Gegarandeerd vertrek!


Reisschema

Dag 1Puerto Madryn
Dag 2Op zee
Dag 3Op zee
Dag 4Falklands
Dag 5Falklands
Dag 6Falklands
Dag 7Falklands
Dag 8Falklands
Dag 9op zee
Dag 10Ushuaia

Inbegrepen

Cruise, alle overnachtingen, alle maaltijden aan boord inclusief snacks, koffie en thee, zodiac excursies ter plaatse, ervaren expeditie staf, lezingen van de begeleidende staf

Niet inbegrepen

Internationale vlucht Amsterdam - Trelew / Ushuaia - Amsterdam, drank, fooien en uitgaven van persoonlijke aard. Boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking.

Extra

LET OP: het reisschema is een voorgesteld reisschema. Uiteindelijk bepaalt de expeditieleider de route. Informeer naar de mogelijkheden en kosten voor een eenpersoonshut

Prijs

Vierpersoonshut
EUR 4850,-

Driepersoonshut
EUR 5450,-

Tweepersoonshut deluxe
EUR 6650,-

Tweepersoonshut patrijspoort
EUR 5800,-

Tweepersoonshut raam
EUR 6150,-

Superior hut
EUR 7100,-

Reisbegeleiding

Nederlands- of Engelstalige expeditieleider

Aantal deelnemers

Minimaal 1, geen maximum aantal deelnemers zolang er plaats aan boord is

Accommodatie

Twee- of vierpersoonshut met eigen toilet en badkamer

Zwaarte reis

Goede fysieke conditie is vereist in verband met wandelingen over geaccentueerd en glad terrein wanneer het mogelijk is om aan land te gaan.

Klimaat

Het weer gedurende de cruise is lastig te voorspellen maar houdt rekening met wisselende weersomstandigheden. Het kan erg koud zijn, zeker in combinatie met winderige omstandigheden. Adequate kleding is vereist.

Falklands exclusief!

Falklands exclusief
Duur:10 dagen
Vertrek:01-11-2019
Prijs: vanaf EUR 4850,-
Reisleider:Nederlands- of Engelstalige expeditieleider
Code: C1945

Deze expeditiecruise naar de  Falkland Eilanden is een zeer exclusieve cruise! We verblijven maar liefst 5 dagen op de bijzondere Falkland Eilanden! Een bezoek aan de spectaculaire Falkland Eilanden – bij de meeste mensen slechts bekend van de Falkland Oorlog in 1982 – op 500 kilometer uit de oostelijke kust van Argentinië is met recht een bestemming ‘of the beaten track’.  

Dag 1: Puerto Madryn
In de namiddag gaan we aan boord in Puerto Madryn en varen we richting de Falkland Islands. De Golfo Nuevo baai is wereldberoemd vanwege de Zuidkapers die hier voorkomen. We maken een goede kans om deze grote walvissen te zien wanneer we koers zetten richting open zee. 

Dag 2 - 3: Op zee, op weg naar de Falkland Islands
Het schip wordt gevolgd door grote aantallen en meerdere soorten albatrossen, stormvogels, pijlstormvogels en alkstormvogeltjes. 

Dag 4 - 8: De Falkland Islands
De Falkland Islands bieden een grote variëteit aan natuur die, wanneer men voorzichtig is, goed te benaderen is. De eilanden bieden voor de vogelliefhebber maar ook voor natuurliefhebbers in het algemeen een enorme natuurpracht en een breed scala aan bijzondere diersoorten. Helaas zijn de eilanden bij het grote publiek vrij onbekend, en vaak slechts alleen maar van de oorlog tussen Argentinië en Groot-Brittannië in 1982. Er komen niet alleen veel bijzondere vogelsoorten voor op de Falklands maar ook veel zeezoogdierensoorten, zoals de Dolfijn van Peale en de Kortsnuitdolfijn die vaak worden gezien in de kustwateren rondom de eilanden. Het reisprogramma is erop gefocust om zoveel mogelijk van deze natuurpracht van de Falkland eilanden te ontdekken en het reisprogramma zou er als volgt uit kunnen zien: Bij goede weersomstandigheden plannen we een landing op het niet vaak bezochte Steeple Jason Island, waar zich de grootste Wenkbrauwalbatros kolonie ter wereld bevindt (ong. 113.000 broedparen).

