Reisschema

Dag 1Amsterdam - Madrid - Arribes de Duero
Dag 2Arribes de Duero
Dag 3Arribes de Duero - Villafáfila
Dag 4Villafáfila
Dag 5Villafáfila
Dag 6Villafáfila - Madrid - Amsterdam

Vertrek vanuit Brussel mogelijk.

Inbegrepen

Vlucht, luchthavenbelasting, alle overnachtingen op basis van half pension, vervoer ter plaatse, Nederlandstalige reisleider

Niet inbegrepen

Drank, lunches (circa EUR 12,- per dag) en uitgaven van persoonlijke aard. Boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking

Extra

Toeslag eenpersoonskamer EUR 195,-

Prijs

EUR 1795,-

Reisbegeleiding

Karel Mauer

Aantal deelnemers

Minimaal 5, Maximaal 6

Accommodatie

Hotel met eigen toilet en badkamer

Zwaarte reis

Lichte wandelingen, langdurig verblijf in hutten

Klimaat

Houd rekening met wisselende weersomstandigheden. Temperaturen variërend van 15 tot c 25 graden

Spanje: Grote Trap-fotografie vanuit hutten

Duur:6 dagen
Vertrek:24-04-2019
Prijs: EUR 1795,-
Reisleider:Karel Mauer
Code: F1909

De unieke balts van Grote Trap fotograferen? Dat is sinds kort mogelijk in Spanje waar zich nog een gezonde populatie Grote Trappen bevindt. De vogels baltsen op de uitgestrekte vlakten waar zich ook de hutten bevinden. Het is belangrijk om te beseffen dat het gebied uitgestrekt is en de vogels op diverse plekken baltsen. We nemen dus uitgebreid de tijd en spenderen een hele dag in deze hutten. Maar daarnaast bezoeken we ook andere hutten voor soorten als Havikarend, Steenarend en meer. Via een roulatiesysteem krijgt een ieder de mogelijkheid tot het fotograferen van de specialiteiten. Naast de specialiteiten zijn er altijd goede mogelijkheden tot het fotograferen van andere soorten zoals Rode Wouw, Buizerd, Grauwe Gors, Kuifleeuwerik en Kalanderleeuwerik. 

We bezoeken twee verschillende gebieden tijdens deze reis en gebruiken diverse hutten. Na aankomst in Madrid rijden we door het prachtige Spaanse landschap naar ons hotel in het Arribes de Duero nationaal park waar we de komende nachten zullen doorbrengen. De middag van de eerste dag staat in het teken van de kennismaking met de lokale gids en een logistieke briefing over de komende dagen. De komende dagen bezoekt u diverse hutten in het gebied. Hierbij wordt de groep opgedeeld in steeds twee of drie fotografen en rouleert het programma om zo iedereen voldoende mogelijkheden te geven. Na de dagen in Arribes de Duero zullen naar Villafáfila rijden, op ongeveer een uur afstand, voor de andere hutten. Tijdens deze reis maken we gebruik van de volgende hutten; Grote Trap (hele dag), Bruine kiekendief, Ooievaar en Zwarte en Rode wouw (ochtend), Havikarend (ochtend), Steenarend (hele dag), Aasgier en Monniksgier (ochtend). Ook is er - indien daar belangstelling voor is - een hut beschikbaar bij een drinkplaats voor Boomkruiper, Kuifmees en andere zangvogels. Daarnaast is er ook tijd om buiten te hutten te vogelen en te wandelen. Hieronder is het programma schematisch weergegeven: 

Dag 1: Aankomst in Madrid en transfer naar de accommodatie in Arribes de Duero. We zullen een briefing over de komende dagen doornemen. 
Dag 2: Vandaag zal er een groep in de wouwen hut plaats nemen, een groep bij de Grote trap en een groep in de gierenhut. 
Dag 3:
De groepen worden vandaag verdeeld over de Steenarend, wouwen en Havikarend hut. 
Dag 4: Vandaag wordt het programma van dag 2 herhaald en wisselen de fotografen dus van programma.
Dag 5: Vandaag wordt het programma van dag 1 herhaald en wisselen de fotografen dus van programma.
Dag 6: In de ochtend is er nog tijd om te fotograferen, vervolgens reizen we terug naar het vliegveld waar we al kunnen beginnen met het selecteren van hopelijk schitterende beelden!

NB: Het programma is onder voorbehoud en zal zoveel mogelijk (in overleg met de lokale gidsen) ingevuld worden naar de wensen van de deelnemers. 

 

In de Steenarend- en Grote trap hut is het nodig om een hele dag te besteden voor goede resultaten. De baltsplaatsen van de Grote trap zijn uitgebreid waardoor het meer tijd kost om ze te zien. We hebben met deze hut een goed gemiddeld succes ratio en dit is een van de beste mogelijkheden in Spanje om deze prachtige vogel en zijn unieke paringsgedrag in beeld te krijgen.  

  

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.