Reisschema

Dag 1Amsterdam - Orlando
Dag 2Titusville
Dag 3Merrit Island
Dag 4Three Lakes
Dag 5Three Lakes
Dag 6Corkscrew swamp
Dag 7Big Cypress Preserve
Dag 8Everglades
Dag 9Everglades
Dag 10Everglades
Dag 11Key Largo
Dag 12Miami - Amsterdam
Dag 13Aankomst Amsterdam

Inbegrepen

Intercontinentale vlucht, luchthavenbelasting, alle overnachtingen op basis van diner. Vervoer ter plaatse, entrees van de parken en Nederlandse reisbegeleiding.

Niet inbegrepen

lunches, drank, fooien en uitgaven van persoonlijk aard. Visum (ESTA). Boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking.

Extra

Toeslag eenpersoonskamer EUR 350,-

Prijs

EUR 2750,-

Reisbegeleiding

Nederlandstalige reisleider

Aantal deelnemers

Minimaal 6, Maximaal 12

Accommodatie

Hotels met eigen toilet en badkamer.

Zwaarte reis

Over het algemeen lichte wandelingen.

Klimaat

Over het algemeen warm en zonnig met temperaturen tussen de 20 en 27 graden. Kans op buien.

Florida

Reisroute Florida
Duur:13 dagen
Vertrek:18-11-2019
Prijs: EUR 2750,-
Reisleider:Nederlandstalige reisleider
Code: G19160

Een heerlijke temperatuur, wuivende palmbomen en een azuurblauwe zee. Woorden die je niet direct associeert met een vogelvakantie. Maar in Florida is dit het landschap waar je doorheen reist als je aan het vogelen bent. Florida is een buitengewoon interessante vogelbestemming omdat veel soorten zich vaak goed laten bekijken. Maar er is ook een groot scala aan andere dieren – denk aan de bedreigde Caribian Manatee (Lamantion of Zeekoe), ratelslangen, alligators en gordeldier. En omdat Florida zo zuidelijk ligt, kom je er in deze tijd diverse overwinterende Amerikaanse zangvogels tegen. Tel daarbij op de vele aantrekkelijke soorten als Limpkin, Roseate Spoonbill, Black Skimmer, White-crowned Pigeon en Brown Pelican, de endemische Florida Scrub-Jay en de schaarse Red-cockaded Woodpecker en een ideale winterbestemming is geboren.

Florida is een ideale winterbestemming: je ziet een grote diversiteit aan zowel watervogels (eenden, steltlopers), roofvogels als zangvogels, voorzieningen zijn uitstekend en het klimaat is heerlijk. Een betere bestemming is bijna niet denkbaar!

Deze reis beginnen we in Orlando, wat midden in het episch centrum ligt van twee interessante soorten: de Florida Scrub-Jay en de Red-cockaded Woodpecker. De eerste is endemisch voor Florida de tweede is een soort met beperkte verspreiding in Zuidoost-Amerika die bovendien de laatste jaren hard achteruit is gegaan en daarom als ‘near-threatened’ is geclassificeerd door BirdLife. Onze eerste volle dag brengen we door op Merritt Island en Cape Canaveral. Deze plek die bekend staat vanwege het Kennedy Space Center herbergt ook een groot areaal aan natuur, en (dus) ook een groot aantal soorten als reigers, steltlopers en eenden. Denk daarbij aan Tri-colored Heron, Reddish Egret, Roseate Spoonbill, Least en Western Sandpiper, Wilsons Snipe, beide geelpootruiters en beide grijze snippen, en eenden die in Europa ook soms worden gezien zoals Amerikaanse Smient, Ringsnaveleend en Blauwvleugeltaling. In de struiken kunnen we al de eerste zangvogels tegenkomen zoals Black-and-White Warbler, Catbird, Savannah Sparrow en Song Sparrow. Die laatste komt bijvoorbeeld bijna nooit verder zuidelijk. Ook hebben we hier kans op onze eerste ontmoeting met Florida Scrub-Jay.