Een alternatief is Carcass Island, een knaagdiervrij eiland waar vele interessante vogelsoorten voorkomen. Zo zijn er broedende Magelhaen- en Ezelspinguïns te zien maar ook talrijke steltlopers en andere trekvogels. Er leven ook een aantal endemische soorten op Carcass Island, zoals Cobbs Winterkoning (Cobb’s wren) en de Zwarte Wipstaart (Tussack bird). Op Saunders Island vinden we ook Wenkbrauwalbatrossen en kunnen we de onhandige landingspogingen van deze vogels observeren wanneer ze terugkomen in de kolonie. Tevens broeden op dit eiland Blauwoog aalscholvers en 4 pinguïn soorten; Koningspinguïns, Magelhaenpinguïns, Ezelspinguïns en Rotspinguïns. Op West Point Island broeden ook grote aantallen Wenkbrauwalbatrossen, naast ook Rotspinguïns. Bij Grave Cove broeden Ezelspinguïns en er kunnen op deze beschutte plek ook mooie wandelingen gemaakt worden. Het lange, witte strand van Volunteer Point is vrij onbeschut maar biedt naast een grote Koningspinguïn kolonie ook veel ander vogelleven. Port Stanley, de hoofdstad van de Falklands, biedt mooie wandelgelegenheden, bijvoorbeeld naar Mt Low (204 meter). Stanley, de hoofdstad van de Falklands heeft zo’n 2100 inwoners. We kunnen deze charmante stad op eigen initiatief verkennen en er de cultuur van de Falkland Islands ervaren. Het is een mengeling van Zuid-Amerikaanse gebruiken en Victoriaanse charme, met kleurrijke huizen, goed onderhouden tuinen en Engelse pubs. In de omgeving van Stanley zijn meerdere gestrande zeilschepen uit het begin van de vorige eeuw te zien. Het zijn stille getuigen van de ontberingen van de 19e-eeuwse zeilers die Kaap Hoorn probeerden te ronden. Het kleine maar erg interessante museum is zeker een bezoek waard, het biedt een tentoonstelling over de geschiedenis van het stadje, vanaf de eerste dagen van de kolonisatie tot aan de Falkland-oorlog van 1982. De toegangsprijzen voor de lokale attracties zijn niet inbegrepen. Op de noordwest kant van Bleaker Island landen we mogelijk op Sandy Beach. Het hier dichtbij gelegen Big Pond biedt fantastische kansen voor vogelliefhebbers; onder andere de Maskergrondtiran (Dark-faced ground-tyrant) en de Magelhaensnip (Magellanic snipe) komen hier voor. Ook zijn de kolonies met Magelhaenpinguïns, Ezelspinguïns, Rotspinguïns en Blauwoogaalscholvers makkelijk te bereiken.

Sea Lion Island is zeer onbeschut en er is geluk nodig om op dit mooie eiland te kunnen landen. Hier bevindt zich de grootste Zuidelijke zeeolifant ‘haul-out’ van de eilandengroep met in deze tijd van het jaar ongeveer 2000 individuen. Een stevige wandeling brengt ons bij een Patagonische zeeleeuw kolonie. Een landing op New Island behoort ook tot de mogelijkheden, hoewel er een speciale permit verkregen moet worden om hier aan land te gaan. Vanaf de landingsplaats bij Coffin’s Cove op het ‘New Island South Wildlife reserve’ is het een aardige wandeling naar kolonies Wenkbrauwalbatrossen en Rots pinguïns. De nog wat pittigere wandeling naar Landsend Bluf gaat naar een ‘haul-out’ van Patagonische zeeleeuwen. De plek van het enige walvisvaarders station van de Falklands bevindt zich ten zuiden van de landingsplaats. Hier maken we in de middag mogelijk nog een landing en bekijken hier Wenkbrauwalbatrossen, Patagonische zeeleeuwen en de vele andere vogelsoorten die de Falkland Eilanden zo bijzonder maken. 

Dag 9: Op zee
Op onze vaart westwaarts naar Zuid-Amerika worden we gevolgd door een grote variëteit aan zeevogels. 

Dag 10: Ushuaia
We komen in de ochtend aan in Ushuaia en ontschepen na het ontbijt.

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.