Reisschema

Dag 1Amsterdam - Delhi
Dag 2Delhi - Guwahati - Nameri
Dag 3Nameri
Dag 4Nameri - Dirang
Dag 5Dirang
Dag 6Dirang
Dag 7Dirang - Lama Camp
Dag 8Lama Camp
Dag 9Lama Camp - Bonpu
Dag 10Bonpu
Dag 11Bonpu
Dag 12Bonpu
Dag 13Bonpu - Kaziranga
Dag 14Kaziranga
Dag 15Kaziranga
Dag 16Kaziranga - Guwahati - Delhi - Amsterdam
Dag 17aankomst Amsterdam

Inbegrepen

Vlucht, luchthavenbelasting, alle overnachtingen, alle maaltijden, entrees van de nationale parken, vervoer ter plaatse, jeepsafari’s, lokale gidsen

Niet inbegrepen

Visum, drank, fooien, gebruik camera of video in nationale parken, uitgaven van persoonlijke aard

Extra

Toeslag eenpersoonskamer EUR 450,-

Prijs

EUR 3995,-

Reisbegeleiding

Nederlandstalige reisleider

Aantal deelnemers

Minimaal 6, Maximaal 12

Accommodatie

Trekkerstenten (Eagle’s Nest), luxe tentenkamp (Nameri) en hotel (Kaziranga)

Zwaarte reis

Lichte wandelingen

Klimaat

In de laaggelegen delen (Nameri en Kazirange) rond de 25 graden Celsius. Avonden en nachten koel. In de bergen (Eaglenest) beduidend koeler met kans op nachtvorst

Noordoost-India - Eaglenest en Kaziranga

NO India
Duur:17 dagen
Vertrek:27-02-2019
Prijs: EUR 3995,-
Reisleider:Nederlandstalige reisleider
Code: G19016

Deze reis naar het relatief onbekende noordoosten van India heeft meer het karakter van een expeditie! We doen een 8-daagse trek door het prachtige Eagle’s Nest Wildlife Sanctuary gelegen in de  bergen van Arunachal Pradesh in het noordoosten van India. Eagle’s Nest is de enige plek voor de recent ontdekte Bugun Liocichla met een geschatte wereldpopulatie van 14 individuen. Verder zitten hier aansprekende soorten als Rufous-necked Hornbill, Beautiful Nuthatch, Himalayan Cutia, Fire-tailed Myzornis en vele soorten laughingthrushes, babblers en wren-babblers. De bergbossen in Eagle’s Nest zijn langs de gehele route van ca. 50 kilometer nog volledig intact. Daarnaast worden de nationale parken Nameri en Kaziranga bezocht, beiden gelegen in Assam. Nameri is bekend om de populatie White-winged Ducks. Langs de Giabhoralirivier overwinteren Ibisbills en Long-billed Plovers. Kaziranga is hét park in India voor de Greater One-horned Rhinoceros (talrijk!) maar herbergt tevens gezonde populaties van Spot-billed Pelican en Lesser en Greater Adjutant.

Onze reis begint met een vlucht naar Guwahati waarna we naar Nameri rijden voor een overnachting in Eco Camp. Asian Barred Owlet is hier algemeen. De volgende dag rijden we naar Eagle’s Nest Wildlife Sanctuary en hebben we een eerste overnachting in Lama Camp, gelegen op ca. 2350 m hoogte. De komende 7 nachten wordt overnacht in tenten in de verschillende kampen. Er is hier geen bewoning. Een safarikok bereidt de maaltijden en al het eten en drinken wordt meegenomen door de organisatie. Met name in Lama Camp (het hoogst gelegen kamp)  kunnen de nachten koel zijn. Eagle’s Nest wordt doorsneden door een goed berijdbare onverharde weg. Er kan dus deels gelopen en deels gereden worden. Het is broedtijd in het gebied, veel soorten zijn territoriaal en dus actief aan het zingen. Via de lager gelegen kampen Bompu (1940 m), Sessni (1200 m) en Khellong (800 m) gaan we op zoek naar de karakteristieke soorten van het gebied. Speciale aandacht is er voor de vele regio-endemen zoals Bugun Liocichla, Beautiful Nuthatch en de vele soorten laughingthrushes, babblers en wren-babblers.

Na Eagle’s Nest bezoeken we het laag gelegen Nameri waar de prachtige Giabhoralirivier doorheen meandert. Met voetsafari’s gaan we het gebied verkennen en zijn dan met name op zoek naar White-winged Duck. Het gebied is echter ook rijk aan zangvogels. Optioneel kan hier een raftingtocht over de rivier worden gemaakt met kans op Witbandzeearend en Ibisbill. We vervolgen onze reis naar Kaziranga, het park in India voor de Greater One-horned Rhinoceros. Er is hier ook kans op tijger. Met jeepsafari’s gaan we het park verkennen. Met meer dan 478 waargenomen soorten is het tevens rijk aan vogels. Specifieke soorten zijn hier Swamp Francolin, Slender-billed Babbler, Black-breasted Parrotbill maar ook Spot-billed Pelican en Lesser en Greater Adjutant. Na Kaziranga rijden we via de lokale vuilstort (Greater Adjutant!) terug naar Guwahati voor de vlucht terug naar Amsterdam.

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.