Gegarandeerd vertrek!


Informeer naar de mogelijkheden


Reisschema

Dag 1Amsterdam - Tokyo
Dag 2Tokyo - Karuizawa
Dag 3Karuizawa
Dag 4Karuizawa - Nagano
Dag 5Nagano - Kaga
Dag 6Kaga - Kumamoto
Dag 7Kumamoto - Izumi
Dag 8Izumi
Dag 9Izumi - Tokyo
Dag 10Tokyo - Tsurui
Dag 11 Tsurui - Yoroushi
Dag 12Yoroushi - Rausu
Dag 13Rause - Furen
Dag 14Furen
Dag 15Furen - Tokyo
Dag 16Tokyo - Amsterdam

Inbegrepen

Internationale vlucht, vier nationale vluchten, luchthavenbelasting, alle overnachtingen, alle maaltijden, vervoer ter plaatse, boottocht voor zeevogels, goede lokale vogelgids.

Niet inbegrepen

Drank, fooien en uitgaven van persoonlijke aard. Er is de mogelijkheid van een boottocht bij Rausu om de Stellers Zeearend te fotograferen voor EUR 75,- pp. Boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking.

Extra

Toeslag eenpersoonskamer EUR 250,-

Prijs

EUR 6250,-

Reisbegeleiding

Laurens Steijn

Aantal deelnemers

Minimaal 5, Maximaal 12

Accommodatie

Middenklasse hotels met eigen toilet en badkamer

Zwaarte reis

Over het algemeen lichte wandelingen

Klimaat

Gemiddelde temperatuur rond het vriespunt of iets daarboven. Kans op sneeuwbuien

Japan in winter - Stellers Zeearenden, Kraanvogels en meer!

Japan
Duur:16 dagen
Vertrek:08-02-2019
Prijs: EUR 6250,-
Reisleider:Laurens Steijn
Code: G19020

Japan is in de winter een prachtige plek om vogels te kijken. In het winterse, besneeuwde landschap kan je genieten van elegante Japanse Kraanvogels en indrukwekkende Stellers Zeearenden. Langs de kust is het een kleurenfeest met soorten als Harlekijneend, Stellers Eider en Zilveralken. Ook zijn op deze reis verschillende endemische soorten te verwachten zoals de spectaculaire Copper Pheasant en de Green Pheasant. Een van de hoogtepunten van de reis is het bezoek aan het Arasaki Crane Reserve waar maarliefst zes verschillende soorten kraanvogels te zien zijn! Ook zullen we een bezoek brengen aan de wereldberoemde Snow Monkeys. Dit belooft een onvergetelijke reis te worden!

Highlights van deze reis:

  • Boottocht voor spectaculaire waarnemingen van Stellers Zeearenden en Stellers Eider
  • Boottocht voor fraaie zeevogels als Ancient Murrelet, Least en Crested Auklet.
  • Bezoek aan de beroemde Snow Monkeys!
  • Bezoek aan het Arasaki Crane Reserve met kans op 6 soorten Kraanvogels!

We zullen landen in Tokyo vanwaar we doorrijden naar Karuizawa. Dit is een van de beste plekken om de endemische Copper Pheasant te zien. Daarnaast zijn hier ook soorten te zien zoals Ural Owl,  Japanese Grosbeak, Japanese Accentor en Yellow-throated Bunting. We zullen hier drie dagen verblijven om vervolgens door te rijden naar Nagano. In Nagano vinden we de geisers waar de Snowmonkeys zich opwarmen. Vervolgens bezoeken we de wetlands bij Katano Kamoike waar in de winter veel eenden en ganzen samenkomen zoals Baikal Teal en Scaly-sided Merganser.

Vervolgens rijden we door naar de Yatsushiro Estuary waar we in het slikgebied veel verschillende soorten steltlopers kunnen zien zoals Lesser Sandplover en Long-billed Plover maar ook spectaculaire soorten zoals Great Black-headed Gull en Black-faced Spoonbill. De volgende dag reizen we verder naar het indrukwekkende Arasaki crane reserve waar we twee dagen zullen verblijven. Hier zullen we vele duizenden kraanvogels zien verdeeld over zes verschillende soorten waaronder de Siberische Kraanvogel. Daarnaast kunnen we hier ook de endemische Green Pheasant aantreffen en zitten er fraaie soorten zoals Chinese Penduline Tit, White’s Thrush en Daurian Redstart. Ook bezoeken we de Kogawa Dam waar we mooie soorten zullen zien zoals Red-flanked Bluetail, Chinese Bamboo Partridge, Japanese Pygmy Woodpecker en Elegant Bunting.

Vanaf Kagoshima vliegen we vervolgens terug naar Tokyo, vanwaar we doorreizen naar Kushiro. Vanaf de luchthaven van Kushiro is het een klein stukje rijden naar het Akan Crane Sanctuary waar we twee dagen verblijven. Hier kunnen we de zevende kraanvogelsoort aan onze lijst toevoegen: de Japanse Kraanvogel. Daarnaast zitten in dit gebied ook soorten zoals Jungle Crow, Asian Rosy Finch en White-tailed Eagles. Ook zijn hier feeders opgehangen waar soorten als Haakbek te zien zijn. In de avond zullen we op zoek gaan naar de spectaculaire Blakiston’s Fish Owl!

Vervolgens rijden we verder richting Rausu, om ons te richten op de verschillende fraaie soorten zeevogels. Hier is ook de mogelijkheid van het doen van een boottocht (optioneel). In de haven van Rausu zitten soorten als Harlekijneend, Buffelkopeend en Stellers Eider. Daarnaast maken we bij Ochiishi een boottocht waarbij we zeevogels kunnen verwachten zoals Spectacled, Pigeon en Brünnich’s Guillemots, Long-billed, Marbled en Ancient Murrelets, Least en Crested Auklets. In de haven zitten verschillende meeuwen zoals Slaty-backed, Glaucous en Glaucous-winged Gulls. In de bessenstruiken tussen de huizen zitten Japanese Waxwings en in de lucht vliegen de Stellers Zeearenden en met geluk ook Giervalken rond. We verblijven hier drie dagen en bezoeken ook een dag Furen. In Furen zijn bossen te vinden waar we op zoek gaan naar spechten zoals de Black and White-backed Woodpeckers en de endemische Japanese Pygmy Woodpecker.

Op de terugweg naar Kushiro stoppen we nog bij de Kiritappu Peninsula waar we soorten zien als Asian Rosy Finch, Short-eared Owls en Rough-legged Buzzards. In de avond vliegen we terug naar Tokyo, waar we zullen overnachten om de volgende dag terug te vliegen naar Amsterdam.

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.