Reisschema

Dag 1Amsterdam - Ivalo - Kaamanen
Dag 2 Kaamanen - Varanger
Dag 3Varanger
Dag 4Varanger
Dag 5Varanger
Dag 6Varanger - Kaamanen
Dag 7Kaamanen - Ivalo - Amsterdam

Inbegrepen

Vlucht, luchthavenbelasting, alle overnachtingen, ontbijt en avondeten, vervoer ter plaatse, boottocht Hornoya. Let op: avondmaaltijd op laatste avond niet inbegrepen.

Niet inbegrepen

Drank, lunch, fooien en uitgaven van persoonlijke aard. Boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking

Extra

Toeslag eenpersoonskamer EUR 175,-. Er is een mogelijkheid tot het boeken van een drijvende hut voor fotografie van Konings- en Stellers Eiders in de haven van Vadso. Informeer naar de mogelijkheden.

Prijs

EUR 1695,-

Reisbegeleiding

Arie Ouwerkerk

Aantal deelnemers

Minimaal 6, Maximaal 10

Accommodatie

Middenklasse hotels met gedeelde douche/toilet

Zwaarte reis

Over het algemeen lichte wandelingen

Klimaat

Houd rekening met lage temperaturen en winterse omstandigheden. Temperatuur gemiddeld tussen circa -10 en +5 graden Celsius, koude nachten.

Noord-Finland en Varanger in het vroege voorjaar

Reisroute Noorwegen foto
Duur:7 dagen
Vertrek:23-03-2019
Prijs: EUR 1695,-
Reisleider:Arie Ouwerkerk
Code: G19026

Het noorden van Finland en Noorwegen is een geweldige plek in het vroege voorjaar! Waar in de rest van Europa het voorjaar al langzaamaan doorbreekt, is de winter hier nog volop zichtbaar. Het is echter al wel licht en de vogelactiviteit neemt met de dag toe. Het geeft een unieke kans om vogels te fotograferen in winterse omstandigheden zoals Stellers Eiders, Koningseiders en Geelsnavelduikers. We bezoeken het vogeleiland Hornoya waar de zeevogels al in grote getale aanwezig zijn en waar je kans maakt op unieke waarnemingen (en foto's!) zoals Papegaaiduikers en Kortbekzeekoeten in de sneeuw! Daarbij is er kans op Giervalk en zangvogels zoals Bruinkopmees, Witstuitbarmsijs, Haakbek en Taigagaai in het noorden van Finland. Het Varangerfjord is gelegen in de meest oostelijke provincie van Noorwegen, Finnmark en heeft een lengte van ongeveer 100 kilometer. Langs deze fjord vinden we een groot aantal rustige baaien waar zich grote concentraties vogels kunnen ophouden, die zich vaak redelijk goed laten benaderen. In de haven van Vadso bijvoorbeeld zitten regelmatig groepen Stellers Eiders en Koningseiders die zich prachtig laten zien en fotograferen. Ook herbergt de fjord een goede populatie Zeearenden. 

We beginnen onze reis in Kaamanen, hoog in Fins Lapland gelegen. De bossen in het oosten van Finland zijn bekend vanwege de noordelijke zangvogels. Taigagaai en Bruinkopmees, beide standvogels, trotseren hier de Arctische winter. Bij een voederplaats vlak bij ons verblijf kunnen we mooi Witstuitbarmsijzen fotograferen, maar ook schitterende Haakbekken. In Kamaanen kunnen we op zoek gaan naar Auerhoen, Korhoen en mogelijk Sperweruil.

De volgende dag verplaatsen we ons naar het Varangerfjord, gelegen in Noorwegen. Onderweg maken we stops voor Alpensneeuwhoen die hier hoog op de toendra broedt. Ook maken we hier kans op de eerste Sneeuw- en IJsgorzen die we op de foto proberen te krijgen. Vanuit het Varangerfjord brengen we een bezoek aan het vogeleiland Hornoya. Hier broeden duizenden zeevogels die van dichtbij bewonderd en gefotografeerd kunnen worden. Naast de aanwezigheid van vele Papegaaiduikers, Alken, Zeekoeten, Zwarte Zeekoeten, Kuifaalscholvers en Drieteenmeeuwen is dit eiland de beste plek in Europa voor het zien en fotograferen van Kortbekzeekoet. Het schitterende landschap van de Varangerfjord is tevens het biotoop van de Giervalk. Daarnaast verblijven er in de fjord vaak Stellers en Koningseiders, Geelsnavelduiker en kunnen er Orka's worden gezien. 

Vervolgens rijden we terug naar Kaamanen en overnachten hier nog één nacht waarna we de dag erna het vliegtuig terug naar Amsterdam nemen. 

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.