Gegarandeerd vertrek!


Reisschema

Dag 1Ushuaia
Dag 2op zee
Dag 3Falkland Islands
Dag 4Stanley (Falkland Islands)
Dag 5op zee
Dag 6op zee
Dag 7South Georgia
Dag 8South Georgia
Dag 9South Georgia
Dag 10South Georgia
Dag 11op zee
Dag 12South Orkney Islands
Dag 13op zee
Dag 14Antarctisch Schiereiland
Dag 15Antarctisch Schiereiland
Dag 16Antarctisch Schiereiland
Dag 17Antarctisch Schiereiland
Dag 18op zee
Dag 19op zee
Dag 20Ushuaia

Inbegrepen

Cruise, alle overnachtingen, alle maaltijden aan boord inclusief snacks, koffie en thee, zodiac excursies ter plaatse, begeleiding door ervaren expeditie staf, lezingen van de begeleidende staf

Niet inbegrepen

Retourvlucht Amsterdam - Ushaia, drank, fooien en uitgaven van persoonlijke aard. Boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking.

Extra

LET OP: het reisschema is een voorgesteld reisschema. Uiteindelijk bepaalt de expeditieleider de route. Informeer naar de mogelijkheden en kosten voor een eenpersoonshut

Prijs

Vierpersoonshut
EUR 11650,-

Driepersoonshut
EUR 12700,-

Tweepersoonshut deluxe
EUR 15650,-

Tweepersoonshut patrijspoort
EUR 13900,-

Tweepersoonshut raam
EUR 14500,-

Superior hut
EUR 16700,-

Reisbegeleiding

Nederlands- of Engelstalige expeditieleider

Engelstalige expeditieleider

Aantal deelnemers

Minimaal 1, geen maximum aantal deelnemers zolang er plaats aan boord is

Accommodatie

Twee-, drie of vierpersoonshut met eigen toilet en badkamer

Zwaarte reis

Goede fysieke conditie is vereist in verband met wandelingen over geaccentueerd en glad terrein wanneer het mogelijk is om aan land te gaan.

Klimaat

Het weer gedurende de cruise is lastig te voorspellen maar houd rekening met koude en wisselende weersomstandigheden. Adequate kleding is vereist.

Falklands, South Georgia, Antarctisch Schiereiland

Falklands South Georgia Antarctica
Duur:20 dagen
Vertrek:16-02-2019
Prijs: vanaf EUR 11650,-
Reisleider:Nederlands- of Engelstalige expeditieleider
Code: C1909

Een expeditiecruise naar de drie-eenheid ‘Falkland Eilanden – South Georgia – Antarctisch Schiereiland’ moet wel de meest ultieme cruise zijn voor een liefhebber van de ‘Antarctic’. Een bezoek aan de spectaculaire Falkland Eilanden – bij de meeste mensen slechts bekend van de Falkland Oorlog in 1982 – op 500 kilometer uit de oostelijke kust van Argentinië is met recht een bestemming ‘off the beaten track’. Op twee volle dagen varen van de Falklands ligt vervolgens een van de meest afgelegen, onaangetaste en spectaculaire plekken op aarde: het eiland South Georgia. Het eiland is 170km lang en volledig opgebouwd uit bergen van bijna 3000m hoog met dikke pakken sneeuw en in totaal maar liefst 160 gletsjers die ongehinderd maar soms met veel geweld naar de oceaan beneden kruipen. Het eiland huisvest werkelijk miljoenen zeevogels en zeehonden en een wandeling over de Salisbury Plain tussen de Koningspinguïns door is een absoluut unieke en onvergetelijke ervaring. Ter afsluiting verblijven we drie volle dagen in de wateren rondom het Antarctisch Schiereiland om diverse keren aan land te gaan als de omstandigheden dit toelaten, voordat er weer terug gevaren wordt naar Ushuaia.

 

Dag 1: Ushuaia
In de namiddag schepen we in bij Ushuaia, Tierra del Fuego, Argentinië, de meest zuidelijke stad ter wereld en gesitueerd aan het Beagle kanaal. We varen via deze schilderachtige waterweg gedurende de rest van de avond richting de Drake Passage.

Dag 2: Op zee
Het schip wordt gevolgd door grote aantallen en meerdere soorten albatrossen, stormvogels, pijlstormvogels en papegaaiduikers

Dag 3: Falklands
Op de Falkland Islands (Malvinas) zijn we van plan een hele dag door te brengen aan de fascinerende westelijke zijde van de archipel. Tijdens een wandeling langs de kust van Carcass Island zien we Magellanic- en Gentoopinguïns en ontmoeten we van dichtbij watervogels en zangvogels. Op Saunders Island vinden we Black-browed Albatrosses en kunnen we de onhandige landingspogingen van deze vogels observeren bij de nesten. Tevens broeden op dit eiland meerdere pinguïn soorten.

Dag 4: Stanley, Falklands
Stanley, de hoofdstad van de Falklands heeft zo’n 1300 inwoners. We kunnen deze charmante stad op eigen initiatief verkennen en er de cultuur van de Falkland Islands ervaren. Het is een mengeling van Zuid-Amerikaanse gebruiken en Victoriaanse charme, met kleurrijke huizen, goed onderhouden tuinen en Engelse pubs. In de omgeving van Stanley zijn meerdere gestrande zeilschepen uit het begin van de vorige eeuw te zien. Het zijn de stille getuigen van de ontberingen van 19e-eeuwse zeilers die Kaap Hoorn probeerden te ronden. Het kleine maar erg interessante museum is zeker een bezoek waard, het biedt een tentoonstelling over de geschiedenis van het stadje, vanaf de eerste dagen van de kolonisatie tot aan de Falkland-oorlog van 1982. De toegangsprijzen voor de lokale attracties zijn niet inbegrepen.

