Gegarandeerd vertrek!


Reisschema

Dag 1Honiara Solomonseilanden
Dag 2 Honiaria Solomonseilanden
Dag 3 San Jorge Island en Santa Isabel
Dag 4 Malaita
Dag 5 Makira en Santa Ana (San Cristobal)
Dag 6 Nendö – Temotu Province
Dag 7 Duff Islands
Dag 8 Vanikolo
Dag 9 Vanua Lava
Dag 10 Espiritu Santo
Dag 11 Ambryn
Dag 12 Port Vila, Vanuatu

Inbegrepen

Alle maaltijden en een 24 uurs koffie en thee station aan boord. Gebruik van snorkelspullen. Alle landexcursies en activiteiten tijdens de reis met zodiacs, exclusief optionele gespecialiseerde duik, kayak (915 USD) en vogel (450 USD) programma's. Lezingen van bekende biologen. Alle fooien aan land, service belastingen en haven belastingen. Uitgebreid informatie materiaal voor vertrek. Vliegveld transfers aan het begin en einde van uw reis.

Niet inbegrepen

Internationale vlucht, verlenging, paspoort, visum, immigratiekosten, bagage/ongevallen/reis verzekering, drank, fooien en uitgaven van persoonlijke aard, fooien voor scheepsbemanning naar eigen keuze, landing fees (USD 600,-),

Extra

Let op: de prijzen zijn gebaseerd op een koers van 1 EURO = USD 1,18. Op deze reis zijn meerdere huttypen beschikbaar varierend in luxe en prijs. Neem voor meer contact met ons op.

Prijs

Driepersoonshut gedeelde faciliteiten
EUR 4670,-

Tweepersoonshut gedeelde faciliteiten
EUR 5520,-

Superior
EUR 6360,-

Superior plus
EUR 6870,-

Mini suite
EUR 7430,-

Heritage suite
EUR 8060,-

Reisbegeleiding

Engelstalige expeditieleider

Aantal deelnemers

Minimaal 1, Maximaal

Accommodatie

Varierend van een hut met gedeelde faciliteiten tot een superior suite

Zwaarte reis

Een gemiddelde conditie is voldoende. Lichte wandelingen aan land

Klimaat

Tropische weersomstandigheden met hoge luchtvochtigheid en kans op regen. Temperatuur c 30 graden Celsius

De geheimen van de Solomoneilanden en Vanuatu

vanuatu
Duur:12 dagen
Vertrek:24-10-2019
Prijs: vanaf EUR 4670,-
Reisleider:Engelstalige expeditieleider
Code: C1977

Vaar in een wereld waar maar weinigen ooit zijn geweest! Idyllische eilanden en geïsoleerde dorpen waar eeuwenoude tradities en uitbundig gekostumeerde dansers ons verwelkomen in hun wereld. Vanaf Honiara, de hoofdstad van de Solomonseilanden, varen we langs verlaten stranden en verscholen baaien. Op de afgelegen oceanische eilanden waar oude tradities en gebruiken, zoals de kunst van traditioneel navigeren nog steeds bestaan, is het ritme van het leven weinig veranderd over de jaren: het dagelijks leven in de dorpen draait om de familie. Vanuatu heeft een caleidoscoop van culturen voortgebracht met meer dan 100 inheemse talen. Met meer dan 80 bewoonbare eilanden die van elkaar geïsoleerd waren door de zee of onbegaanbare bergen, hebben de eilanders hun eigen cultuur en taal goed bewaakt.
Voor vogelaars biedt deze route ‘once in a lifetime’ soorten op afgelegen eilanden waar maar weinigen ooit zijn geweest, zoals de endemische Solomon Sea Eagle en Roviana Rail. De soorten die hier voorkomen zijn vaak uniek en om vogelaars optimaal te laten genieten van de mogelijkheden op deze expeditie zijn er speciale excursies beschikbaar. Melanesie is ook wat dat betreft een paradijs want de vele eilanden hebben vaak een unieke soortensamenstelling met eigen endemen. 

 

Dag 1 en 2: Honiara, Solomoneilanden
Na aankomst in Honiara heeft u een transfer naar een hotel waar u de eerste nacht verblijft. 's Avonds ontmoet u uw medepassagiers en het expeditieteam.
Honiara was gesticht als een militaire basis door de Britten tijdens de Tweede Wereldoorlog en bevindt zich in de omgeving waar de zeeslag van Guadalcanal plaatsvond. Op de tweede dag in Honiara zullen we verschillende historische locaties bezoeken zoals Henderson Airfield, oorlogsmonumenten en het luchtoorlogmuseum. Ook kunnen we het regenwoud bezoeken op de hellingen van Mount Austen waar we spectaculaire vogels zoals de Solomon Sea Eagle tegen kunnen komen. Nadat u uw hut toegewezen heeft gekregen kunt u de kapitein en het expeditieteam ontmoeten op het dek.

