Reisschema

Dag 1Amsterdam - Quito
Dag 2Quito - Antisana Ecological Reserve
Dag 3Guango Lodge
Dag 4Guango Lodge - San Isidro
Dag 5San Isidro
Dag 6San Isidro
Dag 7San Isidro - Wildsumaco Wildlife Sanctuary
Dag 8Wildsumaco Wildlife Sanctuary
Dag 9Wildsumaco Wildlife Sanctuary - Quito
Dag 10Quito - Mindo
Dag 11Mindo (Oilbird Reserve)
Dag 12Mindo (Milpe Reserve)
Dag 13Mindo - Rio Blanco
Dag 14Rio Blanco (Cock-of-the-Rock)
Dag 15 Quito - Amsterdam
Dag 16 aankomst Amsterdam

Inbegrepen

Internationale vlucht, Alle overnachtingen, alle maaltijden behalve in Quito (ca. EUR 80,- p.p.), alle entrees van de Nationale Parken, vervoer ter plaatse, lokale gidsen, BirdingBreaks reisleider.

Niet inbegrepen

Luchthavenbelasting terugreis (c. USD 45,-), drank, maaltijden in Quito, fooien en uitgaven van persoonlijke aard. Boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking

Extra

Toeslag eenpersoonskamer EUR 295,-

Prijs

EUR 4495,-

Reisbegeleiding

Paul van Els

Aantal deelnemers

Minimaal 6, Maximaal 14

Accommodatie

Middenklasse hotels met eigen toilet en badkamer

Zwaarte reis

Lichte wandelingen. Let op: de hoogte van de Andes maakt dat de wandelingen fysiek een wat zwaardere inspanning zijn

Klimaat

In de hogere delen van de Andes kan het koud zijn. Overigens over het algemeen warm en vochtig. Houd rekening met kans op stevige buien. Over het algemeen tussen de 25 en 30 graden Celsius.

Ecuador

Duur:16 dagen
Vertrek:03-03-2019
Prijs: EUR 4495,-
Reisleider:Paul van Els
Code: G19014

Ecuador is, met een grootte van ongeveer 8 keer Nederland en meer dan 1600 vogelsoorten, het land met misschien wel de hoogste dichtheid aan vogelsoorten ter wereld. De hoge biodiversiteit in het land wordt ondermeer verklaard doordat het land van noord naar zuid doorkruist wordt door het majestueuze Andesgebergte. Bovendien ligt Ecuador op de evenaar. Dit betekent tropische temperaturen in het laagland en sneeuw en ijs op de toppen van de Andes. Er zijn daardoor verschillende biotopen die op korte afstand van elkaar liggen. Dit maakt Ecuador tot één van de topvogelbestemmingen in Zuid-Amerika. Het land is op het gebied van toerisme goed ontwikkeld wat het reizen comfortabel en prettig maakt.

Highlights van deze tour:
- Bezoek aan een baltsplek van de Andean Cock-of-the-Rock!
- Overnachtingen in schitterende lodges midden in de Amazone!
- Prachtige fotografiemogelijkheden bij feeders
 

Na aankomst op het vliegveld in Quito worden we welkom geheten door onze lokake gids en rijden we spoedig naar ons comfortabele hotel in de hoodstad van Ecuador. De volgende dag gaan we naar het Antisana Ecological Reserve en gaan we bij het Mica Lake op zoek naar Andean Teal, Andean Ruddy Duck en Carunculated Caracara. Daarnaast maken we hier ook al kans op de indrukwekkende Andes Condor te zien! Vervolgens reizen we af naar Guango waar we op een hoogte van zo’n 4.000 meter op zoek gaan naar specialiteiten als Many-striped Canastero, Tawny Antpitta en de Andes Condor. Ook bezoeken we hier een waterstroom met kans op Torrent Duck en de fraaie White-capped Dipper.
We vervolgen onze reis naar San Isidro waar we 4 dagen zullen verblijven. De lodge ligt midden in het regenwoud op een hoogte van zo’n 2.000 meter. We maken wandelingen dicht bij de lodge waarbij we op zoek gaan naar soorten als Inca Jay, Bluish Flowerpiercer en Subtropical Cacique. Daarnaast is er bij de lodge een Anpitta feeder waar de White-bellied Antpitta en soms ook de Peruvian Antpitta van zeer dichtbij te bekijken zijn. In de avond zullen we op zoek gaan naar uilen en nachtzwaluwen zoals Andean Potoo, Rufous-bellied Nighthawk, Rufous-banded Owl en Mottled Owl.
Vanuit San Isidro rijden we vervolgens door naar het Narupa reserve. Is dit reservaat zijn meer dan 300 verschillende vogelsoorten te zien. Het reservaat vormt daarnaast het overwinteringsgebied voor de bijzondere en zeer bedreigde Cerulean Warbler. Daarnaast gaan we hier op zoek naar soorten als Black-billed Mountain-Toucan, Bicolored Antvireo, Greater Scythebill en de lokale White-rimmed Bush-Finch. We overnachten in de Wildsumaco Lodge en verblijven 3 dagen in het prachtige Wildsumaco Wildlife Sanctuary. Deze lodge is gelegen aan de voet van de Himalaya aan de rand van de Amazone en vanuit de lodge kunt u genieten van prachtige panoramische vergezichten. In dit gebied komen verschillende specialiteiten voor zoals Blue-rumped Manakin, Military Macaw, Gray-throated Leaftosser, Plain-backed Antpitta en de Yellow-throated Spadebill.

Na een overnachting in Quito bezoeken we het Alambi Cloud Forest Reserve, ook wel “The land of Hummingbirds” genoemd vanwege de aanwezigheid van 32 verschillende soorten hummingbirds! We gaan hier op zoek naar bijzondere soorten als Crested Guan, Long-billed Starthriat, Maroon-chested Ground-Dove en Long-wattled Umbrellabird. Vervolgens bezoeken we de beroemde Los Tayos Cave waar we kunnen genieten van de ruim 100 Oilbirds die hier zitten! De volgende dag bezoeken we het Milpe Bird Sanctuary. Dit gebied is door Birdlife International uitgeroepen tot Important Bird Area vanwege de vele bijzondere endemische soorten. We gaan hier op zoek naar Plumbeous Forest-Falcon, Moss-backed Tanager, Blue-whiskered Tanager, Chocó Trogon, Club-winged Manakin, Indigo-crowned Quail-Dove en Long-wattled Umbrellabird.

Eén van de hoogtepunten van deze reis bewaren we voor de laatste dag: een bezoek aan de baltsplaats van de Andean Cock-of-the-Rock! De mannetjes baltsen hier door aparte geluiden te maken en als acrobaten in het rond te vliegen om de vrouwtjes te versieren. Ook kunnen we hier 4 verschillende Antpitta’s zien: Giant, Moustached, Ochre-bellied en Yellow-breasted. Bij de lodge zijn verschillende feeders waar we kunnen genieten van soorten als Blue-winged Mountain-Tanager, Toucan Barbet, Sickle-winged Guan en Crimson-rumped Toucanet.
Na een overnachting in de lodge gaan we terug naar Quito voor onze vlucht terug naar Amsterdam.

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.