Gegarandeerd vertrek! Volgeboekt!


Reisschema

Dag 1Amsterdam - Tbilisi
Dag 2 Tbilisi - Kazbegi
Dag 3 Kazbegi
Dag 4 Kazbegi - Batumi
Dag 5 Batumi
Dag 6 Batumi
Dag 7 Batumi
Dag 8 Batumi
Dag 9 Batumi - Amsterdam

Inbegrepen

Vlucht, luchthavenbelasting, alle overnachtingen in homestays en hotels, alle maaltijden, vervoer ter plaatse en lokale gids

Niet inbegrepen

Drank, fooien en uitgaven van persoonlijke aard. Boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking.

Extra

Toeslag eenpersoonskamer EUR 245,-. Let op: eenpersoonskamers zijn beperkt beschikbaar

Prijs

EUR 1895,-

Reisbegeleiding

Nederlandstalige reisleider

Aantal deelnemers

Minimaal 4, Maximaal 12

Accommodatie

verblijf bij gastgezin en in hotel

Zwaarte reis

Over het algemeen lichte wandelingen. Stevige klim naar de trektelposten

Klimaat

De dagtemperatuur ligt over het algemeen tussen de 20 en 25 graden Celsius. In de Kaukasus is er kans op sneeuw en lage temperaturen dus houd hier rekening met wisselende weersomstandigheden en temperaturen tussen 0 en 10 graden

Georgiƫ, Batumi - EASY BIRDING

Reisroute Georgie Batumi
Duur:9 dagen
Vertrek:26-04-2019
Prijs: EUR 1895,-
Reisleider:Nederlandstalige reisleider
Code: G19051

Batumi is een plaats in het zuidwesten van Georgië, aan de Zwarte Zeekust. Bij vogelaars geniet het grote bekendheid vanwege de ongekende aantallen roofvogels die hier  doortrekken. Je kunt hier dagen meemaken met 10.000-en doortrekkende roofvogels, een ongekend fenomeen! De vogels vliegen vanuit Afrika langs de smalle strook tussen de kleine Kaukasus en de Zwarte Zee naar de noordelijk gelegen broedgebieden. Vanwege de hoeveelheid vogels was dit ook een bestemming in de vogelaars spelshow 'in de ban van de Condor'. 

Een ideale plek dus om van dit spektakel te genieten maar ook om de roofvogel-herkenning onder de knie te krijgen! Maar niet alleen voor de roofvogels is Batumi een uitermate geschikte bestemming, want ook in de nabijgelegen Chorokhi Delta en het havengebied is het aantal vogels niet te beschrijven. Daarom hebben we ook ruime aandacht voor zangvogels, watervogels en steltlopers. Deze reis is uitermate geschikt voor de beginnende vogelliefhebber, die graag meer leert over het herkennen en gedrag van (roof)vogels. De reis is flexibel van opzet en de dagen kunnen dus ter plekke op basis van het weer en de vogels omgewisseld worden als dat nodig is. 

Daarnaast bezoeken we tijdens deze reis de Kaukasus met kans op soorten als Kaukasisch Berg- en Korhoen, Kaukasische Grote Roodmus, Witkruinroodstaart en Kaukasische Tjiftjaf.  

Highlights van deze reis:

  • Uitermate geschikt voor beginnende vogelaars en natuurliefhebbers!
  • Leer (roof)vogels herkennen en geniet van de ongekende vogeltrek
  • Inclusief specialiteiten van de Kaukasus door een 2-daags bezoek aan Kazbegi
  • Door deelname steunt u het ecotoerisme project in Batumi 

Op de eerste dag vliegen we naar Tbilisi waarna we de volgende dag rijden naar Kazbegi, naar het dorpje Stephantsminda, waarbij we onderweg enkele stops maken. Eén van de stops is de Kaukasus Pas die op 2500 meter hoogte ligt en waar het waarschijnlijk nog wit is van de sneeuw. 

