Gegarandeerd vertrek!


Beste kans op IJsberen!


Reisschema

Dag 1Longyearbyen
Dag 2Raudfjord
Dag 3Liefdefjorden
Dag 4Hinlopen Strait
Dag 5Seven Islands
Dag 6varend richting het westen
Dag 7Prins Karls Forland
Dag 8Longyearbyen

Inbegrepen

Alle overnachtingen aan boord, alle maaltijden incl. koffie, thee en snacks, alle landingen en zodiac cruises en het gebruik van laarzen, alle lezingen en presentaties aan boord gegeven door ons ervaren expeditie team.

Niet inbegrepen

Vlucht, (alcoholische) drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard. Boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking

Prijs

Vierpersoonshut
EUR 3300,-

Driepersoonshut
EUR 4100,-

Tweepersoonshut deluxe
EUR 5300,-

Tweepersoonshut patrijspoort
EUR 4600,-

Tweepersoonshut raam
EUR 5000,-

Superior hut
EUR 6000,-

Reisbegeleiding

Nederlands- of Engelstalige expeditieleider

Engelstalige expeditie leider

Aantal deelnemers

Minimaal 1, geen maximum aantal deelnemers zolang er plek op de boot is

Accommodatie

Hut met eigen toilet en douche

Zwaarte reis

Een gemiddelde conditie is vereist in verband met het in- en uitstappen van de zodiacs. Lichte wandelingen aan land

Klimaat

Houd rekening met lage temperaturen die in combinatie met wind lage gevoelstemperaturen zal geven. Warme wind- en waterdichte kleding wordt daarom aanbevolen

Noord-Spitsbergen - IJsberenspecial

Kaartje Spitsbergen 2018
Duur:8 dagen
Vertrek:21-06-2019
Prijs: vanaf EUR 3300,-
Reisleider:Nederlands- of Engelstalige expeditieleider
Code: C1925

De naam Spitsbergen is onlosmakelijk verbonden met het hoge noorden, Willem Barentsz, IJsberen en pakijs. Een bijna mythische bestemming die vooral ook op vogelaars een grote aantrekkingskracht heeft. De vergezichten rondom Spitsbergen zullen adembenemend mooi zijn. Dit is de plek om Ivoormeeuw en Koningseider te zien maar ook duizenden broedende Zeekoeten, Zwarte Zeekoeten en Dikbekzeekoeten zijn een belevenis op zich. De meest aansprekende soort is wellicht de IJsbeer waar we nadrukkelijk naar op zoek gaan tijdens deze cruise. Andere zoogdieren zijn Walrussen, Zeehonden en zeezoogdieren waarbij we zelfs kans maken op het zien van de eigenaardige witgekleurde Beluga.

