Boek vóór 15 november en ontvang EUR 150,- vroegboekkorting!


Reisschema

Dag 1Amsterdam - Accra
Dag 2Accra - Shai Hills
Dag 3Kakum National Park
Dag 4Kakum National Park (Antwikwaa)
Dag 5Kakum National Park - Ankasa
Dag 6Ankasa
Dag 7Ankasa - Cape Coast
Dag 8Abiabo (Kakum NP) - Kumasi
Dag 9Kumasi - Mole National Park
Dag 10Mole National Park
Dag 11Mole National Park
Dag 12Mole National Park - Bobiri Forest
Dag 13Bobiri Forest
Dag 14Bobiri Forest - Atewa Range
Dag 15Atewa Range
Dag 16 Atewa Range - Accra - Amsterdam
Dag 17 aankomst Amsterdam

Inbegrepen

Vlucht, luchthavenbelasting, alle overnachtingen, alle maaltijden, vervoer ter plaatse, entrees van de nationale parken, lokale gidsen, Nederlandse reisbegeleiding

Niet inbegrepen

Visum, drank, fooien en uitgaven van persoonlijke aard. Boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking

Extra

Toeslag eenpersoonskamer EUR 350,-

Prijs

EUR 3650,-

Reisbegeleiding

Nederlandstalige reisleider

Aantal deelnemers

Minimaal 6, Maximaal 10

Accommodatie

Hotels en lodges met eigen toilet en badkamer.

Zwaarte reis

Over het algemeen lichte wandelingen, maar door de warmte kunnen deze wat zwaarder aandoen

Klimaat

Over het algemeen warm en zonnig maar ook kans op enkele stevige buien. Temperaturen tussen 25 en 35 graden Celsius.

Ghana

Ghana
Duur:17 dagen
Vertrek:22-02-2019
Prijs: EUR 3650,-
Reisleider:Nederlandstalige reisleider
Code: G19012

Ghana is momenteel één van de beste landen om als vogelaar te bezoeken in westelijk Afrika. Het is niet alleen een politiek stabiel land met een vriendelijke bevolking en een goede infrastructuur, het is ook een land met een  grote variatie in habitats en de daarbij behorende geweldige hoeveelheid en verscheidenheid aan soorten (denk aan Yellow-headed Picathartes!). In het zuiden vinden we wetlands en zoutpannen langs de zogenaamde Gold Coast, het binnenland bestaat uit primair tropisch regenwoud terwijl het noordelijke deel soorten oplevert die geassocieerd worden met het droge Sahellandschap. Het zal dan ook geen verrassing zijn dat we een geweldige lijst met tot de verbeelding sprekende soorten mogen verwachten. Voor velen zal met name de Yellow-headed Picathartes een hoogtepunt zijn, maar we maken ook kans op Krokodilwachter, de schitterende Blue-headed Bee-eater, de bizarre Standard-winged Nightjar en - last but not least - de imposante Pel’s Fishing Owl.

Onze eerste dag vogelen in Ghana zal bestaan uit een bezoek aan het Shai Hills Reserve waar we kennis maken met de eerste soorten. En zoals verwacht zijn dit er meteen een boel! Violet en Green Turaco’s, Rosy en Swallow-tailed Bee-eaters, Blue-bellied en Rufous-crowned Rollers en Yellow-crowned Gonolek zijn slechts een paar van de meer kleurrijke soorten waar we kans op maken. We verlaten na de lunch de stad in westelijke richting om de volgende drie nachten in het Kaukum National Park door te brengen. Nog voor het eerste licht bevinden we ons al op de canopy walkway op een hoogte van ca. 40 meter (!), om zo op tijd te zijn voor de eerste activiteit. De hoeveelheid en variatie aan soorten is teveel om op te noemen! We maken kans op maar liefst 6 soorten neushoornvogels en zoeken naar soorten als Sabine’s Puffback, Sharpe’s Apalis, Golden-backed Weaver, Red-headed en Green-vented Malimbes. We houden de lucht ook in de gaten voor Palm-nut Vulture en Congo Serpent Eagle. Tijdens ons verblijf vogelen we in verschillende delen van het park. We gaan op zoek naar en breed scala aan vogels waarbij verschillende soorten neushoornvogels, bijeneters, vliegenvangers en soorten als White-tailed Alethe, Red-tailed en Grey-headed Bristlebills, Spotted Honeyguide en Forest Francolin onze aandacht volledig opeisen.

Vervolgens staat Ankasa op het programma, een plek waar veel van de specialiteiten van Ghana te vinden zullen zijn. Zo maken we hier kans op African Finfoot, White-bellied, Shining en Chocolate-backed Kingfishers, vier soorten Illadopsis en vijf soorten Greenbuls. We gaan hier ook op zoek naar de zeldzame Nkulengu Rail.

We zetten na Ankasa koers richting de Cape Coast. Hier zal de zeer gezochte Yellow-headed Picathartes op het programma staan. Deze zoeken we in de buurt van een nestlocatie in een afgelegen stuk regenwoud. Het zien van de prehistorisch ogende Picathartes is een onvergetelijk moment en zal zeker tot de hoogtepunten van de reis behoren. Na het ontbijt vertrekken we in noordelijke richting naar het Mole National Park. Onderweg verandert het landschap naar een meer open savanneachtige omgeving. We checken in bij ons schitterend gelegen hotel op een 250m hoog plateau dat het bijna 5000km2 Mole Park overziet. Na het diner gaan we op zoek naar de schitterende en eveneens bizar ogende Standard-winged Nightjar. De komende twee dagen vertrekken we telkens in de vroege ochtend om te voet verschillende delen van het park te verkennen. Lavender en Orange-cheeked Waxbills, Red-throated Bee-eater, Red-billed en Bar-breasted Firefinches, verschillend soorten spechten, sunbirds en francolins houden ons goed bezig. Daarnaast is Mole met name ook een goede plek voor het zien van roofvogels. We hopen hier White-headed, Hooded en White-backed Vultures en African Hawk Eagle, Bateleur, Beaudouins Snake Eagle en Lizzard Buzzard aan onze lijst te kunnen voegen. Zodra de zon wat is gezakt en het wat koeler is geworden gaan we op uilen zoektocht. We hopen op Greyish Eagle, Northern White-faced maar name op de imposante Pel’s Fishing Owl. Daarnaast maken we ook hier weer kans op diverse soorten nachtzwaluwen zoals de Long-tailed, Freckled en wederom de Standard-winged Nightjar.

Na Mole bezoeken we het Bobiri Forest Reserve met wederom een aantal leuke soorten. Zo zoeken we hier naar Swamp Palm Bulbul, Tit Hylia, Afep en Bronze-naped Pigeons en diverse roofvogels zoals de Cassin’s Hawk Eagle, Red-thighed Sparrowhawk en African Cuckoo Hawk.

We sluiten de reis in stijl af bij de Atewa Range waar we op zoek gaan naar de schitterende Blue-headed Bee-eater en natuurlijk wederom een aantal bijzondere nieuwe soorten zoals de Nimba Flycatcher en Lowland Akalat. Vanuit Accra vliegen we vervolgens weer naar Amsterdam waar een einde komt aan deze indrukwekkende reis.
 

Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.