Reisschema

Dag 1Amsterdam - Stockholm - Knisselbo
Dag 2Knisselbo
Dag 3Bollnäs
Dag 4Ålsjöns
Dag 5Berenhut Vallsta
Dag 6Röstbo
Dag 7Knisselbo - Stockholm - Amsterdam

Inbegrepen

Vlucht, luchthavenbelasting, alle overnachtingen, alle maaltijden, vervoer ter plaatse, Berenhut, Nederlandse reisbegeleiding

Niet inbegrepen

Drank, fooien en uitgaven van persoonlijke aard. Boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking

Extra

Toeslag eenpersoonskamer EUR 250,-

Prijs

EUR 1800,-

Reisbegeleiding

Kjell Janssens

Aantal deelnemers

Minimaal 2, Maximaal 4

Accommodatie

Kamers met eigen douche en toilet

Zwaarte reis

Korte wandelingen.

Klimaat

Houd rekening met wisselende weersomstandigheden

Fotoreis Zweden - vogels en meer!

Duur:7 dagen
Vertrek:07-05-2018
Prijs: EUR 1800,-
Reisleider:Kjell Janssens
Code: F1851

Deze Zwedentour staat garant voor idyllische landschappen met een waanzinnig rijke inhoud aan biodiversiteit! Kuifduiker, Groentje, Eland, Bosanemoon, Noordse Stern en Bruine Beer zijn enkele bijzondere ingrediënten van ons avontuur. Op het programma staan uiteenlopende biotopen waaronder omvangrijke gemengde wouden, meren, veenmoerassen en weidelandschappen. Doordat Zweden het op vier na dunbevolkste land in Europa is, krijgt natuur er grotendeels vrij spel en kan je werkelijk vertoeven in ongerepte natuurgebieden.

Highlights van deze reis:
- Fotografie van Bruine Beren vanuit een Berenhut!
- Bijzondere fotografiemogelijkheden van veel soorten vogels
- Klein reisgezelschap

Vanuit een B&B gelegen in het groene Knisselbo, een klein gehucht van Kilafors, maken wij dagelijks uitstappen met een 4x4 naar natuurgebieden en cultuurlandschappen in de regio. Zo bezoeken we ondermeer de gemengde wouden van Bollnäs, het vogelrijke meer en natuurreservaat van Ålsjöns, een berenhut nabij Vallsta, de hoger gelegen uitkijkpunten van Röstbo en de meren Lillnien, Stensjön, Gällsjön en Bergviken. Op deze locaties hebben we oog voor alles wat leeft en zijn vooral vogels en zoogdieren de rode draad van de trip.

Het dagprogramma is sterk afhankelijk van de weersomstandigheden en zal in samenspraak met de groep elke ochtend besproken worden. Aangezien wij tijdens deze tour ons vooral focussen op fotografie is rekeninghouden met zon, wind of regen een belangrijk feit. Samen gaan wij heel wat fotosessies tegemoet gedurende deze zevendaagse voor onder andere baltsende Kuifduikers, grazende Elanden, foeragerende Bruine Beren, zingende Draaihalzen, baltsende Houtsnippen, jagende uilen,...  Dit alles zal aangevuld worden met een ellenlange lijst van aanverwanten en droom je helemaal weg van de vele Zweedse natuurwonderen!

Tijdens dit jaargetijde zijn de meeste vogels op Scandinavische bodem het actiefste en ontwaken doen wij met het getrompetter van de Kraanvogels vanuit de omliggende weilanden. We maken goede kans op het zien van onder andere Oeraluil, Auerhoen, Korhoen, Ortolaan, Laplanduil, Wilde Zwaan, Brilduiker, Zwartbuikwaterspreeuw, Noordse Kwikstaart, Parelduiker, Roodkeelduiker en vele andere vogelsoorten.

De combinatie van de veldkennis van de lokale reisleider garanderen tal aan kansen om te fotograferen of te genieten van prachtige observaties. Naast reeds vermelde soorten zijn Zwarte Zeekoet, Paapjes, Bonte Vliegenvangers, Sneeuwhazen, Visarenden, Zeearenden, Kramsvogels, Taigagaaien, Grijskopspechten (kans op 6 soorten spechten) en andere soorten van de partij! Kortweg een briljante soortensamenstelling die je gedurende (in het algemeen) korte en langzame wandelingen kan aanschouwen!


Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.