Reisschema

Dag 1Amsterdam - Barcelona - omgeving Tremp
Dag 2Omgeving Tremp
Dag 3Tremp - Montgai
Dag 4 Montgai
Dag 5 Montgai
Dag 6Montgai - Barcelona - Amsterdam

Inbegrepen

Vlucht, luchthavenbelasting, alle overnachtingen, maaltijden op basis van halfpension, vervoer ter plaatse, lokale Engels sprekende reisbegeleider

Niet inbegrepen

Drank, lunches (circa EUR 12,- per dag) en uitgaven van persoonlijke aard. Boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking

Extra

Toeslag eenpersoonskamer EUR 160,-

Prijs

EUR 1695,-

Reisbegeleiding

Engelstalige reisleider

Aantal deelnemers

Minimaal 2, Maximaal 6

Accommodatie

Hotels met eigen toilet en badkamer

Zwaarte reis

Lichte wandelingen, langdurig verblijf in hutten

Klimaat

Houd rekening met wisselende weersomstandigheden. Temperaturen variƫrend van 15 tot ca. 25 graden

Spanje, fotografie vanuit hutten

reisroute Spanje Hutten
Duur:6 dagen
Vertrek:06-04-2019
Prijs: EUR 1695,-
Reisleider:Engelstalige reisleider
Code: F1908

Unieke fotografiereis naar Spanje! Fotograferen van specialiteiten vanuit hutten in de steppen en Pyreneeen nabij Barcelona. Dat Spanje tot één van de beste vogellanden van Europa behoort, is bij vogelaars al sinds jaar en dag bekend. Dat het daarom ook voor vogelfotografie een bijzonder geschikte bestemming is mag daarom geen verassing heten. BirdingBreaks.nl biedt de vogelfotograaf een keuze uit een drietal unieke fotografielocaties in de Spaanse steppen en het Pyreneeëngebied waar vanuit privéhutten gefotografeerd kan worden. Elke hut heeft zijn eigen specialiteit zoals Lammergier, Kleine Trap, Vale Gier, Griel en meer. Elke hut wordt met maximaal twee personen bezet en via een roulatiesysteem krijgt een ieder de mogelijkheid tot het fotograferen van de specialiteiten. Naast de specialiteiten zijn er altijd goede mogelijkheden tot het fotograferen van andere soorten zoals verschillende soorten zangvogels (denk bijvoorbeeld aan Grauwe Gors).

Na aankomst in Barcelona wordt u opgevangen voor een transfer naar het hotel voor de eerste nacht nabij Tremp. De middag van de eerste dag zal in het teken staan van een oriënterend bezoek aan de schuilhutten en een logistieke briefing over de komende dagen. De komende dagen bezoekt u diverse hutten in het gebied. Hierbij wordt de groep opgedeeld in steeds twee fotografen en rouleert het programma om zo iedereen voldoende mogelijkheden te geven. Zo brengen twee fotografen de hele dag door in de Lammergierenhut terwijl de andere twee zich toeleggen op vliegende gieren in de ochtend en diverse zangvogels in namiddag. Dit programma wordt de dag erna omgedraaid waarbij er in de middag een transfer plaatsvindt naar de volgende accommodatie in de buurt van Montgai. Hier zal de nadruk liggen op steppesoorten zoals Kleine Trap. Ook dit progamma rouleert de volgende dag waarbij de namiddag ingevuld wordt met het fotograferen van de schuwe Griel en de Steenuil. Hier maken we kans op zangvogels van dit steppegebied en natuurlijk verassingen in de vorm van trekvogels. Zo bestaat hier een goede mogelijkheid tot het fotograferen van Grauwe Gors, Ringmus, Kuifleeuwerik, Steenuil en Bijeneter (mits gearriveerd). Hieronder is het programma schematisch weergegeven:

 

Dag 1: Aankomst in Barcelona en transfer naar de accommodatie in een hotel nabij Tremp. Een kort bezoek aan de hutten gevolgd door een briefing over de komende dagen. 

Dag 2: Twee fotografen gebruiken de Lammergierenhut terwijl de andere twee de hut gebruiken voor Kleine Trap in de ochtend en steenuil in de middag. De Lammergierenhut gebruik je hele dag. 

Dag 3: Vandaag wordt het programma van dag 2 herhaald en wisselen de fotografen dus van programma. Aan het eind van de dag zal iedereen verplaatst worden naar een hotel bij Montgai.
Dag 4: In de ochtend gaat een groep naar de Hop in de ochtend en in de middag drinkpoel met onder andere Iberische groene specht en nog een andere Steenuil locatie. De andere groep zal de Aasgieren en wouwen hut gebruiken in de ochtend en drinkpoel in de middag, voor onder andere Cirlgors, Provençaalse grasmus, Baardgrasmus en Blonde tapuit. 
Dag 5: Vandaag wordt het ochtendprogramma van dag 4 herhaald en wisselen de fotografen dus van programma. In de middag gebruik van hutten voor Griel en Steenuil.

Dag 6: Indien voldoende tijd kan er - optioneel - nog een fotografiesessie ingepland worden. Twee fotografen gebruiken de hut voor de Kleine Trap. Als alternatief kan er gefotografeerd worden bij een drinkplaats voor zangvogels bij de steppen zoals Grauwe Gors, Kuifleeuwerik, Ringmus, Steenuil, Bijeneters e.d. afhankelijk van de beschikbaarheid

 

In de middag worden we afgezet op het vliegveld van Barcelona voor de vlucht terug naar Amsterdam. Hier kan waarschijnlijk meteen al begonnen kan worden met het uitzoeken, bewerken en vergelijken van uniek fotomateriaal!

 

 NB let op dat bovenstaand schema een voorgesteld schema is. Het programma kan wijzigen als gevolg van lokale omstandigheden, maar altijd met als doel om de fotografiemogelijkheden te optimaliseren.

 

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.