Gegarandeerd vertrek!


Reisschema

Dag 1Invercargill
Dag 2Port of Bluff
Dag 3The Snares-North East Island
Dag 4Auckland Islands - Enderby Island
Dag 5Auckland Islands – Carnley Harbour
Dag 6Op zee
Dag 7Macquarie Island
Dag 8Macquarie Island
Dag 9Op zee
Dag 10Campbell Island – Perseverance Harbour
Dag 11Op zee
Dag 12Antipodes Islands
Dag 13Bounty Islands
Dag 14Op zee en Pyramid Rock
Dag 15Chatham Islands – Waitangi
Dag 16South East Island en Mangere Islands
Dag 17Op zee
Dag 18Op zee
Dag 19Dunedin

Inbegrepen

Overnachting in een hotel in Invercargill op basis van gedeelde kamer (incl. diner en ontbijt). Transfer van hotel in Invercargill naar het schip, transfer van het schip in Dunedin, alle landingen en Department of Conservation gelden en vergunningen, alle landexpedities zoals deze in de beschrijving staan, alle overnachtingen en maaltijden, post-expedition trip log.

Niet inbegrepen

Internationale vlucht, landing fees (USD 800,- per persoon), drank, fooien en uitgaven van persoonlijke aard. De boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking.

Extra

Let op: de prijzen zijn gebaseerd op een koers van 1 EURO = USD 1,18.

Prijs

Driepersoonshut gedeelde faciliteiten
EUR 9540,-

Tweepersoonshut gedeelde faciliteiten
EUR 10300,-

Superior
EUR 11580,-

Superior plus
EUR 12470,-

Mini suite
EUR 13100,-

Heritage suite
EUR 13990,-

Reisbegeleiding

Laurens Steijn

BirdingBreaks reisleider vanaf 10 deelnemers

Aantal deelnemers

Minimaal 1, geen maximum aantal deelnemers zolang er plaats aan boord is

Accommodatie

Hut met gedeeld toilet en douche. Superior met en suite faciliteiten

Zwaarte reis

Een gemiddelde conditie is vereist in verband met het in- en uitstappen van de zodiacs. Lichte wandelingen aan land

Klimaat

Houd rekening met wisselende weersomstandigheden. Adequate wind- en waterdichte kleding is vereist

Birding Down Under - een onvoorstelbaar zeevogelparadijs!

Birding Down Under
Duur:19 dagen
Vertrek:13-11-2019
Prijs: vanaf EUR 9540,-
Reisleider:Laurens Steijn
Code: C1950

The Snares, Bounty, Antipodes, Auckland, Campbell en Macquarie Islands bevinden zich in de roemruchtige, stormachtige breedtegraden van de zogenaamde ‘Roaring Forties’ en “Furious Fifties’, ook wel bekend onder de naam ‘Albatross Latitudes’. Deze regio bevat de grootste variatie aan zeevogels ter wereld. Meer dan 40 soorten – ten minste 11 procent van de gehele zeevogel populatie van de wereld – broedt in de Subantarctische regionen en meer dan 120 verschillende soorten zijn hier waargenomen op de eilanden en hun directe omgeving! Tien van de op de wereld bekende soorten albatrossen – hetgeen overeenkomt met 40 procent – broeden in dit gebied, vijf soorten daarvan broeden nergens anders. Van de gehele familie van stormvogels, pijlstormvogels, prions en stormvogeltjes broeden hier 21 soorten hetgeen overeenkomt met 30 procent van de soorten op aarde. Daarnaast zien we natuurlijk diverse soorten pinguïns op deze expeditiecruise. Van de zeven soorten die hier broeden zijn er drie soorten endemisch voor deze regio: de Snares Crested, Erect-crested en de Royal Penguin. De diversiteit aan zangvogels op deze eilanden is bewijs van het feit dat deze eilanden al zeer lang geïsoleerd zijn. Niet minder dan 15 soorten zijn Subantarctische endemen. De Birding Down Under expeditie bezoekt al deze eilanden zowel als de Chatham Archipelago, die net ten noorden van de Subantarctische regio ligt, en vooral bekend staat vanwege de hoge mate van endemisme. De expeditie biedt ruimschoots de mogelijkheid om op deze unieke bestemmingen aan land te gaan en ook zullen er diverse zodiac excursies zijn waarbij zowel de fotografen als de vogelaars ruim aan hun trekken komen.

Dag 1: Invercargill
Aankomst in Invercargill, waar we een nacht verblijven in een hotel in de stad. Tijdens een informeel diner zult u de andere deelnemers aan deze expeditie cruise ontmoeten en tevens enkele medewerkers van het expeditie team.

Day 2: Port of Bluff
Voordat u aan boord gaat van het schip Spirit of Enderby heeft u nog gelegenheid om het Southland Museum te bezoeken.

