Reisschema

Dag 1Amsterdam - Ho Chi Minh stad
Dag 2 Ho Chi Minh stad - Cat Tien NP
Dag 3 Cat Tien NP
Dag 4 Cat Tien NP
Dag 5 Cat Tien NP
Dag 6 Cat Tien NP - Di Linh
Dag 7 Di Linh - Dalat
Dag 8 Dalat
Dag 9 Dalat
Dag 10 Dalat
Dag 11 Dalat - Ho Chi Minh stad - Amsterdam

Inbegrepen

Vlucht, luchthavenbelasting, alle overnachtingen, alle maaltijden, vervoer ter plaatse, entrees van de nationale parken, lokale gidsen, Nederlandse reisbegeleiding

Niet inbegrepen

Drank, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.

Extra

Toeslag eenpersoonskamer EUR 250,- Informeer naar de mogelijkheden voor een verlenging.

Prijs

EUR 2995,-

Reisbegeleiding

Eduard Sangster

Aantal deelnemers

Minimaal 6, Maximaal 10

Accommodatie

Hotels en guesthouses met eigen toilet en badkamer

Zwaarte reis

Over het algemeen lichte wandelingen

Klimaat

Warm en vochtig. Over het algemeen tussen de 24 en 31 graden Celsius. Iets koeler in het hogergelegen Dalat. Kans op (korte) regenbuien.

Vietnam

Duur:11 dagen
Vertrek:14-02-2019
Prijs: EUR 2995,-
Reisleider:Eduard Sangster
Code: G19021

In de uiterste zuidoosthoek van het Aziatisch vasteland ligt het langgerekte Vietnam. Het land wordt in het noordwesten begrensd door Laos en in het zuidwesten door Cambodja.  Gedrieën vormen zij Indochina. Tijdens deze nieuwe BirdingBreaks reis zullen we het zuiden en het midden van Vietnam bezoeken. We brengen een bezoek aan het laaglandregenwoud van Cat Tien NP waar we o.a. op zoek gaan naar prachtige pitta’s, spechten en (pauw)fazanten. Ook bezoeken we het hooggelegen Dalat plateau. Door zijn geïsoleerde ligging heeft zich hier een eigen avifauna ontwikkeld en herbergt het zelfs de meeste endemen van het Aziatisch vasteland! Soorten die alleen hier voorkomen zijn Collared en Orange-breasted Laughingthrush, Vietnamese Greenfinch, Black-crowned Fulvetta, Black-hooded Parrotbill en Dalat Shrike-Babbler. Andere soorten met een zeer beperkte verspreiding (vaak verder enkel in Centraal-Annam in Vietnam) zijn o.a. White-cheeked en Black-hooded Laughingthrush, Yellow-billed Nuthatch, Annam Barbet en Vietnamese Cutia.

We beginnen onze reis in Ho Chi Minh City, voorheen bekend als Saigon en met 4,5 miljoen inwoners de grootste stad van Vietnam. Vanaf hier gaan we naar het noordoosten waar we ruim 3 dagen zullen verblijven in de laaglanden van Cat Tien NP. Vanaf het hoofdterrein zullen we dagelijks een (andere) trail lopen. Hier maken we kans op typische soorten als Siamese Fireback, Germain’s Peacock-Pheasant en Grey-faced Tit-Babbler (beiden endemisch voor Indochina). Minder lokaal, maar erg mooi zijn hier soorten als Black-and-red Broadbill, Heart-spotted Woodpecker en Blue-cheeked Bee-eater. In het nationaal park is de tot 1988 als zeer zeldzaam beschouwde Bar-bellied Pitta algemeen en we zullen deze prachtige pitta dan ook bijna zeker te zien krijgen. Met wat meer geluk zien we ook de andere hier voorkomende pitta, de Blue-rumped Pitta, die wat schuwer is. We zullen hier wat meer geluk moeten hebben voor Orange-necked Partridge en Pale-headed Woodpecker. Ook maken we tijdens onze wandelingen kans op maar liefst 3 apensoorten: Black-shanked Douc Langur, Silvered Langur en Buff-cheeked Langur. Tot slot zullen we per jeep tevens het verder gelegen (bos)meer bezoeken waar we ondermeer kans hebben op Lesser Adjutant, Woolly-necked en Painted Stork. In de namiddag bezoeken we de ten westen van het park gelegen graslanden  waar regelmatig Green Peafowl foerageert.

Vervolgens reizen we verder af naar het oostelijk gelegen bekende Dalat, maar maken we een tussenstop in Di Linh. Vanaf hier bezoeken we de bergpas Deo Suoi Lanh. Hier maken we alvast kennis met de typische Dalat specialiteiten, zoals drie van de vier endemische laughingtrushes: Black-hooded, White-cheeked en Orange-breasted. Ook laat de Dalat-endeem Black-crowned Parrotbill zich hier regelmatig zien, alsmede Annam Barbet en de auricularis ondersoort van Golden-throated Barbet (een soort met splitpotentie: Necklaced Barbet). Andere targets die we hier hopen te zien zijn Blue Pitta, Spotted Forktail en Green Cochoa. Hierna reizen we dan toch verder naar het hooggelegen en koele Dalat (1475m); onze uitvalsbasis voor de komende paar dagen. Rondom Dalat liggen drie hotspots voor vogels: Ta Nung Valley in het (zuid)westen, Ho Tuyen Lam in het zuiden en Mt. Lang Bian in het noorden. Onze voornaamste target op de eerste plek is Grey-crowned Crocias. Deze zeer lokale  soort was tot 1939 alleen bekend van een aantal verzamelde exemplaren, maar is in 1994 herontdekt en deze plek is misschien wel de betrouwbaarste locatie. Verder is het hier leuk vogelen met een goede kans op specialiteiten als Indochinese Green Magpie en Orange-breasted Laughingthrush. Op Mt. Lang Bian gaan we op zoek naar Collared Laughingthrush – onze laatste endemische laughingthrush. Een andere endeem die we hier verwachten is Black-crowned Fulvetta. Andere typische soorten zijn Vietnamese Cutia, Black-throated Bush-Tit (de ondersoort bekend als Grey-crowned Tit) en Dalat Shrike-Babbler. In de naaldbossen rondom Ho Tuyen Lam, enkele grote meren ten zuiden van Dalat, gaan we op zoek naar soorten als Slender-billed Oriole, Vietnamese Cutia en Yellow-billed Nuthatch. Het is ook het leefgebied van de meridionalis ondersoort van Red Crossbill – een gewone kruisbek, maar met een enorme grote snavel.

Vanaf Dalat rijden we terug naar Ho Chi Minh stad waar we weer op het vliegtuig naar Amsterdam stappen.

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.