Dag 29Op zee
Dag 30Christchurch

Inbegrepen

Pre/Post cruise transfer, hotelovernachting in een twin kamer (inclusief diner en ontbijt), alle maaltijden incl. koffie/thee en snacks en exursies.

Niet inbegrepen

Internationale vlucht naar/van Nieuw-Zeeland, drank, fooien en uitgaven van persoonlijke aard. Boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking. Landingfee USD 880,- pp

Extra

Let op: de prijzen zijn gebaseerd op een koers van 1 EURO = USD 1,18.

Prijs

Tweepersoonshut gedeelde faciliteiten
EUR 19500,-

Superior
EUR 21190,-

Superior plus
EUR 23990,-

Mini suite
EUR 24930,-

Heritage suite
EUR 27130,-

Reisbegeleiding

Engelstalige expeditieleider

Aantal deelnemers

Minimaal 1, geen maximum aantal deelnemers zolang er plaats aan boord is

Accommodatie

Hut met eigen toilet en douche

Zwaarte reis

Een gemiddelde conditie is vereist in verband met het in- en uitstappen van de zodiacs. Lichte wandelingen aan land

Klimaat

Houd rekening met lage temperaturen die in combinatie met de wind lage gevoelstemperaturen zal geven. Poolkleding is daarom vereist.

De route van Scott en Shackleton

Duur:30 dagen
Vertrek:09-02-2019
Prijs: vanaf EUR 19500,-
Reisleider:Engelstalige expeditieleider
Code: C1903

De regio Ross Zee van Antarctica is een van de meest afgelegen plekken op aarde en een van de meest fascinerende plekken in de menselijke geschiedenis van het continent. De scheepvaart wordt beperkt door ondoordringbaar pakijs en is slechts twee korte maanden te bevaren. Deze reis biedt u een unieke kans om deze grootse natuur te bewonderen. Reis mee met ons  in de voetsporen van de Antarctische ontdekkingsreizigers Scott en Shackleton!
De expeditie wordt bemand door enkele van de meest ervaren officieren, matrozen en deskundige gidsen ter wereld.

Dag 1: Invercargill
Aankomst in Invercargill, de meest zuidelijke stad van Nieuw-Zeeland. Tijdens een informeel diner zult u de andere deelnemers aan deze expeditie cruise ontmoeten en tevens enkele medewerkers van het expeditie team.
Dag 2: Port of Bluff
Voordat u aan boord gaat van het schip Akademik Shokalskiy heeft u nog gelegenheid om het Southland Museum te bezoeken.
Dag 3: De Snares - North East Island
Snares Eilanden is een geweldige plek, alleen al op dit eiland nestelen meer zeevogels dan er op alle Britse eilanden voorkomen! 

