Reisschema

Dag 1Eindhoven - Boedapest - Hortobágy
Dag 2Hortobágy
Dag 3Hortobágy
Dag 4Hortobágy
Dag 5Hortobágy
Dag 6Hortobágy
Dag 7Hortobágy - Boedapest - Eindhoven

Inbegrepen

Vlucht, luchthavenbelasting, alle overnachtingen, alle maaltijden, vervoer ter plaatse

Niet inbegrepen

Drank, tips en uitgaven van persoonlijke aard. De boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking.

Extra

Toeslag eenpersoonskamer EUR 295,-.

Prijs

EUR 1895,-

Reisbegeleiding

Nederlandstalige reisleider

Aantal deelnemers

Minimaal 6, Maximaal 8

Accommodatie

Middenklasse hotel met eigen toilet en badkamer

Zwaarte reis

Over het algemeen lichte wandelingen

Klimaat

Over het algemeen zonnig en temperatuur tussen de 23 en 28 graden Celsius.

Hongarije, fotograferen vanuit hutten

Reisroute Hongarije Fotografie vanuit hutten
Duur:7 dagen
Vertrek:13-05-2019
Prijs: EUR 1895,-
Reisleider:Nederlandstalige reisleider
Code: F1920

Unieke fotografiereis naar Hongarije! Fotograferen van bos- en moerasvogels vanuit hutten in de steppen van Hongarije. Deze fotoreis vindt plaats in het beroemde Nationaal Park Hortobágy. De reis vindt plaats in de beste periode van het jaar zodat u maximaal gebruik kunt maken van de uniek gebouwde fotohutten. Deze bevinden zich alle in prachtige natuurgebieden. De periode is zo gekozen dat u een zo breed mogelijke selectie van vogels kunt fotograferen. We maken onder andere kans op moerasvogels als Zwarte Ooievaar, Witoogeend, Witvleugelstern en Ralreiger. Vogels van bossen en meer open landschap zijn Scharrelaar, Hop, Bijeneter, Appelvink, Sperwer, Roodpootvalk en Grauwe Klauwier. De meeste hutten waar we gebruik van maken zijn ontworpen en gebouwd door de wereldberoemde en bekroonde fotograaf Bence Máté. Ze staan garant voor zeer goede fotografiemogelijkheden van schuwe soorten op korte afstand. Een belevenis om nooit te vergeten!

Na aankomst in Boedapest vertrekken we direct naar onze bestemming in het beroemde Nationaal Park Hortobágy. Hier zullen we de komende zes nachten verblijven in een prachtig gelegen accommodatie en het zal onze uitvalbasis zijn voor de bezoeken aan de diverse fotohutten.

Highlight:
- We overnachten op een prachtige locatie aan een zoutwatermeer met uitzicht op het Nationaal Park
- Prachtige fotografiemogelijkheden vanuit schuilhutten ontworpen door Bence Máté (zie voorbeelden in onze fotogallerij)

Het is mogelijk om verschillende hutten dagelijks te gebruiken of om enkele dagen in één bepaalde hut door te brengen. Elke avond zal de indeling van de volgende dag worden doorgenomen waarbij uitgangspunt is dat iedereen dezelfde tijd beschikbaar heeft in elke hut. In onderling overleg kan daar vanaf worden geweken.

Vaste schuilhutten die we onder andere tot onze beschikking hebben zijn:

Dwergaalscholver schuilhut

Behalve voor de Dwergaalscholver is deze hut ook geschikt voor ruime selectie aan moerasvogels als Grote Zilverreiger, Witoogeend en Bruine Kiekendief.

Roodpootvalk boomhut

Gebouwd aan de rand van een kolonie Roodpootvalken is dit de beste plek om deze schitterende valk te fotograferen. Het is een unieke beleving om deze fraaie soort van zo dichtbij te bewonderen. Behalve de Roodpootvalk biedt deze schuilhut ook fotografiekansen voor Hop, Kleine Klapekster en Torenvalk.

Zangvogel drinkstations

In de meer beboste delen van Nationaal park Hortobágy zijn twee schuilhutten ingegraven bij drinkvijvers. De bezoeken aan de verschillende drinkstations verschillen per dag en zijn afhankelijk van het weer. Behalve algemene soorten als Koolmees, Vink, Merel en Appelvink maken we hier kans om vanaf ooghoogte een of meerdere soorten als Zomertortel, Zwarte Specht, Groene Specht, Middelste Bonte Specht, Grauwe Klauwier en Nachtegaal drinkend te fotograferen.

Steltloper schuilhut

De locatie van deze mobiele schuilhut verandert elk jaar, net als de periode waarin de hut in gebruik is. Hij wordt neergezet waar goede foerageermogelijkheden zijn voor steltlopers. We zitten aan het einde van het seizoen van de steltlopertrek maar indien de hut nog operationeel is maken we nog kans op Steltkluut en verschillende soorten reigers en eenden.

Behalve de vaste schuilhutten hebben we ook de beschikking tot mobiele schuiltenten die worden neergezet bij soorten als Grauwe Klauwier, Bijeneter en Scharrelaar. Verder is er de mogelijkheid het gebied te voet te verkennen of vluchtfoto’s van diverse reigersoorten te maken vanaf een uitkijktoren. Door het elke dag intensieve fotograferen op deze bijzondere locatie zal het lijken alsof de tijd omvliegt. Op de laatste ochtend, nadat de laatste foto’s zijn gemaakt, vertrekken we naar Boedapest waar onze vlucht naar Eindhoven op ons wacht. Een unieke fotografie ervaring en vele fraaie foto's rijker!

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.