Gegarandeerd vertrek


Reisschema

Dag 1Akureyri
Dag 2Op zee
Dag 3Volquart Boons kust
Dag 4Kaap Hofmann Halvø
Dag 5Sydkap
Dag 6Ittoqqortoormiit
Dag 7Op zee
Dag 8Akureyri

Inbegrepen

Alle overnachtingen aan boord, alle maaltijden incl. koffie, thee en snacks, alle landingen en zodiac cruises en het gebruik van laarzen

Niet inbegrepen

Vlucht, (alcoholische) drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard. Boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking.

Prijs

Vierpersoonshut
EUR 3700,-

Driepersoonshut
EUR 4600,-

Tweepersoonshut deluxe
EUR 6100,-

Tweepersoonshut patrijspoort
EUR 5300,-

Tweepersoonshut raam
EUR 5700,-

Superior hut
EUR 6900,-

Reisbegeleiding

Engelstalige expeditieleider

Aantal deelnemers

Minimaal 1, geen maximum aantal deelnemers zolang er plaats aan boord is

Accommodatie

diverse huttypes met eigen toilet en badkamer

Zwaarte reis

Een gemiddelde conditie is voldoende. Lichte wandelingen aan land

Klimaat

Houd rekening met lage temperaturen die in combinatie met de wind lage gevoelstemperaturen zal geven. Poolkleding is daarom vereist.

Oost-Groenland-Scoresby Sund-Noorderlicht

Duur:9 dagen
Vertrek:17-09-2019
Prijs: vanaf EUR 3700,-
Reisleider:Engelstalige expeditieleider
Code: C1940

Dit is een reis naar het grootste fjord-systeem van de wereld, de Scoresby Sund, in Oost-Groenland. In deze tijd van het jaar hebben we een grote kans hier het schitterende noorderlicht, het Aurora Borealis te kunnen aanschouwen. Al snel steken we de poolcirkel over en varen verder noordwaarts, waarbij we mogelijk de eerste walvissen zullen ontmoeten. Terwijl we in de avond bij Kap Brewster de oostkust van Groenland zullen benaderen kunnen we mogelijk ook al de eerste ijsbergen zien.

Dag 1: Inscheping in Akureyri
In de ochtend vertrekken we voor een 6 uur durende transfer per bus vanuit Reykjavik (Hotel Reykjavík Centrum, Adalstraeti 16) naar het schip in Akureyri, waar we in de namiddag aankomen. In de vroege avond vertrekt het schip richting de Danmark Strait en Groenland.

Dag 2: We varen noordwaarts, over de Danmark Strait
We kunnen onderweg veel zeevogels observeren; stormvogels, Drieteen meeuwen, Jan-van-genten en groepen zeekoeten. Vandaag al steken we de Noordpoolcirkel over en mogelijk zien we onderweg walvissen. In de avond kunnen we mogelijk al de eerste ijsbergen zien verschijnen, terwijl we de oostkust van Groenland bij Kap Brewster naderen

Dag 3: Vandaag bereiken we Scoresby Sund, het grootste fjord systeem van de wereld
In de ochtend varen we langs de gerafelde en vergletsjerde Volquart Boons Kyst. Hier maken we mogelijk een zodiaccruise langs de gletsjers en een eerste landing in de buurt van de Måne gletsjer. Later gaan we aan land gaan op het eiland Danmarks Ø, waar we de restanten van een Inuit-nederzetting vinden die zo’n 200 jaar geleden verlaten werd. De cirkelvormige ‘tentringen’ van stenen geven aan waar de zomerhuizen zich bevonden. De restanten van de winterhuizen vinden we in de buurt. De restanten zijn goed bewaard gebleven waardoor de ingangen en ook de ‘beer-bestendige’ opslagplaatsen nog goed herkenbaar zijn. Er zijn hier ook een aantal graven. 'S Avonds varen we door de met prachtige ijsbergen bezaaide fjorden westwaarts, dieper de Scoresby Sund in.

Dag 4: We gaan aan land bij Kaap Hofmann Halvø
We gaan aan land bij Kap Hofmann Halvø, een gebied waar we op ontmoetingen met Muskusossen mogen rekenen. We spotten hier mogelijk ook Sneeuwhoenders en IJsduikers. Het landschap is hier bijzonder mooi, vooral tijdens de herfst wanneer de Dwergwilg en Dwergberk van kleur veranderen. Noorse bosbessen en Blauwe bessen voegen hun eigen kleur toe - de bessen zijn nog lekker ook! In de loop van de avond varen we door de fjord richting Scoresby Land, waarbij we kunnen genieten van het contrast tussen de warme herfstkleuren van de vegetatie aan land met op de achtergrond de gigantische donkere bergen, en het koele blauw van de ijsbergen.

Dag 5: Nordvestfjord 
In Nordvestfjord in Scoresby Land kunnen we gigantische ijsbergen zien, sommige meer dan 100 meter hoog. De meeste van deze ijsbergen zijn vastgelopen aan de bodem omdat de fjord hier maar ongeveer 400 meter diep is. We gaan aan land bij Sydkap om de overblijfselen van de winterhuizen uit de Thule-cultuur te bekijken. Bijna 20 mensen leefden in deze kleine huisjes, jagend op Groenlandse walvissen, waarvan ze de beenderen gebruikten om de huizen te bouwen.

Dag 6: Ittoqqortoormiit
In de namiddag bezoeken we Ittoqqortoormiit, de grootste nederzetting van Scoresby SundIn de ochtend gaan we aan land bij een lagune aan de zuidkust van Jameson Land, een gebied met steltlopers en ganzen die zich verzamelen voor de najaarstrek. Hier is het landschap zacht glooiend. Muskusossen en Gekraagde lemmingen overleven er op de magere vegetatie. In de namiddag bezoeken we Ittoqqortoormiit, de grootste nederzetting van Scoresby Sund, met ongeveer 400 inwoners. Er is een postkantoor annex winkeltje waarvandaan ansichtkaarten gestuurd kunnen worden en we kunnen een rondwandeling maken door het dorp waar sledehonden te zien zijn en vaak ook drogende huiden van zeehonden, Muskusossen en IJsberen. In de namiddag vertrekken we weer zuidwaarts maar kunnen we nog lang genieten van het prachtige landschap van de Blosseville-kust.

Dag 7: Op zee
We brengen de hele dag door op zee en er zijn mooie gelegenheden om grote walvissen en migrerende zeevogels te zien, ‘s nachts is mogelijk ook het fantastische spektakel van het Aurora Borealis (het noorderlicht) te zien.

Dag 8: Ontscheping in Akureyri
In de ochtend arriveren we in Akureyri en worden we weer per gecharterde bus in ongeveer 6 uur overgebracht naar Reykjavík (Hotel Reykjavík Centrum, Adalstraeti 16 in Reykjavik).

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.