Gegarandeerd vertrek!


Reisschema

Dag 1Amsterdam - Paramaribo
Dag 2 Peperpot - Savanne
Dag 3Savanne - Klein Saramacca
Dag 4Klein Saramacca
Dag 5Klein Saramacca - Brownsberg
Dag 6Brownsberg
Dag 7Brownsberg
Dag 8Brownsberg - Paramaribo
Dag 9 Paramaribo - Palumeu
Dag 10Palumeu
Dag 11Palumeu
Dag 12Palumeu - Paramaribo
Dag 13 Nickerie/ Bigi Pan
Dag 14 Bigi pan - Paramaribo
Dag 15 Paramaribo - Amsterdam
Dag 16 aankomst Amsterdam

Inbegrepen

Vlucht, luchthavenbelasting, alle overnachtingen, alle maaltijden uitgezonderd in Paramaribo, vervoer ter plaatse, binnenlandse vluchten, entrees van de nationale parken, lokale gids, Nederlandse reisbegeleiding

Niet inbegrepen

Drank, enkele maaltijden in Paramaribo, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.

Extra

Toeslag eenpersoonskamer EUR 395,-

Prijs

EUR 4195,-

Reisbegeleiding

Klaas de Jong

Aantal deelnemers

Minimaal 6, Maximaal 10

Accommodatie

Hotels en lodges met eigen toilet en badkamer, in het binnenland eenvoudige onderkomens

Zwaarte reis

Over het algemeen lichte wandelingen. Sommige wandelingen kunnen zwaar aan doen door de temperatuur en vochtigheid

Klimaat

Tropisch. Houd rekening met warme en vochtige omstandigheden en kans op regen

Suriname

Suriname
Duur:16 dagen
Vertrek:31-01-2019
Prijs: EUR 4195,-
Reisleider:Klaas de Jong
Code: G19007

Suriname is ongeveer vijf keer zo groot als Nederland maar heeft slechts een half miljoen inwoners. Veel Surinamers wonen in de omgeving van Paramaribo, een stad met nog veel Nederlandse koloniale invloeden en historische panden. Het binnenland van Suriname is nog bijna geheel bedekt met primair regenwoud en herbergt op een relatief klein oppervlak een grote diversiteit aan biotopen. In Suriname zijn ruim 700 vogelsoorten vastgesteld. Ondanks deze vogelrijkdom is het land gek genoeg nog een vrij onbekende bestemming voor vogelreizen en natuurreizen. We gaan op zoek naar de schitterende en eigenaardige Guianan Cock-of-the-Rock maar ook specialiteiten als Capuchinbird, Arrowhead Piculet en Blood-colored Woodpecker.

Highlights van deze reis:
- Ga mee met de beste vogelgids van Suriname op deze onvergetelijke reis!
- Ontdek het ongerepte binnenland met prachtige soorten als Guianan Cock-of-the-Rock en Capuchinbird
- Vogel mee in het buitengewoon vogelrijke savannegebied langs de kust

Na aankomst in Paramaribo rijden we direct naar Peperpot, een verlaten koffieplantage waar de vogels zich tegoed doen aan de koffiebessen. Deze plek wordt wel eens gekscherend de honderd meter vogelplek genoemd, omdat men na twee uur vogelen pas honderd meter had gelopen. Deze plantage is de beste plek voor Ashy-headed Greenlet, Blood-colored Woodpecker en Arrowhead Piculet. Terwijl Green Ibis en Slender-billed Kite over ons heen vliegen, luisteren we naar de zang van de Cinnamon Attila, Blackish Antbird en Spotted Puffbird. 

Vervolgens verlaten we de kust en rijden we naar Klein Saramacca (ook wel Fredberg genoemd), gelegen in het binnenland van Suriname. Dit is dé plek voor één van de doelsoorten van onze reis: Guianan Cock-of-the-Rock. Maar dat niet alleen, onze accommodatie ligt in schitterend bebost gebied en bij een klein riviertje waar we kans maken op papegaaien, toekans, antbirds, spechten en nog veel meer! 

Het volgende doel van onze vogelreis is Brownsberg waar we twee volle dagen zullen vogelen. Brownsberg is een plateau op een hoogte tussen de 450 en 500 meter boven zeeniveau. Het gebied is uitgesleten door de rivieren, waarin door de mijnbouwactiviteit diverse mooie watervallen zijn ontstaan. Het plateau en de hellingen in dit gebied zijn nog bedekt met regenwoud en vanaf sommige uitkijkpunten hebben we een zeer fraai overzicht over deze unieke begroeiing. Het mooiste uitzicht biedt de Mazaronitop, gelegen op zo’n tien minuten wandelen van onze lodge. Hier maken we tevens kans op vogelsoorten als Blood-red Tanager, Tropical Parula en Blue-backed Tanager. Er zijn goede wegen in dit gebied aanwezig vanwaar we een mooi overzicht hebben over de boomtoppen. Daarin houden zich vaak veel vogels op. Hier horen we de mooie zang van de Musician Wren en speuren we naar vele soorten antbirds, Guianan Red Cotinga, Red-and-black Grosbeak, Ringed Woodpecker, Collared en Black-tailed Trogon en White-throated en White-fronted Manakins.

Het park is zonder twijfel de beste plek om de Grey-winged Trumpeters te zien te krijgen. Afhankelijk van de aanwezigheid van rijpe vruchten of bloemen van de Pommerak en de Walaba bomen vinden we Guianan Toucanets and Green Araçari’s, alsmede maarliefst tien soorten kolibries. Deze vogels kunnen hier van zeer nabij worden waargenomen met af en toe zelfs een Ornate Hawk-eagle! 

We reizen vervolgens via Paramaribo naar Palumeu waar we de volgende 3 dagen verblijven. In dit prachtige beboste gebied gaan we op zoek naar schitterende specialiteiten van het regenwoud zoals Crimson Fruitcrow, Blue-and-yellow- , Scarlet- en Red-and-green Macaws, White Hawk en Black Hawk-Eagle, Red-throated Caracaras, Black Caracara, Bat Falcon, Painted en Golden-winged Parakeets, Blue-headed en Black-headed Parrots, schitterende Red-fan Parrots, Mealy Parrot, Black-necked Aracari, Spangled en de onvoorstelbare Pompadour Cotinga, Turquoise Tanager, Green Oropendola en Moriche Oriole. Er is zelfs kans op Harpy Eagle! We hopen een stroom  legermieren tegen te komen want dat zijn de plekken waar je de bijzondere White-plumed en Rufous-throated Antbirds tegen kunt komen. Met name bij de mieren kunnen de  vogels verrassend tam zijn. Vanuit de boot speuren we naar Cocoi en Capped Heron, Green Ibis en Ladder-tailed Nightjar maar ook Collared Plover. In de directe omgeving van de lodge zitten Common Ground Dove, Scaled Pigeon, Guianan en Pied Puffbirds en Black-tailed Tityra.

We sluiten de reis af aan de kust met een bezoek aan enkele waterrijke gebieden voor onder meer Slender-billed Kite, Black-collared Hawks, Rufous Crab Hawk en de intens rode Scarlet Ibis. Steltlopers zullen algemeen zijn met soorten als Semipalmated Plovers, Semipalmated Sandpiper, Willet en Hudsonian Whimbrel.

Dan wordt het tijd om afscheid te nemen van het prachtige Suriname en vanaf Paramaribo terug te vliegen naar Amsterdam. 

Reisverslagen Reisverslagen - Birdingbreaks individuele en groepsreizen

Reisverslag Suriname

Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.