Gegarandeerd vertrek!


Reisschema

Dag 1Petropavlovsk - Kamchatskiy
Dag 2op zee
Dag 3 Commandeur Eilanden
Dag 4Commandeur Eilanden
Dag 5 Zhupanova River, Kamchatka
Dag 6 Buktha Russkaya
Dag 7Second Kuril Strait, Atlasova en Onekotan Islands
Dag 8Ekarma en Toporkovy Islands
Dag 9Simushir en Yankicha Islands
Dag 10Chirpoy end Urup Islands
Dag 11 Iturup Island
Dag 12 Kunashir Island
Dag 13Sakhalin Island

Inbegrepen

Alle overnachtingen aan boord van de Spirit of Enderby, alle excursies aan land (maar let op de landing fees), maaltijden incl. koffie, thee en snacks.

Niet inbegrepen

Internationale vlucht van Amsterdam naar Petropavlovsk en terug vanaf Yuzhno-Sakhalinsk naar Amsterdam, landing fees (USD 500,- pp), visum, drank, fooien en uitgaven van persoonlijke aard. Boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking

Extra

Let op: Prijs is berekend op een wisselkoers van EUR 1,- = USD 1,18.

Prijs

Driepersoonshut gedeelde faciliteiten
EUR 6395,-

Tweepersoonshut gedeelde faciliteiten
EUR 7500,-

Superior
EUR 8100,-

Superior plus
EUR 8650,-

Mini suite
EUR 9000,-

Heritage suite
EUR 9700,-

Reisbegeleiding

Engelstalige expeditieleider

Aantal deelnemers

Minimaal 1, Maximaal

Accommodatie

Hut met gedeeld toilet en douche. Superior met en suite faciliteiten

Zwaarte reis

Een gemiddelde conditie is voldoende. Lichte wandelingen aan land

Klimaat

Houd rekening met wisselende weersomstandigheden. Het kan in deze tijd van het jaar nog koud zijn. Temperatuur tussen c 5 en 20 graden Celcius

Kamtsjatka, de Commandeureilanden en de Koerilen

Duur:13 dagen
Vertrek:28-05-2019
Prijs: vanaf EUR 6395,-
Reisleider:Engelstalige expeditieleider
Code: C1917

Deze unieke expeditiecruise brengt ons naar de prachtige Commandeur Eilanden en de Kurillen en de schitterende landschappen van Kamtsjatka, het meeste oostelijke deel van Rusland. We maken tijdens deze reis maar liefst kans op 14 verschillende soorten alkachtigen waaronder Tufted en Horned Puffins, Parakeet, Whiskered en Rhinoceros Auklets alsmede Spectacled en Pigeon Guillemots! Andere zeevogels die we met regelmaat tegenkomen tijdens de reis zijn bijvoorbeeld Laysan Albatross, Mottled Petrel, Fork-tailed Storm-Petrel, Red-faced Cormorant, Red-legged Kittiwake en Aleutian Tern waardoor deze reis werkelijk een must is voor de liefhebber van zeevogels! De Kurillen strekken zich uit over een baan van meer dan 1000 km, beginnend bij het Kamtjsatka schiereiland en eindigend in Japan. De Kurillen zijn ontstaan na een botsing tussen twee tectonische platen waardoor een schakel van meer dan 30 vulkanische eilanden is ontstaan en een oceaantrog die op plekken meer dan 8000 meter diep is. 

De combinatie van het diepe zeewater en het koudere water uit de zee van Okhotsk dat gemengd raakt met het warmere water uit de Stille Oceaan, zorgt voor een unieke en één van de meest voedselrijke wateren op aarde, ideaal voor zeevogels dus! Maar het zijn niet alleen zeevogels die onze aandacht trekken. Denk aan de indrukwekkende Steller’s Zeearend maar ook aan soorten als Rock Sandpiper, Mongoolse Plevier, Pechora Pieper, Japanese Robin, Roodkeelnachtegaal, Blauwstaart, Langstaartroodmus en Maskergors. De wateren waarin we ons bevinden zijn eveneens rijk aan zeezoogdieren en op recente expedities werden hier onder andere Blue, Fin, Sperm, Humpback en Grey Whales gezien alsmede Orka’s, Baird’s Beaked Whale en Dall’s Porpoise. De combinatie van vogels, zeezoogdieren, flora en fauna in een schitterend en vaak dramatisch landschap maken dit gebied absoluut uniek. Deelname aan deze expeditiecruise geeft u een unieke kans om een gebied te bezoeken dat nog als zeer wild beschouwd mag worden en waar slechts weinigen u voorgingen. Hieronder vindt u het dag-tot-dag schema van de expeditiecruise.


Dag 1: Petropavlovsk – Kamchatskiy
Na aankomst in Petropavlovsk–Kamchatskiy, de hoofdstad en het administratieve centrum van Kamtsjatka,  is er een transfer de haven en gaan we aan boord van onze boot, de Spirit of Enderby.

Dag 2: op zee

We genieten van een dag op zee terwijl we richting de Commandeur Eilanden varen. Vogelen vanaf het dek geeft de mogelijkheid van op Fork-tailed Storm-Petrel en Red-legged Kittiwake.

