Gegarandeerd vertrek!


Reisschema

Dag 1Amsterdam - Boekarest - Tulcea
Dag 2Tulcea - Caraorman
Dag 3Caraorman - Mila 23
Dag 4Mila 23 - Tulcea
Dag 5 Babadag (omgeving)
Dag 6 Macin Bergen
Dag 7Zwarte Zeekust
Dag 8 Vadu - Boekarest - Amsterdam

Inbegrepen

Vlucht, luchthavenbelasting, alle overnachtingen, alle maaltijden, vervoer ter plaatse

Niet inbegrepen

Drank, uitgaven van persoonlijke aard. Boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking

Extra

Toeslag eenpersoonskamer EUR 250,-

Prijs

EUR 1575,-

Reisbegeleiding

Theo Admiraal

Aantal deelnemers

Minimaal 6, Maximaal 14

Accommodatie

Middenklasse hotel

Zwaarte reis

Korte wandelingen

Klimaat

Over het algemeen zonnig maar kans op wisselvallig weer, c 20-25 graden Celsius

Roemeniƫ Donaudelta

Roemenie Donaudelta
Duur:8 dagen
Vertrek:19-05-2019
Prijs: EUR 1575,-
Reisleider:Theo Admiraal
Code: G19073

De Donaudelta in Roemenië is met een oppervlakte van 3450 vierkante kilometer de grootste en meest uitgestrekte rivierdelta van Europa. Een klein deel van de delta ligt in Oekraïne. Het behoort samen met de Camargue in Frankrijk en de Coto Doñana in Spanje tot één van Europa's meest belangrijke moerasgebieden. De Donaudelta staat dan ook op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Het gebied bestaat uit eindeloze hoeveelheden meanderende kreken, rivierarmen, moerasbossen, uitgestrekte rietvelden en open watervlaktes. Het riet groeit hier op zogenaamde 'plaur', drijvende eilanden van organisch materiaal. Op de hogere gronden bevinden zich uitgestrekte bossen bestaande uit wilg, eik en populier. U kunt hier dagen varen in de natuur zonder bewoning tegen te komen! In de delta zijn een aantal kleine vissersplaatjes – op eilanden uiteraard – waar ook overnacht kan worden.

De reis begint met een vlucht van Amsterdam naar Boekarest. Vandaar hebben we een transfer naar Tulcea dat aan de rand van de Donaudelta ligt. De volgende 3 dagen verkennen we de delta per boot en slapen we op kleine eilanden. De Donaudelta is een buitengewoon vogelrijke bestemming. Maar liefst 280 soorten worden hier regelmatig waargenomen en tussen de vele soorten broedvogels bevinden zich zeldzaamheden zoals Roze en Kroeskoppelikaan, Dwergaalscholver, Witoogeend, Casarca en Krooneend. Daarnaast is het gebied rijk aan verschillende reigerachtigen zoals Purperreiger, Ralreiger, Kwak en Zwarte Ibis. Broedende roofvogels zijn ondermeer Dwerg-, Schreeuw- en Zeearend, Bruine en Grauwe Kiekendief, Visarend en Roodpootvalk. In het riet wemelt het van de zangvogels.

Specialiteiten van de delta zijn bijvoorbeeld Zwartkoprietzanger en Veldrietzanger hoewel een bezoek aan de delta geen garantie is om deze te zien te krijgen. Grote Karekiet, Cetti's Zanger en Buidelmezen zijn algemener. In de bossen nestelen Scharrelaar, Grijskop-, Syrische en Zwarte Specht. In de trektijd (mei en augustus - september) is het een waar paradijs voor doortrekkende steltlopers. In mei pikken vele honderden Bos-, Zwarte en Groenpootruiters voedsel om op te vetten voor hun reis verder noordelijk. Specialiteiten in deze tijd zijn Vorkstaartplevier, Terek- en Poelruiter en Breedbekstrandloper. Witwang- en Witvleugelsterns vliegen in losse groepjes boven de voedselrijke moerassen.

Na 3 dagen Donaudelta brengen we een bezoek aan de prachtige Macinbergen. Hier is een totaal andere set aan vogelsoorten te zien met ondermeer Oostelijke Blonde Tapuit, Rotsklever, Oostelijke Orpheusgrasmus, Sperwergrasmus en Dwerg-, Slangen- en Keizerarend. De laatste dag blijven we dichter bij huis en verkennen we de omgeving van Tulcea. Het gebied is zeer rijk aan vogels met bijvoorbeeld Kleine Klapeksters en Roodkopklauwieren die net buiten het stadje kunnen worden gezien. De voorjaarstrek hier is uitbundig! De strook noordelijk van Tulcea die bestaat uit ondiepe meren, slikgebieden, rietvelden en duinen met lage vegetatie biedt in deze tijd mogelijkheden voor het zien van verschillende soorten zangvogels. Aansprekende soorten zijn bijvoorbeeld Kleine Vliegenvanger, Oostelijke Vale Spotvogel, Duinpieper, Ortolaan en Zwartkopgors. Bonte Tapuit is hier een broedvogel en bereikt de westelijke grens van zijn verspreidingsgebied dat zich voornamelijk in de Centraal-Aziatische steppen bevindt. Bulgarije en Roemenië zijn de enige landen in Europa waar deze prachtige soort tot broeden komt.

De volgende dag rijden we terug naar Boekarest voor onze vlucht terug naar Amsterdam.

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.