Highlights van deze reis:
- Grote kans op het zien van IJsbeer!
- Vaar mee op het nieuwe schip de Hondius
Dag 1: Aankomst in Longyearbyen
Aankomst in Longyearbyen, het administratieve centrum van de Spitsbergen archipel. Voor we aan boord gaan is er de gelegenheid om dit voormalige mijnstadje te bezoeken. Een bezoek aan het poolmuseum is zeker de moeite waard. Misschien onverwacht in het poolgebied, maar in de omgeving van Longyearbyen zijn meer dan 100 plantensoorten te vinden waaronder veel planten met mooie bloemen. In de vroege avond zal het schip vertrekken en de grote Isfjord invaren. In deze 75 kilometer lange fjord zien we mogelijk al onze eerste walvissen.
Dag 2: Varen naar het noorden
Gedurende de nacht varen we naar de Raudfjord, gelegen in het noordwesten van Spitsbergen. Deze prachtige fjord wordt gedomineerd door spectaculaire gletsjers en is een geliefde plek is voor Ringelrobben, Baardrobben en vaak ook IJsberen. De kliffen in de fjord bieden ook plaats aan grote kolonies Dikbekzeekoeten en Drieteenmeeuwen.
Dag 3: Liefdefjord
Mogelijk bezoeken we de Liefdefjord en varen daar langs de bijna 5 kilometer lange Monaco gletsjer. De Liefdefjord is IJsberen gebied en dit magnifieke roofdier wordt dan ook regelmatig waargenomen in de fjord, zelfs op de gletsjer, wat een prachtige fotogelegenheid zou bieden. Het water voor het gletsjerfront is een interessant foerageergebied voor duizenden Drieteenmeeuwen, ook Beluga’s worden hier regelmatig voor de gletsjer gezien.
Dag 4: Hinlopen Straat
Vandaag varen we de Hinlopen Straat binnen, een Hoog-Arctische zeestraat tussen West Spitsbergen en Nordaustlandet. In de monding van deze zeestraat worden regelmatig Blauwe vinvissen gezien en het gebied is de thuisbasis van Walrussen, Baardrobben, Ivoormeeuwen en IJsberen. We maken een wandeling over de Arctische toendra van het Lomfjordshalvøya en bekijken vanaf de zodiacs de vogelkliffen van Alkefjellet, met zijn tienduizenden Dikbekzeekoeten en Drieteenmeeuwen één van de hoogtepunten van Spitsbergen. Aan de oostkant van de Hinlopen Straat, op Nordaustlandet, ervaren we hoe ‘Life in the Freezer’ moet voelen tijdens een landing in Palanderbukta. In deze ijswoestijn leven toch ook nog rendieren, Kleine rietganzen, Ivoormeeuwen en IJsberen.
Dag 5: Seven Islands
We bevinden ons op bijna 81 graden noorderbreedte en slechts 1000 kilometer van de geografische Noordpool. Ten noorden van Nordaustlandet hopen we vandaag het meest noordelijke punt van de reis te bereiken, bij Phippsøya, één van de Sjuøyane, oftewel de Zeven Eilanden, een groep ongerepte eilanden ten noorden van Nordaustlandet. Hier bevinden we ons op bijna 81 graden noorderbreedte en slechts 1000 kilometer van de geografische Noordpool. Dit is de zogenaamde ‘Hoge Arctische Zone’. IJsberen bevolken deze regio, samen met Walrussen en Ivoormeeuwen. Mogelijk komen we hier ook pakijs tegen en het schip zal dit dan zeker benaderen om deze witte woestijn te aanschouwen. Het pakijs is de natuurlijke habitat van de IJsbeer en we gaan dan ook pogen dit fantastisch mooie dier hier te zien.
Dag 6: Varen richting het westen
We varen langs de rand van het Continentaal Plat waar vinvissen foerageren. Terugkerend naar de westkust van Spitsbergen varen we langs of mogelijk door het pakijs, waar we blijven uitkijken naar IJsberen, Walrussen en de zeldzame Groenlandse walvis. Ongeveer 40 zeemijlen ten westen van Spitsbergen varen we langs de rand van het Continentaal Plat, daar waar vinvissen foerageren in de ‘upwelling’ stromingen langs de kust van Spitsbergen. Bij de monding van de Kongsfjord is er ook een goede kans om walvissen te zien.
Dag 7: Prins Karls Forland
Op het eiland Prins Karls Forland vinden we een zogenaamde ‘haul-out’, een rustplaats van Walrussen. Het is een bijzondere ervaring deze magnifieke dieren van dichtbij te kunnen zien. Een alternatief is Trygghamna, in de monding van de Isfjord. Hier broeden op de grote vogelklif Alkhornet vele tienduizenden zeevogels. Onder de klif, op de vruchtbare hellingen, zien we vaak rendieren en Poolvossen die onderaan de klif naar gevallen eieren en kuikens zoeken. Tijdens de nacht komen we aan in Longyearbyen.
Dag 8: Longyearbyen
Ontscheping in Longyearbyen. In de ochtend, na het ontbijt, gaan we van boord in Longyearbyen, het administratieve centrum van Spitsbergen. Vanaf Longyearbyen gaan er vluchten naar Oslo.
 

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.