Reisschema

Dag 1Amsterdam - Faro
Dag 2Ria Formosa
Dag 3Baixo - Alentejo
Dag 4Castro Marim
Dag 5Lagos dos Salgados
Dag 6Ponta de Sagres
Dag 7Cabo de San Vicente
Dag 8Faro - Amsterdam

Inbegrepen

Vlucht, luchthavenbelasting, alle overnachtingen, maaltijden op basis van half pension, vervoer ter plaatse, lokale Nederlandse gids

Niet inbegrepen

Drank, lunch, fooien en uitgaven van persoonlijke aard. Boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking.

Extra

Toeslag eenpersoonskamer 250,-

Prijs

EUR 1395,-

Reisbegeleiding

Godfried Schreur

Aantal deelnemers

Minimaal 6, Maximaal 14

Accommodatie

Middenklasse hotels met eigen toilet en badkamer

Zwaarte reis

Over het algemeen lichte wandelingen

Klimaat

Over het algemeen vrij zonnig maar houd rekening met wisselende weersomstandigheden. Temperatuur rond de 20 graden Celsius

Zuid-Portugal in de winter

reisroute Portugal Winter
Duur:8 dagen
Vertrek:15-12-2019
Prijs: EUR 1395,-
Reisleider:Godfried Schreur
Code: G19190

De Algarve is naast een populaire vakantiebestemming voor golfers en zonaanbidders ook één van de beste regio´s voor de observatie van vogels van het Iberisch Schiereiland en doet niet onder voor meer bekende gebieden zoals de Spaanse Coto Doñana. Er komen meer dan 300 vogelsoorten voor, waaronder veel roofvogels, zeevogels, steltlopers, eenden en zangvogels. Gedurende het hele jaar is het een goed vogelgebied, ook in de winter. De toeristische infrastructuur en het vliegveld van Faro maken het tot een comfortabele en makkelijk te bereiken bestemming, uitermate geschikt om even de Nederlandse winter te onderbreken.
De Algarve is gelegen in het uiterste zuiden van Portugal, aan de Atlantische Oceaan in het westen en zuiden, en wordt in het oosten begrensd door Spanje. Het vormt het uiterste zuidwestelijke puntje van het Europese vasteland en wordt in grote mate beïnvloed door de nabijheid van de Middellandse Zee en Noord-Afrika, niet alleen in het klimaat, maar ook in het landschap, de landbouw, cultuur en ook met betrekking tot de biodiversiteit.
De Algarve kent op een relatief beperkte omvang, ongeveer 5000 vierkante kilometer, een grote verscheidenheid aan habitats en soorten. Tussen de bergen van het binnenland en de kustlijn bevindt zich een gevarieerd landschap met uitgestrekte kurkeikenbossen, maquis, steppen van braakliggend land, olijf- en fruitboomgaarden, rivieren, getijdegebieden, lagunes, moerassen, zoutwinpannen, duinen, kliffen, zandstranden en, waarom ook niet, ook op sommige golfbanen zijn soms leuke vogels te zien. Ongeveer 40 procent van de regio is erkend en beschermd als Natura2000 gebied en wordt geclassificeerd als speciale beschermingszone voor vogels (Important Bird Area - IBA – Birdlife International).
Iberische specialiteiten als de Blauwe Ekster en de Spaanse Keizerarend komen er jaarrond  voor, naast andere mediterrane verschijningen als de Monniksgier, Blauwe Rotslijster, Provençaalse Grasmus, Kleine Zwartkop, Graszanger, Hop en Grijze Wouw en zelfs steppevogels als Grote- en Kleine Trap, Kalanderleeuwerik, Zwartbuikzandhoen en Griel. Maar bij het vogelen in de Algarve vormen de water-, kust- en zeevogels toch de hoofdmaaltijd. Purperkoet, Krooneend, Flamingo, Woudaap, Visarend, Reuzenstern, Steltkluut, Strandplevier, Audouin´s en Dunbekmeeuw zijn normale verschijningen. Bovendien, dankzij de geografische situatie worden er met enige regelmaat ook dwaalgasten uit Amerika, Afrika en Noord Europa waargenomen. In de winter zijn er vaak nog enkele typische zomervogels aanwezig zoals zwaluwen en Dwergarend.  Veel van “onze” zomergasten treffen we hier in de winter aan. Als bijzondere wintergast is met name de Alpenheggemus noemenswaardig.
Tijdens de reis bezoeken we de meest belangrijke wetlands in het zuiden zoals de delta van Ria Formosa, Castro Marim-moerassen en de lagune van Salgados, waar we een grote verscheidenheid aan steltlopers, meeuwen, sterns, eenden, lepelaars, flamingo´s en reigers kunnen verwachten. Het uiterste zuidwestelijke puntje van Europa, de Kaap van San Vicente en het schiereiland van Sagres mogen niet in het programa ontbreken, landschappelijk spectaculair door de klifkusten. Hier besteden we ook uitgebreid aandacht aan zeevogels (o.a. pijlstormvogels, stormvogels, jagers, etc...). Eén dag reizen we noordelijk tot de Alentejo streek speciaal voor de steppevogels, Spaanse Keizerarend en gieren. 
De reis wordt gekenmerkt door een gevarieerd excursie-programa in een uniek, niet te ver gelegen gebied met grote vogelrijkdom, lekker eten, goede accommodaties, niet al te grote afstanden om af te leggen en vooral veel onbekommerd genieten van bijzondere vogels. Kortom, de perfecte birdingbreak voor deze winter!

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.