Reisschema

Dag 1Amsterdam - Chengdu
Dag 2Chengdu - Longcanggou
Dag 3Longcanggou
Dag 4Longcanggou
Dag 5Longcanggou - Luding
Dag 6Erlangshan
Dag 7Luding - Erlangshan
Dag 8Balangshan
Dag 9Balangshan
Dag 10 Banangshan-Maerkang
Dag 11Mengbishan
Dag 12Maerkang - Hongyuan-Ruoergai
Dag 13Ruoergai
Dag 14Ruoergai
Dag 15 Ruoergai to Dujiangyan
Dag 16Dujiangyan - Chengdu - Amsterdam

Inbegrepen

Internationale vlucht, luchthavenbelasting, alle overnachtingen, alle maaltijden, vervoer ter plaatse, lokale gidsen

Niet inbegrepen

Visum, drank, fooien en uitgaven van persoonlijke aard. Boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking

Extra

Toeslag eenpersoonskamer EUR 450,-

Prijs

EUR 3795,-

Reisbegeleiding

Sander Bot

Aantal deelnemers

Minimaal 6, Maximaal 10

Accommodatie

Hotels en lodges met eigen toilet en badkamer soms eenvoudig van aard.

Zwaarte reis

Over het algemeen lichte wandelingen. Vanwege de hoogte zijn de wandelingen zwaarder

Klimaat

Variƫrend van koel in de bergen tot warm in de lager gelegen gebieden. Kans op regenbuien

China, Sichuan en Tibetaans Plateau

China Sichuan
Duur:16 dagen
Vertrek:17-05-2019
Prijs: EUR 3795,-
Reisleider:Sander Bot
Code: G19060

De provincie Sichuan, het land van de panda, ligt in het midden van China, aan de voet van het machtige Tibetaanse Plateau. Dichte valleien met bamboe, nevelwouden en bergen met toppen van meer dan 5000 meter typeren dit voorheen nauwelijks toegankelijke gebied. De laatste jaren is dit deel van China steeds beter bereikbaar geworden en heeft het met recht de naam gekregen dat het één van de beste vogelplekken van het land is. Meer dan tweederde van alle Chinese endemische vogelsoorten komen hier voor. We gaan op zoek naar tot de verbeelding sprekende soorten als Giant Laughingthrush, Emei Shan Liocichla, Golden Parrotbill, Grandala en de Lady Amherst Pheasant. In het noorden van Sichuan vinden we de kenmerkende uitgestrekte Tibetaanse Grasvlakte in voormalig Tibet. Hier gaan we op zoek naar hoogtespecialiteiten als Black-necked Crane, de merkwaardige Hume’s Ground Tit en diverse sneeuwvinken en roodmussen. Deze reis brengt u naar een bijzondere uithoek van het gigantische China, waar de Tibetaanse cultuur nog alom aanwezig is en waar de combinatie van de vogels, de uiteenlopende, prachtige landschappen en de gevarieerde keuken (waaghalzen kunnen de beroemde, hete Sichuan Hot Pot proberen!) garant staan voor een geweldige reis. Het zien van een wilde Reuzenpanda is vrijwel onmogelijk, maar er bestaat een kans om - met een dosis geluk - Rode Panda te zien.

We vliegen van Amsterdam direct naar Chengdu waarna we vanaf het vliegveld doorrijden naar Longcanggou. Dit is een recent ontdekte hotspot waar zeer veel targetsoorten waaronder enkele endemen gezien kunnen worden. In dit prachtige beboste gebied zoeken we naar Lady Amherst Phaesant, Temminck's Tragopan en Great en Golden Parrotbill. Ook worden op deze plek vrij regelmatig Rode Panda's en gezien, dus houdt de bomen in de gaten! Andere interessante soorten zijn  Emei Shan Liochicla, White-throated Laughingthrush, Chestnut-headed Tesia, White-browed Shortwing de prachtige Gold-fronted Fulvetta, uiteraard veel loofzangers en maar liefst zes soorten parrotbills.

Na Longcanggou verplaatsen we ons in noordelijke richting naar Wolong. In deze omgeving met subtropisch bergbos zoeken we naar Firethroat en Chinese Babax. Hier maken we kans op de spectaculaire Goudfazant en de endemische Slaty Bunting. Na Wolong gaan we voor het eerst echt de hoogte in. Op weg naar Markeang passeren we Balang Shan Pas op maar liefst 4500m, waar we op zoek gaan naar verschillende soorten roodmussen, fazanten, Alpine Leaf Warbler. Een van de doelsoorten hier is Woodsnipe die in de vroege ochtend rondjes vliegt boven de kale berghelling voordat hij met het eerste licht afzakt naar de bossen. Voor lastig te vinden soorten als Chinese Monal, Tibetan Snowcock, Snow Partridge en Grandala hebben we meer geluk nodig. De vogels rondom Balang Shan zijn spectaculair, het uitzicht ook, maar op deze hoogte moeten we desondanks niet vergeten om het rustig aan te doen! Op weg naar Markeang bezoeken we Mengbi Shan. Dit naaldbos op hoogte met weides en struiken herbergt enkele fraaie soorten zoals White-eared en Blood Pheasant, Rufous-vented Tit, Maroon-backed Accentor en Giant Laughingthrush.

Na Markeang rijden we door naar Hongyuan waar de komende twee dagen de zeer indrukwekkende uitgestrekte grasvlaktes aan de oostelijke kant van het Tibetaanse Plateau op het programma staan. We brengen hier onder andere een bezoek aan Flower Lake in de buurt van Ruoergai waar we op zoek gaan naar de bedreigde Black-necked Crane. Deze wijde open omgeving wordt omzoomd door besneeuwde toppen en Tibetaanse tempels en de yaks grazen ongehinderd in het eindeloze open veld.

Na de vlaktes van Ruoergai bezoeken we de meer begroeide valleien rondom het Tibetaanse dorp Baxi. Hier gaan we onder meer op zoek naar Blue-eared Pheasant, Snowy-cheeked Laughingthrush, White-browed Tit-Warbler, diverse soorten lijsters zoals de endemische Kessler’s Thrush en de zeldzame Three-banded Rosefinch. In de dichte dennenbossen hier zoeken we naar de endemische Crested Tit Warbler, Chinese Fulvetta en met geluk vinden we hier ook de Sichuan Jay. Vervolgens staat een lange indrukwekkende rit naar het schitterende park Jiuzaigou op het programma waar vooral de Rufous-headed Robin een belangrijke soort is. ’s Nachts gaan we hier ook op zoek naar de Pere David’s of Sichuan Wood Owl.

Op weg terug naar Chengdu stoppen we in Pingwu waar we de volgende ochtend in het park vogelen. Vervolgens rijden we naar Chengdu en vliegen we terug naar Amsterdam waarbij we hopelijk terugkijken op een schitterende reis en een unieke vogelbestemming.

Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.