Dagen 5 - 6: Op Zee
Op weg naar South Georgia steken we de Antarctische Convergentie over. Zodra we deze oceanografische overgangszone bereiken en kan de water temperatuur in slechts enkele uren tijd sterk dalen. Koud, voedselrijk water wordt aan het oppervlak gebracht door de botsende zeestromingen en dit trekt veel zeevogels naar het schip: grote aantallen albatrossen, pijlstormvogels, prions en jagers.

Dagen 7 - 10: Zuid-Georgia
In de namiddag van dag 7 verwachten we in South Georgia aan te komen. Mogelijk is de eerste landing in Elsehul Bay, een strand waar veel pelsrobben komen in de paartijd. Andere mogelijke landingsplaatsen zijn Right Whale Bay, Salisbury Plain, Godthul, St. Andrews Bay, Gold Harbour, Cooper Bay en de Drygalski Fjord. Deze landingsplaatsen bieden een grote variëteit aan landschappen en fauna, zoals Konings- en Macaroni penguins, Grey-headed en Light-mantled Sooty Albatrosses en Elephant en Fur Seals. Eén van de mogelijke hoogtepunten van de expeditie zal een bezoek aan Prion Island zijn, waar we broedende Grote albatrossen kunnen zien en soms de jonge vogels hun vleugels kunnen zien testen. Andere geplande landingsplaatsen zijn Salisbury Plain, St Andrews Bay en Gold Harbour. Hier bevinden zich niet alleen de grootste Koningspinguïn-kolonies van South Georgia, ook herbergen de stranden hier de grootste paar-kolonies voor zuidelijke zeeolifanten ter wereld. Het is een ongelooflijke spektakel zo’n 4 ton zware zeeolifant stier te zien vechten om zijn harem te bewaken terwijl tientallen vrouwtjes net bevallen zijn of op het punt staan dit te doen. De stranden liggen in de paartijd afgeladen vol met zeeolifanten! In Fortuna Bay bevolken Kings penguins en pelsrobben de stranden. Vanaf hier proberen we het laatste stuk van de Shackleton route te volgen. De wandelroute leidt over een bergpas via de ‘Shackleton waterval’ naar Stromness, een verlaten walvisvaarders nederzetting. Alle wandeltochten worden begeleid door gidsen en zijn afhankelijk van de weersomstandigheden en de beschikbaarheid van landingsplaatsen. In Grytviken bezoeken we het verlaten Noorse walvisvaarders station, waar nu Koningspinguïns door de straten lopen en waar zeeolifanten hun intrek hebben genomen. Hier brengen we een bezoek aan het walvisvaart- en natuurmuseum en het nabijgelegen graf van Shackleton. In de namiddag van dag 10 vertrekken we uit Zuid-Georgia.

Dag 11: Op zee
Het schip zal weer gevolgd worden door vele soorten zeevogels. Mogelijk komen we onderweg zee-ijs tegen. Bij de rand van het ijs hebben we kans om enkele hoog-Antarctische vogelsoorten te zien, zoals de Skua en de Snow Petrel.

Dag 12: South Orkney Islands
Hier plannen we een bezoek aan het Orcadas-station, een Argentijnse basis op de South Orkney Islands. Het vriendelijke personeel zal ons een rondleiding op de basis geven en in de omgeving kunnen we schitterende gletsjers bewonderen.

Dag 13: Op zee
Op zee richting Antarctica. Onderweg kunnen we pakijs tegenkomen met de daarbij behorende vogels als McCormick Skua en de prachtige Snow Petrel.


Dagen 14 - 17: Antarctic Peninsula
We varen de Weddell Zee binnen waar we welkom geheten zullen worden in de Antarctic Sound door de geweldig indrukwekkende tafelvormige ijsbergen die hier rondzwerven. We plannen een bezoek aan Paulet Island met een miljoen paar Adelie Pinguïns! Bij Brown Bluff zetten we dan hopelijk voet aan land van het continent Antarctica. De komende drie dagen hebben we een vol programma en afhankelijk van het weer gaan we aan land bij Deception Island. Hier vormt een krater een natuurlijke haven en aan land zijn er hot springs! Soorten die we hier kunnen verwachten lopen uiteen van Cape Pigeons tot Black-bellied Storm Petrels. We varen verder naar het zuiden richting Paradise Bay waar de mogelijkheid voor zodiac excursies bestaat tussen de ijsbergen door naar het hart van de fjord. Bij Melchior Islands hopen we aan land te gaan om hier de vervaarlijke Leopard Seals en verschillende soorten walvissen te zien.

Dagen 18 - 19: Op zee
Vanuit hier varen we, gevolgd door grote aantallen zeevogels, door de Drake Passage terug naar Ushuaia waar een eind komt aan deze unieke expeditie.

Dag 20: Ushuaia
We komen in de ochtend aan in Ushuaia en ontschepen na het ontbijt.

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.