Reisschema

Dag 1Vielsalm
Dag 2Vielsalm
Dag 3Vielsalm
Dag 4Vielsalm

Inbegrepen

Alle overnachtingen, ontbijt en diner.

Niet inbegrepen

Lunch, fooien en uitgaven van persoonlijke aard. Vervoer naar België. In België zelf zal er van een carpoolsysteem gebruik gemaakt worden om naar de locaties te rijden. Boekingskosten bedragen EUR 15,-.

Extra

Toeslag eenpersoonskamer EUR 125,-

Prijs

EUR 495,-

Reisbegeleiding

Michaël Abts

Aantal deelnemers

Minimaal 6, Maximaal 10

Accommodatie

Middenklasse hotel, kamers met eigen toilet en badkamer

Zwaarte reis

Lichte wandelingen

Klimaat

Houd rekening met wisselende weersomstandigheden.

Ardennen in de zomer. EASY BIRDING

Ardennen
Duur:4 dagen
Vertrek:09-06-2018
Prijs: EUR 495,-
Reisleider:Michaël Abts
Code: G18090

Vielsalm is de gemeente van hout, water en steen. Deze heuvelrijke gemeente is gelegen in het uiterste noordoosten van de Belgische provincie Luxemburg en omvat 23 pittoreske dorpjes. Je kan hier eindeloos veel wandelplezier beleven in de uitgestrekte rivierbossen en valleien. Van moerassen in Commanster tot het fascinerende Grand Bois, van veengebied tot steengroeven en bloemrijke weilanden, kortweg verscheidene biotopen met elk een bijzondere biodiversiteit.

In de gemeente Vielsalm vind je tevens het derde hoogste punt van België, namelijk de Baraque de Fraiture op zo’n 651 m hoogte. Het is een onderdeel van de Hoge Ardennen dat ten noorden ligt van de Ourthe. De plaatselijke natuurfanaat en gids Michaël woont in Petit-Thier in de vallei tussen het heuvelland van Mont-le-Soye en Burtonville. De omringende groene zones zoals Grand Bois en het natuurreservaat Grand Fond herbergen een fascinerende soortenrijkdom.

Tijdens dit meerdaags avontuur maken wij vanuit Vielsalm en omliggende regio verschillende natuurwandelingen. Naast vogels is het er ook rijk aan heel wat zeldzame dagvlinders en planten. Onze vierdaagse is dus gericht op een breder gamma aan soortenrijkdom dat zowel voor de waarnemer als fotograaf een boeiend gegeven is. Het luchtruim krijgt in juni vooral kleur door onder andere Rode Wouw, Zwarte Ooievaar en Kleine Barmsijs. Verder zijn de Grauwe Klauwieren druk in de weer met hun pas uitgevlogen kroost en weerklinkt de zang van Braamsluipers en Fluiters. Eveneens is het een rariteit om Appelvink als broedvogel te hebben in de achtertuin. Wel, als de natuur en de seizoenen zijn normale gangetje gaan, kunnen we vanuit Michaël’s achtertuin genieten van juveniele Appelvinken. In de tuin zijn ook enkele fotohutjes aanwezig waaruit de deelnemers fraaie foto's kunnen maken van soorten zoals Appelvink, Braamsluiper en Groenling. Soorten zoals Klapekster, Kramsvogel, Putter, Waterspreeuw en Oehoe maken de trip compleet.

Verder hebben we eveneens oog voor heel wat andere gevleugelde vrienden, namelijk voor tal van zeldzame dagvlinders. Rode Vuurvlinder, Blauwe Vuurvlinder, Groot Geaderd Witje, Ringoogparelmoervlinder en Klaverblauwtje zijn typische schoonheden van de gebieden die we zullen bezoeken. Al dit moois in afwisseling met juweeltjes van planten waaronder Zwartblauwe Rapunzel, Blauwe Monnikskap, Valkruid, Bospaardenstaart, Bosooievaarsbek, Kranssalomonszegel en vele anderen. Het waarnemen van een Hazelworm, Levendbarende Hagedis of Vinpootsalamander is geen uitzondering! Tevens zijn zowel Ringslang, Gladde Slang en Adder aanwezig in de gemeente.
Tijdens dit lange weekend bezoeken we de verscheidene groene parels van de Ardennen en genieten hier van de aanwezige natuurpracht.

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.