Gegarandeerd vertrek!


Reisschema

Dag 1Amsterdam - Bangkok
Dag 2Bangkok - Pak Thale
Dag 3Pak Thale
Dag 4 Pak Thale - Khao Yai
Dag 5Khao Yai
Dag 6Khao Yai
Dag 7Khao Yai
Dag 8Tha Noi Lake-Bung Boraphet
Dag 9Bung Boraphet-Chiang Mai
Dag 10Chang Mai - Doi Ang Khang
Dag 11Doi Ang Khang
Dag 12 Doi Ang Khang - Doi Lang
Dag 13 Doi Lang
Dag 14Doi Lang - Doi Inthanon
Dag 15Doi Inthanon
Dag 16Doi Inthanon - Chiang Mai - Bangkok
Dag 17Bangkok - Amsterdam

Inbegrepen

Vlucht, luchthavenbelasting, alle overnachtingen, alle maaltijden, koffie/ thee, fruit, vervoer ter plaatse, binnenlandse vlucht (1), entrees van de nationale parken, lokale gidsen, Nederlandse reisbegeleiding

Niet inbegrepen

Drank, fooien en uitgaven van persoonlijke aard. De boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking

Extra

Toeslag eenpersoonskamer EUR 550,-

Prijs

EUR 3770,-

Reisbegeleiding

Eddy Nieuwstraten

Aantal deelnemers

Minimaal 6, Maximaal 12

Accommodatie

Hotels en lodges, meestal met eigen toilet en badkamer.

Zwaarte reis

Over het algemeen lichte wandelingen

Klimaat

Over het algemeen warm en zonnig met temperaturen tussen 25 en 35 graden. Op Doi Inthanon koeler

Thailand

Reisroute Thailand
Duur:17 dagen
Vertrek:23-01-2019
Prijs: EUR 3770,-
Reisleider:Eddy Nieuwstraten
Code: G19005

Ontspannen en vriendelijke bewoners, een uitgebreide, heerlijke keuken, een uitstekende infrastructuur en prachtige nationale parken die zowel koraalriffen, tropische jungle als bergbossen beslaan: Thailand heeft het allemaal. En vogels. Veel vogels. Daarmee is het Zuidoost-Aziatische land al jaren een favoriete bestemming onder vogelaars. Deze reis voert door Centraal- en Noord-Thailand, van de kustgebieden van de Thaise Golf, via de tropische heuvelbossen in het centrale deel van het koninkrijk, tot aan het noorden, waar de hoogste berg van het land ligt.

Pak Tale, de eerste bestemming, is gelegen ten zuidwesten van hoofdstad Bangkok. Bij deze zoutpannen zijn duizenden steltlopers aanwezig. Iedere winter zit daar een mythische soort tussen: de Lepelbekstrandloper. Het is een broedvogel van de Arctische toendra, die helaas in rap tempo uitsterving tegemoet lijkt te gaan. Maar Pak Tale heeft nog veel meer, waaronder de evenzeer zeer zeldzame en bedreigde Nordmann's Greenshank, de schaarse Malaysian Plover en kans op Great Knot en Asian Dowitcher. Vervolgens vertrekken we richting Khao Yai, een prachtig nationaal park met tropisch heuvelbos, een paar uur ten noorden van Bangkok. De goede infrastructuur maakt het eenvoudig om vanaf de weg te vogelen, wat prachtige soorten als Silver Pheasant en Siamese Fireback (een regio-endeem) op kan leveren. Soms vliegen Great en Wreathed Hornbills over, immens grote neushoornvogels. In het bos laten gibbons hun kippenvel bezorgende gehuil horen. Er is een uitgebreid netwerk aan bostrails waar geweldig gevogeld kan worden. Tot de mogelijkheden behoren schoonheden als Long-tailed en Silver-breasted Broadbill, Blue Pitta, diverse laughingthrushes en barbets, Blue-bearded Bee-eater en Siberian Blue Robin. 's Avonds kunnen jeepsafari's gemaakt worden, waarbij vele herten en soms ook Aziatische Olifanten, stekelvarkens en genetkatten worden gezien. Met wat geluk zijn de Great Eared en de Large-tailed Nightjar actief.

Onze laatste ochtend in Khao Yai brengen we door bij het Tha Ngoi lake. We maken kans op Burmese Shrike, Siberian Rubythroat, Spotted Owlet, Yellow-eyed Babbler, Chestnut-capped Babbler,  Pheasant-tailed Jacana, Bronze-winged Jacana, Plain-backed Sparrow en Asian-barred Owlet. We vervolgens onze weg naar Bung Boraphet waar we 's avonds aankomen. De volgende ochtend zullen we het zoetwatermeer per longboat verkennen en hopen we op soorten als Cotton Pygmy-Goose, Lesser Whistling-Ducks, Cinnamon Bittern, Baya Weaver, en Asian Golden Weaver. Na een ochtend hier vogelen vervolgens we onze naar de tweede stad van Thailand: Chiang Mai.  

Chiang Mai heeft niets van de chaos van Bangkok. Vervolgens gaan we nog verder richting het noorden, naar Doi Ankhang, een prachtig bergbos op de grens met Myanmar. Crested Finchbill, Slaty-backed en de prachtige White-gorgetted Flycatcher zijn vrij algemeen. Met wat moeite zijn de spectaculaire Red-faced Liocichla, Silver-eared Mesia en Spot-breasted Parrotbill te zien. Zeldzaamheden zijn de bedreigde Hume's Pheasant en Giant Nuthatch.  We vervolgens onze reis naar Doi Lang, dé nieuwe hotspot van noordelijk Thailand. In de bergbossen hier laten enkele bijzondere soorten zich regelmatig prachtig zien. Denk onder meer aan Chestnut-headed Tesia, Lesser Shortwing en Himalayan Bluetail. De volgende vogellocatie is nationaal park Doi Inthanon, net ten zuiden van Chiang Mai, met daarin de gelijknamige hoogste piek van het land (2.565 meter). Hier kan op verschillende hoogten gevogeld worden. Langs het water in de lagere delen komen de prachtige White-capped en de Plumbeous Water Redstart voor en in deze contreien zit ook de Collared Falconet, een miniatuurvalkje. Bij de top van de berg ligt een bos, dat op een uit een sprookje van Hans Christian Andersen weggelopen tafereel lijkt. Hier houden zich specialiteiten op als Pygmy Wren Babbler, Green-tailed Hummingbird, Rufous-winged Fulvetta, Chestnut-tailed Minla, White-browed Shortwing, Chestnut-crowned Laughingthrush en Yellow-cheeked Tit. In sommige jaren zijn veel lijstersoorten aanwezig, in andere jaren niet. We zullen vanuit Doi Inthanon ook nog een kort uitstapje maken naar Huai Hong Krai, waar de bedreigde Groene Pauw nog voorkomt. Na al dit vogelgeweld is het tijd om via Chiang Mai weer terug te keren richting het metropool Bangkok om onze aansluitende vlucht te nemen naar Amsterdam.

Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.