Kazbegi ligt in het Kaukasus-gebergte, vlakbij de top van de Mkinvartsveriberg. Het landschap hier is erg gevarieerd: diepe kloven, snelstromende riviertjes en hoge bergpieken met toppen van meer dan 5000 meter hoog wisselen elkaar af. Dit is de plek waar we de specialiteiten van de Kaukasus kunnen zien. In de omgeving van het hotel gaan we op zoek naar Kaukasisch Berg- en Korhoen, Kaukasische Grote Roodmus, Witkruinroodstaart en Kaukasische Tjiftjaf. Naast deze specialiteiten zijn hier genoeg andere interessante soorten te zien zoals Rotskruiper, Lammergier, Alpenheggemus en Roodvoorhoofdkanarie. Trekvogels zijn er in de vorm van Ortolaan, Scharrelaar en Rode Rotslijster.

Vervolgens rijden we naar Sakhalvasho - nabij Batumi -, het dorpje waar we het grootste gedeelte van de reis zullen verblijven. Enkele dagen zullen helemaal aan de beroemde vogeltrek bij Batumi worden besteed, waarbij we vanaf onze gezellige ‘homestay’ een prima uitzichtpunt zullen hebben om daar af te wachten wat er voorbij komt.  Ook zullen we de twee belangrijkste telposten bezoeken. Hier kan je rekenen op Wespendieven, Zwarte Wouwen en Steppebuizerden, maar ook roofvogels als Slangenarend, Dwergarend, Grauwe-, Bruine- en Steppenkiekendief, Sperwer, Balkansperwer en Boomvalk zijn algemeen. Daarnaast  speuren we naar Kleine Torenvalk, Roodpootvalk en Visarend en maken we ook nog eens kans op echt grote jongens zoals Schreeuwarend, Bastaardarend, Steppearend, en Keizerarend. Hier zullen we zeker een paar dagen zoet mee zijn!

We bezoeken ook de Choroki-delta, een gebied wat eigenlijk al een vogelreis op zich waard is. Het is een riviermonding omgeven door vijvers, poelen, rietvelden en weiden en vormt een briljante stop-over voor alles wat er doortrekt. Hier gaan we op zoek naar specialiteiten zoals Purperkoet, Klein- en Kleinst Waterhoen, Steppevorkstaartplevier, Zwarte Ibis, Ralreiger, Citroenkwikstaart, Roodkeelpieper, Kortteenleeuwerik, Duinpieper, Aziatische Roodborsttapuit, Kaspische en Grote Karekiet en leuke steltlopers als Terekruiter en Breedbekstrandloper. 

Het nationale park Kolkheti is ook zo’n schitterend en waterrijk gebied aan de Zwarte Zeekust, waar we een boottocht maken om te kunnen genieten van de velen baltsende rietvogels, maar ook soorten als Witvleugel- en Witwangstern, Kwak, Woudaap, Armeense Meeuw en Zeearend. Ondertussen houden we natuurlijk ook een oogje in de lucht want overal kunnen immers roofvogels voorbij vliegen! Indien de tijd het toelaat gaan we vogels kijken bij het vlakbij gelegen subtropische Natuurreservaat Mtirala waar o.a. 9 soorten spechten en Turkse Boomklever voorkomen, maar ook veel mooie en endemische planten, vlinders en de endemische Kaukasiche Salamander te vinden zijn. 

De laatste dag staat in het teken van de terugvlucht. Als er tijd is, maken we nog een wandeling over het strand, waarbij de Zwarte Zee kans biedt op het zien van Bruinvissen, dolfijnen, Roodkeelduikers en Yelkouanpijlstormvogels! Na deze laatste ervaring keren we - met genoeg stof voor indrukwekkende (vogel-)verhalen - terug naar Nederland.

 

Batumi Raptor Count

Deze vogelreis vindt plaats in samenwerking met Batumi Raptor Count. Dit project heeft als doel de roofvogeltrek beter in kaart te brengen, de vogels te beschermen, en de lokale jacht uit te bannen, gebaseerd op samenwerking. Een belangrijk onderdeel daarvan is het uitbouwen van het ecotourisme en een alternatieve inkomstenbron die vooral de lokale bevolking ten goede komt. We slapen nabij Batumi daarom bij gastgezinnen en genieten van traditionele maaltijden die door hen verzorgd worden, wat een belangrijke toevoeging is voor het unieke karakter van deze vogelreis. Deze homestay is eenvoudig van opzet maar goed verzorgd en de mensen zijn er erg gastvrij. Een groot deel van de opbrengst van deze reis gaat rechtstreeks naar dit natuurbeschermingsproject!

 

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.