Voordat we naar de westkust van Florida gaan bezoeken we de Three Lakes regio, waar we op zoek gaan naar Red-cockaded Woodpecker (let op de verschillen met de algemenere Downy en Hairy Woodpeckers) in diverse 'flocks' van andere zangertjes. Hier kunnen we onder andere Brown-headed Nuthatch, Blue-grey Gnatcatcher, Pine Warbler, Eastern Bluebird en Common Yellowthroat verwachten. Tussen de Canadese Kraanvogels die hier overwinteren zou zo maar eens een Trompetkraanvogel kunnen opduiken dus we blijven opletten! Verder maken we kans op Wild Turkeys (Wilde Kalkoenen), Northern Crested Caracaras en American Kestrels, en natuurlijk zitten bij de Three Lakes een scala aan watervogels. Een van de avonden zullen we ook op zoek gaan naar uilen en nachtzwaluw, als we die al niet overdag hebben gezien: vaak zijn nesten van bijvoorbeeld Great Horned Owl lokaal bekend, en af en toe vliegt er overdag ook een Whip-poor-will rond.

Aan de kust van de Golf van Mexico zullen we enkele dagen in de buurt van Fort de Soto verblijven. In deze buurt is een tweede goede kans op Florida Scrub-Jay, en daarnaast  zullen we soorten zien als Loggerhead Shrike, Eastern Meadowlark en hopelijk ook de lokaal verspreidde White-winged dove. In Corkscrew Swamp Sanctuary komen niet alleen – zoals de naam vermoed – diverse moerasvogels voor, maar komen we ook weer aan de kust met diverse meeuwen, sterns, maar ook strandlopers:  tussen de Wilson’s en Snowy Plovers zullen we zoeken naar de zeldzamere Piping Plover. In de moerasbossen, Corkscrew Swamp herbergt een van de laatste natuurlijke Cypresbossen, zullen we ongetwijfeld weer groepen met zangvogels tegenkomen. Denk aan American Redstart, Northern Waterthrush en wie weet een Chestnut-sided of Black-throated Blue Warbler! De lijst van zangvogels in Corkscrew telt 95 soorten dus we kunnen van alles verwachten!

Hierna reizen we door naar de prachtige Everglades: een gigantisch gebied wat eigenlijk de gehele zuidpunt van de staat Florida omvat, en het thuis van vele Alligators maar ook de zeldzamere Spitssnuitkrokodil. Het is een prachtig gebied en tussen de duizenden reigers speuren we naar Yellow-crowned Night-heron, maar ook vele roofvogels. Soorten als White-tailed Kite, Red-shouldered Hawk, Osprey en hopelijk ook de schaarse Snail Kite komen hier geregeld voor. Als we hem al niet eerder zijn tegengekomen zien we hier ongetwijfeld de Anhinga, evenals Wood Stork en hopelijk ook American Bittern. Belted Kingfishers scheuren regelmatig voorbij en wie weet welke zangvogels we allemaal tegenkomen in de uitgebreide mangrovebossen?

We bezoeken in één dag Key Largo, een heerlijke subtropische bestemming waar we na drie dagen mangroves en moeras even kunnen genieten van het witte strand. Hier kijken we ook uit naar de aanwezige meeuwen en Royal Terns, Magnificent Frigatebirds en de bizar uitziende Black Skimmer. Ook maken we hier kans op White-crowned Pigeon en natuurlijk overwinterende zangvogels in de parken. Onze laatste ochtend in Florida besteden we dan in een park zoals Matheson Hammock of het Oleta River State Park. Hier zie je weer een ander spectrum aan zangvogels dan eerder deze reis. Midden tussen de bebouwing liggen Green Cay en Wakodahatchee Wetlands. Hier zijn in de afgelopen jaren al een groot aantal soorten gezien en dankzij de vele boardwalks is alles goed te bekijken. Hier maak je dan ook goede kans op de vaak schuwere soorten zoals Sora Rail en Least Bittern. Aan het eind van de dag gaan we terug naar het vliegveld van Miami om na te genieten van een fantastische reis.

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.