Dag 3: San Jorge Island en Santa Isabel
Santa Isabel is een van de grootste en hoogste eilanden van de Solomonseilanden groep, en is voor een groot gedeelte nog onbekend en nauwelijks ontdekt met maar minder dan 1000 inwoners. We zullen richting de afgelegen zuidelijke kusten en de Thousands Ships Harbour varen, welke ingeklemd zit tussen San Jorge Island en de hoge pieken van het zuidelijke gelegen Santa Isabel. De veelvoud aan inhammen, kanalen en baaien bieden genoeg mogelijkheden om te duiken en te snorkelen.

Dag 4: Malaita
Op het bergachtige Malaita woont een derde van Solomon’s totale populatie, met onaangetaste rivieren en tropische bossen. We gaan voor anker aan de westkant van het eiland, waarna we de dag aan land zullen doorbengen waar een bezoek naar de Langa Langa Lagoon, bekend vanwege de zelfgemaakte eilandjes, op het programma staat. Daarnaast zullen we een excursie in de heuvels achter Auki maken, waar we goed kunnen vogelen met kans op soorten die endemisch zijn voor Malaita zoals de Malaita Fantail, Red-bellied Myzomela en de Malaita White-eye.

Dag 5: Makira en Santa Ana (San Cristobal)
Makira is het meest oostelijke gelegen eiland van de Solomon archipel. Hier dichtbij ligt Santa Ana, een kleine koraal atol. Zeegrotten op het eiland zijn de eerste tekenen van bewoning op de Solomons, en dateren van 1280 v.c. We zullen tijd doorbrengen met de lokale bevolking die hun traditionele zang en dans met ons delen. Samen met onze biologen zullen we over het eiland wandelen, waar we zullen zoeken naar kleurrijke orchideën en vogelsoorten zoals de schuwe Melanesian Megapode.

Dag 6: Nendö – Temotu Province
Nendö is het grootste eiland van de Santa Cruz eilanden, en ligt zuidoostelijk van de Solomonseilanden. De Spaanse zeevaarder Álvaro de Mendaña de Neira probeerde, zonder succes, een kolonie te stichten in 1595. Deze eilanden hebben biologisch gezien meer gemeen met Vanuatu. Hier word het red feather money gemaakt, afkomsting van de Scarlet Honeyeater. Vandaag zullen de inwoners een dans van hun voorouders met traditionele rode veren stokken voor ons uitvoeren.

Dag 7: Duff Islands
De Duff Islands bestaan uit een verzameling van 11 kleine eilanden. Op het minuscule eiland Taumako in het oostelijke gedeelte van de Temotu provincie, wonen ongeveer 500 Polynesiërs die waarschijnlijk nog de enige mensen in de pacific zijn die nog steeds een kano volgens de traditionele manier kunnen bouwen en varen. Langs de kust kunnen we de lokale bevolking bezig zien met het bouwen van hun kano’s.

Dag 8: Vanikolo
François de La Pérouse was hier gestrand nadat zijn beide schepen La Boussole en Astrolable, vast kwamen te zitten op het rif in 1788. Aan land vinden we een monument van La Pérouse, neergezet door de ontdekker Dumont Durville in 1827. We zullen met de biologen door het bos struinen op zoek naar een aantal endemische vogelsoorten.

Dag 9: Vanua Lava
Deze morgen arriveren we in Vanuatu op de meest noordelijke uithoek van Vanua Lava, het grootste eiland van
de Bank Islands, waar zich de actieve vulkaan Mt Séré’ama bevindt. Met het nabijgelegen Motu Lava en de Reef Islands is het landschap divers, een rijke cultuur en een levendige onderwaterwereld te bewonderen. We zullen hier opzoek gaan de recent ontdekte Vanuatu Petrel die hier rond deze wateren huist.

Dag 10: Espiritu Santo
Op het grootste eiland van Vanuatu, Santo, zullen we een hele dag aan land doorbrengen. Dit is de plek waar James Michener in zijn Tales of the South Pacific over schrijft. Vroeg in de morgen zullen we vogelen in het Vatthe Conservation Area gebied waar de vele endemische soorten van Vanuatu te vinden zijn zoals de Vanuatu Scrubfowl, Tanna Fruit Dove, Chestnut-bellied Kingfisher en Buff-bellied Monarch. Ook is er de mogelijkheid om het Luganville dorp te bezoeken en te zwemmen of te snorkelen.

Dag 11: Ambryn
We brengen een bezoek aan Ambryn, bekend als het eiland van de vulkanen en magie in Vanuatu. We plannen om aan land te gaan bij Ranon, waar de tradiotionele Rom dans en gewoonten nog steeds uitgevoerd worden. Een korte wandeling door het bos brengt ons bij de 'arena', waar gemaskerde dansers uit het bos verschijnen. De bossen in Ambryn bieden uitstekende mogelijkheden voor lokale vogel en plant soorten. In de middag kan er gesnorkeld worden. 

Dag 12: Port Vila, Vanuatu
We zullen vroeg in de morgen aankomen in Port Vila, waar we schip zullen verlaten. Een transfer naar uw hotel of vliegveld zal uw reis afsluiten.

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.