Reisschema

Dag 1Amsterdam - Ahmedabad
Dag 2 Aankomst Ahmedabad - Velavadar
Dag 3Velavadar
Dag 4Velavadar - Gir National Park
Dag 5 Gir National Park
Dag 6Gir National Park - Jamnagar
Dag 7 Jamnagar
Dag 8Jamnagar - Bhuj
Dag 9Bhuj
Dag 10Bhuj
Dag 11Bhuj
Dag 12Bhuj - Little Rann of Kutch
Dag 13Little Ran of Kutch
Dag 14Little Rann of Kutch
Dag 15Little Rann of Kutch - Ahmedabad
Dag 16 Ahmedabad - Amsterdam

Inbegrepen

Vlucht, luchthavenbelasting, alle overnachtingen, alle maaltijden, vervoer ter plaatse, lokale gidsen

Niet inbegrepen

Visum, drank, fooien, entrees van de nationale parken (c EUR 75,- per persoon), gebruik camera in enkele parken, uitgaven van persoonlijke aard. Boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking

Extra

Toeslag eenpersoonskamer EUR 495,-

Prijs

EUR 3495,-

Reisbegeleiding

Jos van den Berg

Aantal deelnemers

Minimaal 6, Maximaal 14

Accommodatie

Hotels en lodges met eigen toilet en badkamer

Zwaarte reis

Lichte wandelingen

Klimaat

Over het algemeen droog en zonnig. Overdag tussen 25 en 30 graden Celsius. Avonden en nachten kunnen koel zijn

India - Gujarat

Reisroute India Gujarat
Duur:16 dagen
Vertrek:04-02-2019
Prijs: EUR 3495,-
Reisleider:Jos van den Berg
Code: G19003

In de meest westelijke hoek van India bevindt zich de provincie Gujarat. Dit vruchtbare stroomgebied in de Indus-vallei herbergt sinds mensenheugenis een rijke beschaving. Daarnaast heeft het een zeer grote diversiteit aan vogels maar ook dieren. De naam Gujarat spreekt bij kenners dan ook tot de verbeelding omdat hier, in het Gir National Park, de enige nog overgebleven populatie Aziatische Leeuwen te vinden is. Tijdens ons bezoek maken we dan ook een grote kans om deze te zien te krijgen. We vogelen in de rijke kustgebieden langs de Gulf of Kutch, mogelijk één van de beste plekken in India voor watervogels en steltlopers. De hoeveelheid en variatie die we hier kunnen verwachten is enorm. De sterk bedreigde Indian Bustard hopen we te vinden in de buurt van Bhuj waar we ook kans maken op de zeldzame Stolickza's Bushchat. Het laatste deel van onze reis besteden we in het gebied met de prachtige naam Little Rann of Kutch. Dit op het eerste gezicht kale onvruchtbare woestijnlandschap is in werkelijkheid van groot belang voor trekvogels als kraanvogels, leeuweriken en zandhoenders. Ook interessant hier is de Indische Wilde Ezel die we hopelijk te zien krijgen.

We vliegen naar Ahmedabad waar we de volgende ochtend aankomen. Vervolgens verplaatsen we ons naar Velavadar waar we onder andere in het Victoria Park en bij Gaurishankar Lake kennis maken met de eerste soorten van India. De volgende dag hebben we de gehele dag om de omgeving van Velavadar te verkennen. Deze plek staat bekend om zijn grote populatie Blackbuck Antelopes, maar ook de Wolf heeft hier nog een gezonde populatie. Uiteraard zijn er ook zeer veel vogels te verwachten en we hopen op soorten als Sirkeer Malkoha, Rufous-tailed en Syke’s Crested Lark en diverse soorten roofvogels zoals Laggar Falcon en White-eyed Buzzard.

Onze volgende bestemming is het Gir National Park. Naast de ruim 300 soorten vogels die in dit bijna 1500 km² grote park voorkomen is het dit keer toch echt een katachtige waar we naar op zoek gaan. Het Gir Forest en National Wildlife Sanctuary is namelijk de enige plek op aarde waar buiten het Afrikaanse continent wilde Leeuwen voorkomen. Tijdens een telling in het voorjaar van 2010 kwam het totaal aantal op 411 exemplaren hetgeen bijna 50% meer is dan vijf jaar ervoor. Naast de Aziatische Leeuw maken we hier ook kans op Luipaard, Sloth Bears en Striped Hyena's. Daarnaast komen hier uiteraard zeer veel vogels voor en maken we kans op diverse soorten gieren, Crested Serpent Eagle, Crested Hawk Eagle, Brown Fish Owl, Tawny-bellied Babbler, Jungle Prinia, Painted Sandgrouse en Rock Bush Quail.

Na een uitgebreid bezoek aan dit park verplaatsen we ons in noordelijke richting naar Jamnagar voor weer een compleet andere habitat: wetlands en kustgebieden. Langs de kustgebieden aan de Gulf of Kutch hopen we onder andere Krabplevieren, Mongoolse en Woestijnplevieren, Terekruiters en andere (voor ons veelal bekende) steltlopers te zien, naast verschillende soorten meeuwen, sterns en eenden.

Van Jamnagar verplaatsen we ons vervolgens naar de omgeving van Bhuj waar we vier nachten verblijven in het natuuronderzoekers camp CEDO (Center for Desert and Ocean). In de omgeving van Bhuj gaan we op zoek naar soorten als Zijdestaart, White-naped Tit, Marshall's Iora, White-browed Bush Chat, Indian Courser, Steenortolaan, White-bellied Minivet, Red-necked Falcon en Black Francolin. In het gebied zitten ook veel Kraanvogels Er is helaas nog maar een kleine kans op de almaar zeldzamer wordende Great Indian Bustard. De zeer rijke avifauna en gevarieerde habitats staan hier echter garant voor elke dag andere gebieden en nieuwe soorten, kortom geweldig vogelen!

We sluiten de reis af met een bezoek aan de Little Rann of Kutch. De zoutmoerassen in dit gebied vormen het laatste toevluchtsoord voor de Indian Wild Ass, oftewel de Indische Wilde Ezel. Rondom de accommodatie is het gelijk al erg leuk vogelen met onder andere soorten als Pied, Common en White-throated Kingfisher die op het terrein te vinden zijn. Tijdens twee volle dagen in het gebied maken we ook kans op MacQueen's Bustard, vele soorten leeuweriken zoals Singing en Indian Bushlark, 1000-en Kortteenleeuweriken, Daurische Klauwier en Bay-backed Shrike, Greater Flamingo's, Indian Courser, Sykes Nightjar, veel verschillende roofvogels en met geluk zelfs Indian Wolf of Desert Fox. Aan het einde van de middag brengen we ook een bezoek aan Nawa Talao waar in deze tijd van het jaar grote groepen Jufferkranen en Kraanvogels zich verzamelen naast soorten als Asian Openbill, Wooly-necked, Black-necked Storks en Witte en Zwarte Ooievaar.

Na de laatste ochtend in de Little Rann of Kutch komen we op de terugweg naar Ahmedabad langs diverse plekken die goed zijn voor gieren die het steeds zwaarder hebben in India. Vanuit Ahmedabad reizen we weer terug naar Amsterdam. 

Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.