Dag 3: The Snares - North East Island
The Snares zijn de laatste eilanden van de Subantarctische eilanden die we bezoeken. We brengen vooral een bezoek aan North East Island, het grootste eiland van deze kleine eilandengroep. Het is een geweldige plek en alleen al op dit eiland nestelen meer zeevogels dan er op alle Britse eilanden voorkomen! We komen aan in de vroege ochtend en omdat er geen landingen toegestaan zijn, maken we een zodiaccruise langs de beschutte oostelijke zijde van het eiland. Terwijl we door de beschutte baaien varen, kijken we goed uit naar de Snares Crested Penguins, Tomtits en Fernbirds. Cape Petrels, Antarctic Terns, White-fronted Terns en Red-billed Gulls zijn in grote getale aanwezig. Er broeden naar schatting maar liefst zes miljoen Grauwe Pijlstormvogels op de Snares Islands. Buller’s Albatross broedt hier vanaf begin januari.

Dag 4: Auckland Islands - Enderby Island
Enderby Island vormt een onderdeel van de Auckland Island groep en is een geweldige plek voor zeevogels en zeezoogdieren. Het plan is om bij Sandy Bay aan land te gaan. Dit is de belangrijkste kolonieplek van de New Zealand (Hooker’s) Sea Lion. We maken hier kans op  de volgende soorten: Southern Royal Albatross, Northern Giant Petrel, Auckland Island Shag, Auckland Island Shag, Auckland Island Teal, Auckland Island Banded Dotterel, Auckland Island Tomtit, Bellbird, Red-crowned Parakeet, Yellow-eyed Penguin en Light-manteld Sooty Albatross. We maken daarnaast een erg goede kans op het zien van de Sub-Antarctic Snipe. Andere meer algemene soorten waar we kans op maken zijn bijvoorbeeld Red-billed Gull en diverse Europese zangvogels. Bij Derrycastle Reef hebben we een goede kans op het zien van Rosse Grutto’s, Steenlopers en mogelijk andere soorten steltlopers op trek.

Dag 5: Auckland Islands - Carnley Harbour
Vandaag varen we naar Carnley Harbour in het zuiden van de Auckland Island groep. Voor de meer energierijke is er de mogelijkheid van een klim naar de Southwest Cape Shy Albatross kolonie. Gibson’s Albatross nestelt tussen de graskluiten en we zouden deze soort hier goed moeten kunnen bekijken omdat ze in deze tijd van het jaar aan het nestelen zijn. Voor de passagiers die aan boord blijven, bestaat er de mogelijkheid om een zodiaccruise te doen langs het kustbos waarbij de kans bestaat op het zien van New Zealand Falcon en andere bosvogels.

Day 6: Op zee
Op weg naar Macquire Island zien we wederom een mooie selectie aan zeevogels zoals albatrossen, prions, pijlstormvogels, stormvogels en stormvogeltjes.

Dag 7 en 8: Macquire Island
We komen aan op Macquire Island het enige eiland waar we de Royal Penguin gaan zien, en wel in grote aantallen! King Penguins komen hier ook in grote aantallen voor. Daarnaast broeden er nog twee soorten pinguïns op Macquire Island: de Gentoo en de Rockhopper Penguin. Langs de kust zien we de Imperial (Macquire) Shag. Op de kliffen zien we mogelijk Spreeuwen en Barmsijzen. We hebben landingen gepland op zowel de ANARE basis en bij Sandy Bay. Ook brengen we per zodiac een bezoek aan Lusitania Bay waar we een gigantische King Penguin kolonie bezoeken. We zetten onze ontdekkingstocht op Macquire Island voor om vervolgens te vertrekken naar Campbell Island in de namiddag van onze twee dag.

Dag 9: Op zee
Op de open zee en route naar de Campbell Islands staan de pelagische soorten centraal. Soorten die vaak in deze omgeving gezien worden zijn bijvoorbeeld de Southern Royal, Black-browed, Campbell Island, Light-mantled Sooty, Salvin’s en Grey-headed Albatross en Northern en Southern Giant Petrel alsmede de Sooty en Little Shearwater. Deze regionen van de Zuidelijke Oceaan is een van de weinige waar de Fairy, Antarctic en Fulmar Prion allen naast elkaar voorkomen. Dit geeft uiteraard een mooie gelegenheid om deze soorten te vergelijken. Andere soorten waar we scherp naar blijven uitkijken zijn bijvoorbeeld Soft-plumaged, Mottled, White-headed, Grey-faced en White-chinned Petrel en ook naar de Grey-backed, Wilson’s, Black-bellied Storm-Petrel en de Common Diving Petrel.

Dag 10: Campbell Island-Persverance Harbour
We komen in de ochtend aan op Campbell Island waarna we vanuit Perseverance Harbour te voet gedurende de rest van de dag het eiland zullen verkennen. Campbell Island is werkelijk magnifiek! Het is recent gelukt om de rat van het eiland uit te roeien waardoor er nu weer een opbloeiende groei te zien is in de populaties van kleine zangvogels, waaronder de New Zealand Pipit. Er zijn prachtige kansen voor fotografie op het eiland waarbij met name de Southern Royal Albatross de show zal stelen, maar ook de bloeiende vegetatie hier is schitterend. Gedurende onze tijd op het eiland maken we kans op de Southern Royal en Light-mantled Sooty Albatross en Northern Giant Petrel, Campbell Shag, Shoutern Skua, Red-billed Gull, Black-backed Gull, Antarctic Tern, Barmsijs, Heggemus en New Zealand Pipit! De terugkomst van de zogenaamde mega herbs nadat de schapen van het eiland verwijderd zijn in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw, is een spektakel op zichzelf.