Dag 3 en 4: Commandeur Eilanden

De wateren waar we doorheen varen op weg naar de Commandeur Eilanden staan bekend om hun grote hoeveelheden zeezoogdieren en we maken vandaag dan ook kans op het zien van Blue, Fin, Humpback en Sperm Whales. We letten natuurlijk ook op de eerste Tufted Puffin, Ancient Murrelet,  Red-legged Kittiwake en Fork-tailed Storm Petrel. Er zijn twee hoofdeilanden in de Commander Islands groep, Bering en Medny, en tijdens ons verblijf hier verkennen we verschillende plekken op beide eilanden. Tijdens ons verblijf aan land maken we een goede kans op het zien van Rock Sandpiper, Mongoolse Plevier, Pechora Pieper en Grey-crowned Rosy-Finch alsmede de endemische ondersoort van de Poolvos. Zodiacexcursies kunnen hier zeer de moeite waard zijn met kans op het zien van Whiskered, Least en Parakeet Auklets en Red-legged Kittiwake met zijn beperkte verspreidingsgebied. Het gebied is zoals gezegd rijk aan zeezoogdieren en tijdens eerder cruises kwamen we hier onder andere Sperm, Humpback, Northern Minke en Baird’s Beaked-Whales maar ook Orka’s, Steller’s Sea Lions, Northern Fur Seals en Zeeotters behoren tot de mogelijkheden.

Dag 5: Zhupanova River

We spenderen vandaag enkele uren in de zodiacs terwijl we over de Zhupanova River varen. De combinatie van rokende vulkanen en uitgestrekte en onaangetaste bossen maken dit gebied erg speciaal. We gaan onder meer op zoek naar de Steller’s Zeearend die vaak te vinden is op een uitkijkpost langs de rivier. Andere interessante soorten hier zijn Pacific Diver, Far Eastern Curlew, Glaucous-winged Gull, Aleutan Tern en Wilgengors.

Dag 6: Buktha Russkaya

Tijdens onze expeditie in 2009 troffen we in dit fjord enkele paartjes van de kritiek bedreigde Kittlitz’s Murrelet aan alsmede Long-billed Murrelets, we proberen beiden te zien te krijgen. Er is hier tenminste één actief nest van de Steller’s Zeearend in de baai en terwijl we aan land zijn zoeken we ook naar Kleine Sprinkhaanzanger, Bosgors en Oriental Greenfinch.  

Dag 7: Second Kuril Strait, Atlasova en Onekotan Islands

Bij het eerste licht varen we de wateren in van Second Kuril Strait die een van de hoogste dichtheden heeft van Zeeotters in de Koerillen. De landing op Atlasova Island is fantastisch voor zowel vogelaars en niet-vogelaars. Er zijn de overblijfselen van een 'Gulag' om te verkennen en vele soorten om te zien. Op Onekotan Island kunnen we onze benen strekken en wandelen we door een prachtig veld met wilde bloemen naar Black Lake.

Dag 8: Ekarma and Toporkovy Islands

Tijdens een vroege Zodiac excursie bij Ekarma Island maken we kans op verschillende alkachtigen, met close-up waarnemingen van Tufted Puffin en Whiskered Auklet.  Deze middag zoeken we bij Toporkovy Island in de schaduw van de actieve Matua Island vulkaan naar Harlequin Ducks, Red-faced Cormorants, Tufted Puffins en Brunnich’s Guillemots. Aan land komen Grey-tailed Tattler, Middendorff’s Grasshopper Warbler en Black-faced Bunting voor.

Dag 9: Yankicha en Simushir Islands

Het bezoek aan Yanchika Island zal ongetwijfeld één van de hoogtepunten worden van de reis omdat hier werkelijk onwaarschijnlijk grote hoeveelheden alkachtigen broeden (100.000-en )met spectaculaire aantallen Crested en Whiskered Auklets. Daarnaast zouden we hier ook de Parakeet Auklet, Horned Puffin en Pigeon Guillemot moeten kunnen zien. Aan de noordkant van Simushir Island bezoeken we ondergelopen vulkaankrater waar ooit een Sovjet onderzeeër basis was die nu verlaten is. In de omgeving zien we
waarschijnlijk soorten als Roodkeelnachtegaal, Notenkraker, Haakbek en Japanese Grey Bunting.

Dag 10: Chirpoy and Urup Islands

Deze ochtend maken we of een Zodiac cruise of een landing op Chirpoy Island waar het dramatische volkanische landschap gevuld is met broedende zeevogels. De middaglanding op Urup Island geeft de kans om de benen te strekken en tijdens een wat langere wandeling te zoeken naar Zeeotters en of vogels in het bos achter het strand.

Dag 11: Iturup Island

Deze ochtend maken we een landing op het kleine plaatsje van Kurilsk waarvandaan lokale bussen en vrachtwagens ons naar de thermale baden in de vulkanische hooglanden brengen. Mogelijke soorten hier zijn Brown Dipper, Arctic Warbler, Japanese Robin, Pine Grosbeak en Japanese Grey Bunting.

Dag 12: Kunashir Island

Kunashir is het grootste eiland van de Koerillen. We proberen een landing te maken in het Kurilsky Reserve en vogelen in een uitgestrekt bosgebied. Als we weer op zee zijn is er tijd om te vogelen, om terug te kijken op een bijzondere reis en verolgens om spullen te pakken.

Dag 13: Sakhalin Island

Aankomst bij de haven van Korskov op Sakhalin Island. Er is een transfer naar een centraal gelegen hotel en het vliegveld in Yuzhno-Sakhalinsk.

Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.