Gegarandeerd vertrek!


Reisschema

Dag 1Amsterdam - Eilat
Dag 2Eilat
Dag 3Eilat
Dag 4Eilat
Dag 5Eilat
Dag 6Eilat
Dag 7Eilat (Nizzana)
Dag 8Eilat
Dag 9Eilat - Dode Zee
Dag 10 Tel Aviv - Amsterdam

Inbegrepen

Vlucht, luchthavenbelasting, alle overnachtingen, maaltijden op basis van halfpension, vervoer ter plaatse

Niet inbegrepen

Drank, lunch (circa EUR 10,- per dag) en uitgaven van persoonlijke aard. Boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking

Extra

Toeslag eenpersoonskamer EUR 350,-

Prijs

EUR 1795,-

Reisbegeleiding

Sander Bot

Aantal deelnemers

Minimaal 6, Maximaal 14

Accommodatie

Middenklasse hotels met eigen toilet en badkamer

Zwaarte reis

Korte wandelingen

Klimaat

Overdag warm zomerweer, avonden en nachten koel

Eilat: paradijs voor trekvogels

Duur:10 dagen
Vertrek:23-03-2019
Prijs: EUR 1795,-
Reisleider:Sander Bot
Code: G19024

Duizenden roofvogels, kans op exotische zeevogels boven de Golf van Eilat en vele doortrekkende zangvogels (met vaak zeldzame soorten) maken de zuidpunt van Israël tot één van de meest aantrekkelijke vogelbestemmingen voor Europese vogelaars. Daarnaast is het natuurlijk leerzaam om soorten die bij ons zeldzaam zijn, zoals Roodkeelpieper, Draaihals, Duinpieper of Citroenkwikstaart, beter te leren kennen.

Highlights van deze reis:
- Beleef ultieme vogeltrek in Eilat!

- Inclusief bezoek aan de Dode Zee

Vaak kun je nabij de accommodatie in Eilat, bijvoorbeeld in kleine parkjes, al veel soorten zien! Denk bijvoorbeeld aan Oostelijke Vale Spotvogel, Rüppels Grasmus en Bruinkeelortolaan. Eilat is dé plaats voor het bekijken van de roofvogeltrek, met name in het voorjaar. Eind maart valt samen met de doortrekpiek van Steppebuizerd en Zwarte Wouw en ochtenden met meer dan 15.000 roofvogels zijn meer regel dan uitzondering. Naast Steppebuizerd en Zwarte Wouw trekken ook Steppearend, Dwergarend, Slangenarend, Aasgier en verschillende soorten kiekendieven mee in de stroom. Op eerdere reizen werden 17 à 18 soorten roofvogels gezien. Eilat en omgeving heeft echter nog meer te bieden. We maken kans op Witoogmeeuwen en verschillende soorten sterns en reigers langs de kust van Eilat. 

Even ten noorden van Eilat ligt een vogelringstation waar in onze reisperiode actief zal worden gevangen. We zullen dit ringstation ook proberen te bezoeken. Circa 20 kilometer ten noorden van Eilat liggen waterreservoirs met Europese Flamingo's, eenden en steltlopers. Omdat we met onze minibus dicht langs de reservoirs kunnen rijden, zijn er goede mogelijkheden om te fotograferen. Naast de doortrekkers gaan we natuurlijk ook op zoek naar de plaatselijke broedvogels. Arabische Buulbuul, Kleine Groene Bijeneter, Palestijnse Honingzuiger en Huiskraai zijn algemeen in en om Eilat. In de heuvels aan de westkant van Eilat gaan we op zoek naar Arabische Woestijnpatrijs, Witkruintapuit en overwinterende Cyprusgrasmus. Enkele tientallen kilometers boven Eilat vinden we nog restanten van ongerept woestijnlandschap met onder andere Woestijnleeuwerik, Rosse Woestijnleeuwerik en Witbandleeuwerik. Op dag 6 (de dag kan wijzigen) brengen we een bezoek aan Nizzana, gelegen in de Negev woestijn. Nizzana is de beste plek in Israel voor het zien van Oostelijke Kraagtrap. Daarnaast herbergt dit gebied veel soorten die in de omgeving van Eilat niet of zelden te zien zijn zoals Renvogel, Sahelzandhoen, Aziatische Steenpatrijs en Rouwtapuit. We hebben hier de hele dag om te vogelen, waarbij een bezoek aan het graf van Ben Gurion en wadi Ein Avdat op het programma staan. Deze laatste wadi is beroemd vanwege een broedpaar Havikarend, die nog geen jaar verstek heeft laten gaan. We gaan hier ook op zoek naar Maquiszanger.

Vervolgens rijden we naar de Dode Zee, een absoluut hoogtepunt (of eigenlijk dieptepunt - met meer dan 300m onder zeeniveau) op deze reis. Er is niet alleen kans op allerlei extra soorten, de Dode Zee ademt ook geschiedenis en is gelegen in een adembenemende setting. Uiteraard is er ook gelegenheid om in de Dode Zee te zwemmen, hoewel het meer als dobberen aan zal voelen. Vervolgens rijden we terug naar Tel Aviv en vliegen we weer terug naar Amsterdam.

Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.