Volgeboekt


Volgeboekt!


Reisschema

Dag 1Amsterdam-Marrakech
Dag 2Marrakech (Hoge Atlas)
Dag 3Marrakech - Boumalne
Dag 4Boumalne (steenwoestijn)
Dag 5Boumalne - Merzouga
Dag 6Merzouga (Sahara)
Dag 7Merzouga (Sahara)
Dag 8Merzouga - Ouarzazate
Dag 9Ouarzazate - Taroudant
Dag 10Taroudant - Agadir
Dag 11Agadir
Dag 12Agadir - Amsterdam

Inbegrepen

Vlucht, luchthavenbelasting, alle overnachtingen, alle maaltijden, vervoer ter plaatse, lokale gidsen, jeepsafari in Merzouga

Niet inbegrepen

Drank, fooien en uitgaven van persoonlijke aard. Boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking

Extra

Toeslag eenpersoonskamer EUR 325,-

Prijs

EUR 2225,-

Reisbegeleiding

Frank van Groen

Aantal deelnemers

Minimaal 6, Maximaal 14

Accommodatie

Middenklasse hotels met eigen toilet en badkamer

Zwaarte reis

Over het algemeen lichte wandelingen

Klimaat

Droog en zonnig met kleine kans op een bui. Overdag over het algemeen rond de 20 graden Celsius. In bergachtige gebieden is het aanmerkelijk koeler met kans op sneeuw bij Oukaimeden

Marokko - Kerstreis!

Reisroute Marokko
Duur:12 dagen
Vertrek:24-12-2018
Prijs: EUR 2225,-
Reisleider:Frank van Groen
Code: G18170

Een groot deel van de karakteristieke en endemische soorten van de Maghreb (Noordwest-Afrika) is in het zuiden van Marokko te vinden. Het landschap wordt hier gekenmerkt door onmetelijke vergezichten van bergen en woestijnen. De bevolkingsdichtheid is hier geringer dan in het noorden en de mensen zijn vriendelijk, gastvrij en traditioneel.
We besteden natuurlijk aandacht aan de vogels, maar ook aan het schitterende landschap en de bijzondere cultuur. En dit alles in een tempo dat u de gelegenheid geeft om uitgebreid van alles te genieten.
 
Highlights van deze reis:
- prachtige rondreis met een schitterende diversiteit aan landschappen, vogels en culturen! 
- uitgekiend en verbeterd reisschema met twee volle dagen bij de zandduinen van Merzouga
- vrijwel alle specialiteiten van Marokko kunnen worden gezien onder leiding van een zeer ervaren gids uit Nederland en met hulp van lokale kennis in Marokko!
Na aankomst in Marrakech en een overnachting beginnen we op onze eerste volle dag in het besneeuwde hooggebergte van de Hoge Atlas rond het skidorp van Oukaimeden met het zoeken van endemische (onder)soorten als Afrikaanse Bergvinken, Atlasstrandleeuweriken. In dit montane landschap zullen we soorten zien als Waterspreeuw, Zwarte Roodstaart, Grote Lijster, Rotsmus, groepen Alpenkauwen en Alpenkraaien en mogelijk Alpenheggenmus. Zodra we het hoge plateau verlaten en afdalen in de Ourikavallei komen we door boomgaarden met een verscheidenheid aan soorten waaronder Atlasarendbuizerd, Levaillants Specht, Diadeemroodstaart, Atlasvink en Grijze Gors.
In de steenwoestijn boven Boumalne gaan we op zoek naar Renvogels, Roodstuittapuiten en Temmincks Strandleeuweriken. Verder hebben we hier een goede kans op Diksnavelleeuweriken. Talrijk zijn Theklaleeuweriken, Kortteenleeuweriken en in sommige jaren Kleine Kortteenleeuweriken. Als het al een paar uur licht is, hopen we op langsvliegende groepjes zandhoenders (4 soorten!). Het terrein herbergt veel knaagdieren en die trekken Atlasarendbuizerds en Lannervalken aan. Daarna trekken we langzaam oostwaarts door een steeds zandiger wordende woestijn. Hier kunnen we witte Zuidelijke Klapeksters, Woestijnvinken en Rosse Woestijnleeuweriken verwachten. We overnachten middenin de woestijn bij Merzouga. Met behulp van four-wheel drives rijden we dieper de woestijn in en gaan in de zandwadi's op zoek naar Woestijngrasmussen. Hier zien we ook typische woestijnsoorten als Witbandleeuwerik en Witkruintapuit. Rond groepen kamelen proberen we Woestijnmussen en Bruinnekraven te vinden. Als het heeft geregend, vormt zich bij Merzouga een meer dat een verbazende verscheidenheid aan wad- en watervogels aantrekt, zoals Casarca's en Marmereenden.
Vanuit Merzouga rijden we via Ouarzazate terug naar de kust. In de bergen stoppen we in amandelboomgaarden om vogels te zien. Langs de rivier in Taliouline komen we soorten tegen als Hop en Cirlgors. De laatste dagen aan de kust laat een heel ander soortenspectrum zien. Bij de monding van de Souss zien we honderden steltlopers, meeuwen en sterns. We speuren groepen Geelpoot- en Kleine Mantelmeeuwen af op zoek naar Audouins Meeuwen.
Bij de Tamri-monding wachten we op de in deze omgeving broedende Heremietibissen, die hier geregeld komen badderen en zich soms van dichtbij laten bekijken. Hier hebben we ook kans op Barbarijse Valk.  In de tuintjes van Oued Massa zitten Palmtortels, Diadeemroodstaarten, Zwartkruintsjagra's en Europese Kanaries. We zullen Steenuilen, veel Gras- en Cetti's Zangers, Cirl- en Grauwe Gorzen zien. We speuren de zwaluwen boven de rivier af om Vale Oeverzwaluwen te vinden. In de rivier foerageren Zwarte Ibissen, Flamingo's en Marmereenden. Witbuikige Afrikaanse Aalscholvers zijn altijd present. Het gebied is de zuidelijkste groene vlek van Marokko en een magneet voor vogels. Na al deze fantastische indrukken is de reis voorbij en vliegen we vanuit Agadir terug naar Amsterdam.

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.