Gegarandeerd vertrek, nog 3 plaatsen beschikbaar


Reisschema

Dag 1Amsterdam - Banjul - Kotu
Dag 2Kotu (omgeving accommodatie)
Dag 3Kotu (Abuko en Tanji)
Dag 4Kotu (Brufut en Pirang)
Dag 5Kotu (omgeving)
Dag 6Kotu (omgeving)
Dag 7Kotu (omgeving)
Dag 8Kotu (omgeving)
Dag 9Kotu (omgeving)
Dag 10Kotu - Tendaba
Dag 11Tendaba - Georgetown
Dag 12 Georgetown
Dag 13Georgetown - Tendaba
Dag 14Tendaba
Dag 15Tendaba - Kotu - Banjul - Amsterdam

Inbegrepen

Vlucht, luchthavenbelasting, alle overnachtingen, alle maaltijden, vervoer ter plaatse, entrees van de nationale parken, lokale gidsen, Nederlandse reisbegeleiding

Niet inbegrepen

Vertrekbelasting (c EUR 20,-), drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard

Extra

Toeslag eenpersoonskamer EUR 295,-

Prijs

EUR 2495,-

Reisbegeleiding

Harvey van Diek

Aantal deelnemers

Minimaal 6, Maximaal 10

Accommodatie

Hotel met eigen toilet en badkamer. In het binnenland eenvoudige accommodatie, soms met gedeelde faciliteiten

Zwaarte reis

Over het algemeen lichte wandelingen

Klimaat

Over het algemeen warm en zonnig met temperaturen tussen 25 en 35 graden Celsius

Gambia FOTOREIS

Reisroute Gambia
Duur:15 dagen
Vertrek:07-01-2019
Prijs: EUR 2495,-
Reisleider:Harvey van Diek
Code: F1901

Gambia is een klein land met een oppervlakte van niet meer dan 11.000 km² en is, afgezien van een smalle kuststrook, geheel omgeven door Senegal. De Gambia rivier doorsnijdt het land in tweeën en mondt uit in zee bij de hoofdstad Banjul. Het land meet 330 km van oost naar west maar is slechts 25-30 km breed en ligt geheel onder de 100m boven zeeniveau. Gambia is voor vogelaars en fotografen uit Europa de dichtstbijzijnde tropische bestemming en heeft vele bijzondere fotografiemogelijkheden. 

Het zijn echter niet alleen Afrikaanse vogels die we hier kunnen fotograferen. De ligging net onder de Sahara maakt dat vele Europese soorten er overwinteren, van reigerachtigen en steltlopers tot roofvogels en zangvogels. Daarbij komt dat Gambia een buitengewoon vriendelijke bevolking kent en bovendien een politiek stabiel land is met een goede toeristische infrastructuur. En last but not least, de vogels zijn er massaal aanwezig en zijn goed te benaderen! Niet minder dan 660 soorten zijn er gezien en dat is gezien de oppervlakte van het land een enorme hoeveelheid.

Highlights van deze reis:

  • Boottocht door de mangrove voor Krokodilwachter en African Finfoot
  • Bezoek aan het binnenland voor de prachtige Bijeneters zoals de Northern Carmine Bee-eater
  • Veel kleurrijke en tamme vogelsoorten fraai te fotograferen!
  • Europese zangvogels in hun overwinteringsgebied

De reis begint met een vlucht naar Banjul en aansluitende transfer naar ons hotel. Van daaruit maken we uitstapjes naar de vele interessante vogel- en natuurgebieden die in de omgeving liggen. In de directe omgeving van het hotel kunnen wel al enkele typische West-Afrikaanse soorten zien zoals de schitterende Blue-bellied Roller maar ook White en Snowy-crowned Robin-Chat. We brengen een bezoek aan het Abuko Nature Reserve, een klein stuk tropisch regenwoud niet ver van ons hotel. De soorten die we hier kunnen zien zijn onder andere Violet en Green Turaco, Little Greenbul, Common Wattle-Eye, Pygmy Kingfisher en verschillende soorten vliegenvangers. De kustgebieden bij Tanji leveren ons een verscheidenheid aan steltlopers op met daarbij Grijskopmeeuwen en Koningssterns. Andere interessante gebieden in de buurt zijn ondermeer het Brufut Woodland en de Pirang Ponds.

Eén van de hoogtepunten zal een 6-daags bezoek zijn aan de diepe binnenlanden van het land. We bezoeken Tendaba Camp en Georgetown en gaan hier op zoek naar enkele specialiteiten. Denk hierbij aan de haast mythische Krokodilwachter -een bijzondere steltlopersoort- en lastig te lokaliseren soorten als White-backed Night-Heron en African Finfoot. We varen met bootjes door de mangrovebossen van de Gambia rivier wat de kansen op mooie foto's alleen nog maar vergroot. De savanneachtige vegetatie hier is eveneens zeer rijk aan vogels. We maken kans op de enorme Abyssinian Ground Hornbill maar ook op Bronze-winged Courser, Swallow-tailed en Northern Carmine Bee-eater en zangvogels als de fraaie White-crested Helmet-shrike, Brown-rumped Bunting, Westelijke Bergfluiter en Orpheusspotvogel. Het zal echter slechts een fractie blijken van de soortenrijkdom die we hier aantreffen! Na 2 weken lang de Gambiaanse vogels en cultuur verkend én gefotografeerd te hebben vertrekken we weer richting Nederland.

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.