Reisschema

Dag 1Amsterdam - Houston
Dag 2Houston - High Island
Dag 3Galveston Island - Refugio
Dag 4Port Aransas - McAllen
Dag 5McAllen (Santa Ana Wildlife Refuge)
Dag 6McAllen (Edinburg wetlands)
Dag 7McAllen (Laguna Atascosa)
Dag 8McAllen (Bentsen State Park)
Dag 9McAllen (Brownsville)
Dag 10McAllen (Falcon State Park)
Dag 11McAllen (South Padre Island)
Dag 12McAllen (Estero Llano Grande Park)
Dag 13McAllen (coastal bend)
Dag 14McAllen
Dag 15 McAllen - Houston - Amsterdam
Dag 16aankomst Amsterdam

Inbegrepen

Vlucht, luchthavenbelasting, alle overnachtingen, ontbijt en lunch, vervoer ter plaatse, lokale Engelstalige gids

Niet inbegrepen

Diner, drank, fooien en uitgaven van persoonlijke aard. Boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking

Extra

toeslag eenpersoonskamer EUR 395,-

Prijs

EUR 3495,-

Reisbegeleiding

Engelstalige reisleider

Aantal deelnemers

Minimaal 4, Maximaal 14

Accommodatie

Hotels met eigen toilet en badkamer

Zwaarte reis

Over het algemeen lichte wandelingen

Klimaat

Over het algemeen warm en zonnig met temperaturen tussen 25 en 35 graden

Texas, ultieme voorjaarstrek!

Reisroute Texas
Duur:16 dagen
Vertrek:15-04-2019
Prijs: EUR 3495,-
Reisleider:Engelstalige reisleider
Code: G19047

Het diepe zuiden van Texas is één van de meest bezochte vogelgebieden van heel Noord-Amerika. En niet zonder reden! Er komen maar liefst 30 vogelsoorten voor die nergens anders gezien kunnen worden in de VS. We vogelen in een relatief klein gebied dat zeer rijk is aan verschillende soorten habitats. Een dag kan bestaan uit een bezoek aan zoutwater wetlands langs de kust tot droge prairies en subtropisch eikenbos. De Rio Grande Vallei is een van de gebieden die in het voorjaar garant staat voor een gevarieerd aanbod aan soorten. We bezoeken de bekende gebieden Santa Ana Wildlife Refuge en Bentsen State Park. We hopen hier soorten tegen te komen als Ringed Kingfisher, Green Jay, Altimara Oriole, Olive Sparrow en de luidruchtige Plain Chachalaca.

Daarnaast is dit de tijd van het jaar voor veel neotropische dwaalgasten die de nabij gelegen grens oversteken. We bevinden ons midden in de voorjaarstrek dus naast de specialiteiten van zuidelijk Texas maken we kans op een ruime verscheidenheid aan Noord-Amerikaanse zangvogels. Denk bijvoorbeeld aan Magnolia Warbler, American Redstart, Black-and-white Warbler,  evenals vele prachtige vlinders. Dit maakt deze reis een must voor iedereen die van het heerlijke Noord-Amerikaanse vogelen houdt!

We vertrekken vanuit Houston met de auto en rijden in 4 dagen al vogelend naar onze basis in McAllen. Onderweg zullen we gebieden zoals WG Jones State Forest, High Island, Anahuac, Bolivar schiereiland, Galveston Island, Bolivar State Park en Port Aransas bezoeken om te vogelen. 
Vanuit ons centraal gelegen accommodatie in McAllen bezoeken we de verschillende hotspots van Zuid-Texas. Geen van de locaties is verder rijden dan twee uur van ons hotel. Mede hierdoor zijn we vrij flexibel met het programma en kunnen we optimaal inspelen op de weersomstandigheden. We hopen een zogenaamde 'fall' mee te maken waarbij grote aantallen trekvogels door snel veranderende weersomstandigheden gedwongen worden te landen. Daarnaast is deze tour zo getimed dat we midden in de trekperiode zitten van zang- en roofvogels en de gemengde groepen zangvogels zullen zelfs tijdens de reis van soorten selectie veranderen.
Het Santa Ana Wildlife Refuge bevindt zich op een half uur van onze accommodatie en zal daarom meerdere malen bezocht worden. Soorten die we hier tegen hopen te komen lopen uiteen van de meer bekende soorten van de Verenigde Staten zoals de mooie Cinnamon Teal, White-faced Ibis, American Avocet en White-eyed Vireo aangevuld met specialiteiten als Green Kingfisher, Anhinga, Black-bellied Whistling-Duck, Buff-bellied Hummingbird, Black-crested Titmouse en mogelijk echte zeldzame soorten als Hook-billed Kite en Northern Beardless-Tyrannulet.
We brengen een uitgebreid bezoek aan het vogelrijke South Padre Island met een aantal unieke habitats dicht bij de kust. Hier maken we kans op Black Skimmer en Roseate Spoonbill en Tricolored en Reddish Heron net als een mooie selectie roofvogels waaronder Northern Crested Caracara, White-tailed Hawk en de zeldzame Aplomado Falcon. Ook letten we hier goed op steltlopers zoals Piping Plover, Marbled Godwit, Stilt Sandpiper en Short-billed Dowitcher.

Een andere hotspot die niet mag ontbreken is het Bentsen State Park. Dit park bevindt zich aan de groene en boomrijke oevers van de Rio Grande River. Hier vogelen we weer in een andere habitat en maken we kans op nieuwe leuke soorten zoals de Ringed Kingfisher, Cave Swallow, Clay-coloured Thrush, Long-billed Thrasher, Olive Sparrow en de schitterende Altamira Oriole. Het park is een echte migrant trap voor neotropische soorten en over de jaren zijn er dan ook een aantal erg leuke soorten gevonden in het park. We maken hier ook kans op de zeldzame Hook-billed Kite en in de avond zullen we het park bezoeken om de Paraque (een nachtzwaluwsoort) te zoeken.
Tijdens de reis bezoeken we tevens de gebieden bij Zapata voor soorten als Zone-tailed Hawk, Red-billed Pigeon, Greater Roadrunner, de knalrode Vermillion Flycatcher en de zeldzame White-collared Seedeater naast nog een groot aantal andere nieuwe soorten van dit droge woestijnhabitat.
De zogenaamde Coastal Bend ontbreekt ook niet tijdens de reis en in de buurt van Coprus Christi waar met name watervogels, maar ook weer de roofvogels die op trek via deze Hawk Highway voorbij komen, centraal staan. We hopen hier op soorten als de Clapper Rail, Reddish Egret, Groove-billed Ani, Plain Chachalacas, Great Kiskadee en Muscovy Duck. Daarnaast worden hier bijna jaarlijks nieuwe soorten gevonden voor de Verenigde Staten en soorten zoals Crane Hawk, Collared Forest Falcon en Orange-billed Nightingale-Thrush! Na twee weken vogelen in dit geweldige gebied heeft iedereen gegarandeerd een onuitwisbare indruk van Texas die mogelijk nog wel eens veel indrukwekkender kan zijn dan u bij voorbaat dacht! Vanaf McAllen vliegen we terug naar Houston voor onze vlucht naar Amsterdam.

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.