Dag 11: Op zee
Op weg naar de Bounty Island archipel zijn er wederom geweldige mogelijkheden voor het zien van pelagische soorten. We letten met name extra goed op voor de Chatham Island Petrel (deze soort is al eerder op dit deel van de reis gezien), eveneens hopen we op de zeldzame Taiko of Magenta Petrel die eveneens in deze omgeving is gezien.

Dag 12: Antipodes Island
Antipodes Island is een van de meest geïsoleerde, onbekende en ruige eilanden van Nieuw-Zeeland zijn Sub-antarctische eilanden. Aan land gaan op dit eiland is niet toegestaan dus varen we met de zodiac dicht onder de kust om zo hopelijk de Antipodes Island en Reischek’s Parakeet te zien. We zien mogelijk ook de Antipodes ondersoort an de New Zealand Pipit. Daarnaast genieten we uitgebreid van de mooie Erect-crested en Rockhopper Penguins die langs de kustlijn broeden. Hier zien we meestal ook goede aantallen Antarctic Terns en Kelp Gulls.

Dag 13: Bounty Islands
We komen aan op de Bounty Islands wiens naam is schril contrast staat met de scherpe granieten kegels waar de zuidelijke oceaan met geweld op neerkomt. We maken hier een zodiac cruise in de vroege ochtend. Erect-crested Penguin, Fulmar Prions en de endemische Bounty Island Shag staan hopelijk op ons lijstje deze ochtend! Na de zodiac cruise vertrekken we in de richting van de Chatham Islands. De middag hopen we weer een mooie selectie zeevogels te zien waaronder de Northern Royal, White-capped en Salvin’s Albatross, Northern Giant Petrel, Cape Petrel, Antarctic Fulmar, Mottled Petrel, Soft- plumaged Petrel, Broad-billed Prion, Fulmar Prion, White-chinned Petrel, Sooty en Little Shearwater, Grey-backed and Black- bellied Petrels maar ook de Wilson’s Storm Petrel. We maken hier ook kans op het zien van de Chatham Island Petrel en we letten extra goed op om de Magenta Petrel op te kunnen pikken.

Dag 14: Op zee en Pyramid Rock
We zetten onze reis voort richting Chatham Island. Tegen de avond zullen we de eilanden bereiken en de Sub-antarctische Convergence Zone is traditioneel erg dichtbij de regio waar we doorheen varen. In de namiddag zullen we aankomen bij de spectaculaire Pyramid Rock – de enige broedplek van de Chatham Island.

Dag 15: Chatham Islands – Waitangi
Vandaag gaan we aan land bij Waitangi, de grootste nederzetting van de Chatham Islands. Nabij de landingsplek zouden we de Chatham Island Shag moeten zien. Lokale bussen en Land Rovers brengen ons naar de zuidkust waar zich het Tuku Reserve bevindt. Hier worden we op privéterrein rondgeleid door de lokale bevolking. Tijdens onze bushwalk hopen we de Chatham Island Warbler en Pigeon te zien te krijgen. Het grootste deel van Chatham Island is gecultiveerd en in deze omgeving zien we veel voor ons bekende Europese soorten! 

Dag 16: South East Island and Mangere Island
In de vroege ochtend komen we aan op South East Island, een van de mooiste natuurreservaten ter wereld, en maken we een zodiaccruise, omdat aan land gaan hier verboden is. Daarbij hopen we op waarnemingen van de zeldzame Shore Plover en de Chatham Island Oystercatcher. We zouden hier ook de Pitt Island Shag, Tui, Tomtit en Red-crowned Parakeet moeten zien. Vandaag komen we ook langs Mangere en Little Mangere Island waar we verhalen over het bijzondere verhaal van de redding van de Black Robin. In de 70er jaren bestond de totale wereldpopulatie van deze soort nog maar uit zes individuen. Momenteel zijn dat er rond de 250!

Dag 17 en 18: Op zee
Op weg naar Dunedin zullen we de Chatham Rise oversteken; dit voedselrijke water overlapt de noordellijke pelagische soorten en volgens uit zuidelijk gebied. Hier kunnen we onder andere de Royal Albatross, Wandering Albatross, Westland Black Petrel en Cook's Petrel zien. 

Dag 19: Dunedin
Ons avontuur eindigt in de historische Otago haven. Na een laatste ontbijt zeggen we onze medereizigers vaarwel en verlaten we het schip voor een transfer naar een hotel in de stad of naar het vliegveld.

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.