Reisschema

Dag 1Drents-Friese Wold
Dag 2 Fochtelooerveen
Dag 3 Dwingelderveld

Inbegrepen

Vervoer in minibus, twee overnachtingen, alle maaltijden (van avondeten op dag 1 tot en met lunch op dag 3)

Niet inbegrepen

Drank, fooien en overige uitgaven van persoonlijke aard. Boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking

Extra

Toeslag eenpersoonskamer EUR 85,-

Prijs

EUR 375,-

Reisbegeleiding

Arjan van Egmond

Aantal deelnemers

Minimaal 5, Maximaal 14

Accommodatie

Middenklasse hotel met eigen toilet en badkamer

Zwaarte reis

Korte wandelingen

Klimaat

Houd rekening met wisselende weersomstandigheden.

Drenthe

Duur:3 dagen
Vertrek:17-05-2019
Prijs: EUR 375,-
Reisleider:Arjan van Egmond
Code: NL1908

Ruwweg ziet de provincie Drenthe er uit als een omgekeerd bord; het midden is relatief hoog en de randen liggen lager. Het grootste deel van de provincie bevindt zich op het Drents Plateau. Dit gebied ligt voornamelijk tussen de 10 en 20 meter boven NAP. Het landschap wordt vooral gevormd door akkers, veengebieden, zandgronden en kanalen. Er zijn verschillende Nationale parken te vinden die we tijdens dit weekend zullen bezoeken zoals het Dwingelderveld en het Drents-Friese Wold. Hier gaan we op zoek naar specifieke soorten zoals Kraanvogel, Grauwe Klauwier, Nachtzwaluw, Roodhalsfuut, Wielewaal en Zwarte Specht. Daarnaast maken we ook kans op de bijzondere Slangenarend!

Drents-Friese Wold
Na de Hoge Veluwe is het Drents-Friese Wold het grootste aaneengesloten bosgebied van ons land. Maar dit nationale park is meer dan bos alleen. In het Drents-Friese Wold dwaal je van zandverstuiving naar vennetje, van heide naar moeras. We maken hier kans op leuke vogelsoorten als Raaf, Wespendief en Zwarte Specht.

Fochtelooerveen
Het Fochtelooerveen is bij vogelaars vooral bekend als broedlocatie voor de Kraanvogel. Sinds 2001 broeden er jaarlijks enkele paartjes Kraanvogels in het veengebied. In dit gebied maken we ook kans op de spectaculaire Slangenarend! Dat is niet voor niets, in het Fochtelooerveen komen drie soorten slangen voor: de Gladde Slang, de Ringslang en de Adder.

Dwingelderveld
Het Dwingelderveld is het grootste natte heidegebied in West-Europa. Eén van de bijzondere charmes van het Dwingelderveld is het grote aantal vennen: ruim veertig. In deze vennen broeden soorten als Roodhalsfuut en Geoorde Fuut. In het heidegebied  broeden daarnaast vogels als Grauwe Klauwier, Paapje en Wielewaal. In de schemering gaan we hier op zoek naar de Nachtzwaluw en maken we ook kans op een roepende Kwartel.

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.