Steun Vogelbescherming en reis mee!


Reisschema

Dag 1Amsterdam-Madrid-Trujillo
Dag 2Trujillo (steppevogels)
Dag 3Trujillo (Monfrague National Park)
Dag 4Trujillo (Vegas Altas del Guadiana)
Dag 5Trujillo (Mérida)
Dag 6Trujillo (Arrocampo)
Dag 7Trujillo-Madrid-Amsterdam

Inbegrepen

Vlucht, luchthavenbelasting, alle overnachtingen, maaltijden obv half pension, vervoer ter plaatse

Niet inbegrepen

Drank, lunch, fooien en uitgaven van persoonlijke aard. Boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking

Extra

Toeslag eenpersoonskamer EUR 195,-

Prijs

EUR 1395,-

Reisbegeleiding

Theo Admiraal

Aantal deelnemers

Minimaal 6, Maximaal 14

Accommodatie

Middenklasse hotel met eigen toilet en badkamer

Zwaarte reis

Over het algemeen korte wandelingen

Klimaat

Wisselend voorjaarsweer met kans op buien. Temperatuur over het algemeen tussen de 15 en 25 graden Celsius

Spanje, Extremadura. Easy Birding met Vogelbescherming!

Extremadura easybirding
Duur:7 dagen
Vertrek:13-04-2019
Prijs: EUR 1395,-
Reisleider:Theo Admiraal
Code: G19036

De Spaanse Extremadura staat bekend om zijn ongekende rijkdom aan vogels. Het is zonder twijfel één van de beste vogelgebieden van Europa. Waar je ook gaat of staat, er zijn altijd wel interessante vogels te zien. Want de regio herbergt niet alleen een grote diversiteit aan vogels, de meeste soorten zijn ook nog eens in grote getale aanwezig. Je kunt hier de herkenning van soorten dus goed oefenen want ze komen regelmatig voorbij. De combinatie van de vele vogels met de gevarieerde landschappen, prima voorzieningen voor vogelaars, een goed wegennet, de historische dorpjes, een fijn hotel, lekker eten en de typisch Spaanse sfeer maken het voor de vogelaar een fijne bestemming! 

Highlights van deze reis:
- Prachtige reis met een schitterende diversiteit aan landschappen, vogels en mooie traditionele plaatsjes!
- Ontspannen vogels kijken via ons Easy Birding concept, gericht op beginnende vogelaars
- U steunt Vogelbescherming!

 

Extremadura dankt zijn faam met name aan de roofvogels, het is een waar bastion voor soorten als Monniks-, Vale en Aasgier, Spaanse Keizerarend, Havikarend, Grijze Wouw, Kleine Torenvalk, Grauwe Kiekendief en Oehoe. De rijkdom aan steppevogels is ook bekend. Tot de verbeelding sprekende soorten als Grote en Kleine trap, Witbuik- en Zwartbuizandhoen en Griel zijn er relatief algemeen. De rotsige bergen zijn het favoriete habitat van Grijze Gors, Blauwe rotslijster, Zwarte tapuit en Rotszwaluw. De uitgestrekte landerijen van Extremadura worden extensief beheerd en hebben daardoor een natuurlijk karakter. Soorten als Blauwe Ekster, Grauwe Gors, Roodborsttapuit, Graszanger, Kuif-, Thekla en Kalanderleeuwerik, Spaanse Mus, Roodkopklauwier en Iberische Klapekster varen daar wel bij. Minder bekend is dat deze regio in het zuidwesten van Spanje ook zeer veel te bieden heeft aan watervogels. De rivieren Taag en Guadiana en verschillende stuwmeren vormen wetlands die aanzienlijke populaties van reigers, eenden, en bijvoorbeeld Purperkoet en Buidelmees herbergen. In de oude, monumentele  dorpen en steden zoals Trujillo broeden ook bijzondere vogels, zoals Kleine Torenvalk, Zwarte Spreeuw, Kerkuil en Europese Kanarie. Maar het zijn meestal de kleurrijke vogels die de show stelen. De Hop is een goede kandidaat daarvoor, want die zie je hier elke dag! Maar ook de Bijeneter en Scharrelaar zijn geliefd!

April is een topmaand om Extremadura te bezoeken. De bloemenpracht is op zijn hoogtepunt, de trappen zijn aan het baltsen, vrijwel alle zomergasten zijn reeds gearriveerd, zelfs laatkomers als Wielewaal, Zomertortel, Westelijke Orpheusgrasmus, Bijeneter en Scharrelaar. Het weer is in april echter nog steeds onvoorspelbaar. Er is kans op regen en koude, maar meestal is het aangenaam, zonnig en redelijk warm in de middag. Echt warm en zonnig weer is tot midden mei niet te garanderen is, maar dan is het vaak meteen te warm.  

Het programma van deze reis is ontworpen met als doelstelling een grote verscheidenheid aan habitats te bezoeken en om zodoende, op ontspannen wijze, zo veel mogelijk vogelsoorten waar te nemen. We zullen korte wandelingen maken door de typische “dehesa”, door uitgestrekte weides en akkers, langs grote en kleine rivieren, stuwmeren, en in laag gebergte en mediterraan bos. Maar vaak is het niet eens nodig om te wandelen. Bij sommige strategische uitkijkpunten hoef je alleen te gaan staan en de vogels komen vanzelf langs, zoals bij de Salto del Gitano in het Nationaal Park Monfragüe! Een andere doelstelling is om zo veel mogelijk van de vogels en de natuur te genieten. We proberen daarom zo min mogelijk kilometers af te leggen met de auto om zo veel mogelijk tijd buiten, in de natuur te zijn.

Een prettige bijkomstigheid van de ligging van Extremadura in het uiterste westen van onze tijdzone is dat de zon wat later op komt, dus geen noodzaak om voor dag en dauw op te staan! Een echte “Easy Birding” reis dus!  Daarnaast is het programma ontworpen om op een ontspannen wijze van de vogels, de natuur en de cultuur te genieten. We gaan niet soorten jagen, niet jakkeren van de ene naar de andere plek om nog een soort te scoren; maar wel de tijd nemen om de meest bijzondere soorten echt te leren (her)kennen, en ook zijn natuurlijk gedrag te obsereveren. Er zal bovendien voldoende tijd zijn voor het diner om even te rusten, op te frissen en om van het gezelschap te genieten onder het genot van een drankje.

Trujillo ligt in het hart van de Extremadura en vormt voor deze reis de perfecte uitvalsbasis. 

Deze bijzondere reis is ontworpen door onze Spanje specialist, Godfried Schreur, die al meer dan 20 jaar in Extremadura woont. 

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.