Daar er geen landingen toegestaan zijn, maken we een zodiaccruise langs de beschutte oostelijke zijde van het eiland. Terwijl we door de beschutte baaien varen, kijken we goed uit naar de Snares Crested Penguins, Tomtits en Fernbirds. Cape Petrels, Antarctic Terns, White-fronted Terns en Red-billed Gulls zijn in grote getale aanwezig. Er broeden naar schatting maar liefst zes miljoen Grauwe Pijlstormvogels op de Snares Islands. Buller’s Albatross broedt hier vanaf begin januari.
Dagen 4-5: Auckland Eilanden
Enderby Island vormt een onderdeel van de Auckland Island groep en is een geweldige plek voor zeevogels en zeezoogdieren. Dit is de belangrijkste kolonieplek van de New Zealand (Hooker’s) Sea Lion. We maken hier kans op  de volgende soorten: Southern Royal Albatross, Northern Giant Petrel, Auckland Island Shag, Auckland Island Shag, Auckland Island Teal, Auckland Island Banded Dotterel, Auckland Island Tomtit, Bellbird, Red-crowned Parakeet, Yellow-eyed Penguin en Light-manteld Sooty Albatross. We maken daarnaast een erg goede kans op het zien van de Sub-Antarctic Snipe. Andere meer algemene soorten waar we kans op maken zijn bijvoorbeeld Red-billed Gull en diverse Europese zangvogels. Bij Derrycastle Reef hebben we een goede kans op het zien van Rosse Grutto’s, Steenlopers en mogelijk andere soorten steltlopers op trek.
We plannen een landing op Carnley Harbour in het zuiden van de Auckland Island groep. Voor de meer energierijke is er de mogelijkheid van een klim naar de Southwest Cape Shy Albatross kolonie. 
Dag 6: Op zee
Vandaag hebben we de kans om meer over de biologie en geschiedenis van deze eilanden en de stormachtige Zuidelijke Oceaan te leren door middel van informele lezingen met onze experts. Dit bijzondere stuk van de oceaan is zeer interessant en we kunnen veel zeevogels verwachten, waaronder vijf of zes soorten Albatrossen en vele soorten Stormvogel.
Dagen 7-8: Macquarie Island
We komen aan op Macquire Island het enige eiland waar we de Royal Penguin gaan zien, en wel in grote aantallen! King Penguins komen hier ook in grote aantallen voor. Daarnaast broeden er nog twee soorten pinguïns op Macquire Island: de Gentoo en de Rockhopper Penguin. Langs de kust zien we de Imperial (Macquire) Shag. Op de kliffen zien we mogelijk Spreeuwen en Barmsijzen. 
We zullen ook een ontmoeting hebben met de Park Rangers,en bezoeken de Australische Antarctische Base. Ook kunnen we de honderden zeeolifanten langs de stranden observeren
Dagen 9 tot 12: Op zee
Albatrossen en Stormvogels omcirkelen het schip als we door de Zuidelijke Oceaan varen. Er worden lezingen gegeven over de regio Ross Zee. Voorbij de boeg van het schip drijven ijsberge, die in buitengewone vormen beginnen te verschijnen. We passeren de Poolcirkel en in de wereld van 24-uur daglicht van het continent.
Dagen 13 tot 22: Antarctica Ross Sea Region
Door onvoorspelbaar ijs en weersomstandigheden, is een dag-per-dag beschrijving is niet mogelijk, maar we beoordelen de condities dagelijks en zullen elke mogelijkheid aangrijpen om landingen te maken. We brengen bezoek aan wetenschappelijke bases en historische bezienswaardigheden, en genieten van het spectaculaire witte en blauwe landschap. We hopen de volgende gebieden te bezoeken: Cape Adare:is de plaats waar mensen voor het eerst overwinterde op het Antarctische continent. De hut waar de Noorse Borchgrevink verbleef in 1899, is omgeven door de grootste kolonie Adelie Pinguins in de wereld. 
Kaap Hallett: We landen op een verlaten basis site, nu de thuisbasis van grote aantallen Adelie pinguïns en Weddell Seals. 
Franklin Island: Dit is de thuisbasis van een grote populatie Adelie Penguin en andere nestelende zeevogels. We proberen een landing te maken en de kustlijn te verkennen. Possession Islands: In dit zelden bezochte gebied wemelt het van de tienduizenden pinguins
Ross Ice Shelf: 's werelds grootste ijkap op slechts 800 mijl van de Zuidpool. Deze ijskap vormde voor vele vroegere ontdekkingsreizigers een barriere om verder zuidwaarts te varen. We varen langs de duizelingwekkende 30 meter hoog ijskliffen. Ross Island: Erebus / Cape Bird / Shackleton's Hut / Scott's Hut (s) en brengen een bezoek aan een wetenschappelijke veld station (Scott en McMurdo Stations zijn hoog op ons verlanglijstje, maar het ijs, het weer en het station operationele eisen  maken dat ze vaak ontoegankelijk zijn). Ross Island was en is het 'centrum van activiteit' in de Ross Zee, gedomineerd door Mount Erebus, een monsterlijke actieve vulkaan vernoemd naar de Griekse God van de Duisternis. De zorgvuldig bewaarde hutten van de 'Heroic Era' helpen om de geschiedenis tot leven. Als we de basis kunnen bereiken krijgen we een moderne kijk op het Antarctisch onderzoek. Terra Nova Bay: Een Italiaans onderzoek station waar de wetenschappers zijn altijd gastvrij en geniet van ons rondleiden hun eenzame maar mooi huis. Ze delen met ons hun wetenschappelijk onderzoek en ook, misschien, de beste 'cafe espresso'
Dagen 23 tot 25: Op zee
We hebben de tijd nemen om te relaxen en te genieten van het leven aan boord in de bar of de bibliotheek na de opwinding en de lange uren daglicht van de Zuidpool. Ook is er tijd voor lezingen en maken we kans om pelagische vogels te zien.
Dagen 26 tot 27: Campbell Island-Persverance Harbour
We gaan voor anker bij Persverance Harbour, toevluchtsoord voor Southern Right Whales die hier komen om te kaleveren.
Wandel naar de broedplaats van de Southern Royal Albatross en zie de vreemde en mooie megaherbs groeien op de heuvels. Deze enorme wilde bloemen die zich hebben aangepast aan de barre omstandigheden hebben ongewone kleur- en vreemd-vormige bladeren. Wij gaan ook op zoek naar andere dieren, zoals Campbell Island Shags, Licht-bedekte Zwarte albatros en zeeleeuwen.
Dagen 28 tot 29: Op zee
Tijd om te ontspannen en te genieten van deze bijzondere reis. 's Avonds tijdens het afscheidsdiner zullen de hoogtepunten van de reis de revue passeren.
Dag 30: Christchurch
We ontschepen in de haven van Lyttelton waar dit avontuur eindigt. per transferbus brengen wij u naar het centrum van de stad of naar de luchthaven. 

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.